Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiwaczek68

Prawie 14-latek śpiący nadal z matką

Polecane posty

Gość Spryciarz)))))))))))))))))))))
a jaja miałeś ?

Nie jest to może coś strasznego, ale też nie wpłynie na pewno korzystnie na syna. Moja znajoma opowiadała, że matka nauczyła ją spać ze sobą i tak spała z nią do dorosłości. Nigdy nie pojechała na żadną szkolną wycieczkę z noclegiem itp. bo nie potrafiłaby spać bez matki. Więc ja uważam, że nie ma w tym nic dobrego.

Te chłopiec jest bardzo nieśmiały.Nie ma kolegów oprócz tych w szkole.Nie odwiedza go nikt w domu.Rodzice oprócz dziadków i sąsiadki,również nie miewają gości.Włosy mi stają dęba,bo nie wiem co mam zrobić.Patrzę na to od wielu lat,i im dłużej się to ciągnie,tym bardziej jest niesmaczne.Dzieciaki w tym wieku mają kolegów koleżanki,spotykają się itd.On jest wożony do szkoły,i z niej przywożony.Obiad przed komputerem,później odrabia lekcję,w których mama ma czyny udział,pomijając jęz.angielski,i reszta czasu przed komputerem,TV,play station,z przerwami na siusianie i zabranie talerza z kanapkami z kuchni,i tak do 23.Wcześniej mama wkracza jeszcze do łazienki,i pomaga mu się umyć.Jak postąpić w takiej sytuacji?

A więc moim zdaniem jest to już sytuacja patologiczna. Rodzice nie zdają sobie sprawy jak wielką krzywdę wyrządzają dziecku. Jeśli będą kontynuować traktowanie go jak malucha będzie kompletnie nieprzystosowany do dorosłego życia! Mam przypadek na osiedlu faceta, który jakimś cudem wyprowadził się od matki tuż przed 40 i się ożenił. Ale przypuszczam, że wiele go kosztowało odseparowanie się od mamusi.

14latek to już nie jest dziecko, tylko dorastający chłopak. W tym wieku chłopcy zazwyczaj zaczynają interesować się dziewczynami, mają kolegów, spędzają czas ze swoją "paczką". Ten chłopiec może wyrosnąć na aspołecznego człowieka, który nie umie sam o siebie zadbać. Powinnaś poważnie porozmawiać z jego rodzicami, może namówić na wizytę u psychologa.

Rozmawiałam,i ku mojemu zdziwieniu oni nie widzą w tym nic złego!Mówią,że wyrośnie,ale to samo mówili jak miał lat 7!Od tego czasu minęło następnych prawie 7,i nic się nie zmieniło,a doszło jeszcze uzależnienie od komputera i gier komp.

Gość tomaszuuu
To jest molestowanie przez matke seksualne dzis o tym było w Tok fm. Można molestować nawet przez patrzenie sie. Ale czesto jest że kobieta śpi z synem, tłumaczy że mąz chrapie, wierci sie etc. Z tego co mowiła Pani psycholog z Lublina to taka kobieta mogła byc sama molestowania. A to że go kapie to juz przeginka. Jeszcze syn taki wycofany. Trudna sprawa dla Cb ale to nawet moze na policje sie nadaje albo do leczenia, kolesiowi psyche na cały życie zjedzie!!! Życze mądrej decyzji.

Gość gość
bardzo niezdrowa sytuacja, skrzywi chłopca i wyrośnie maminsynek, albo nieudacznik życiowy z problemami seksualnymi. To nawet nie podchodzi pod molestowanie seksualne.. to jest molestowanie.. szkoda dzieciaka...

Gość gość
Ja znam babe co śpi z dwójką 14 i 10,, samotna mama, dla mnie masakra, sorry tak do piątego roku życia można jeszcze dziecko przeboleć w łóżku, ale potem to już krzywda

Gość gość
a ja spałam z mamą nawet jak miałam 17 lat , pamiętam że jeszcze mnie nawet po plecach drapała przed snem:) Spałam tez często z babcią jak byłam u taty ( moi rodzice byli po rozwodzie)

Gość gość
A teraz śpię ze swoim synkiem który kończy w tym roku 6 lat, ale to do czasu kiedy mu nie urządze pokoiku, bez problemu będzie spał sam, ponieważ już spał nie raz i cieszy się że będzie miał swój pokój. Córka tez ze mną spała a teraz śpi w swoim pokoju. Może ten chłopak ma jakieś lęki w nocy i dlatego nie chce sam spać.

no raczej nie jest to już normalne zachowanie... ale to też ogromny błąd rodziców bo chyba oni są już świadomi tego, że w takim wieku nie powinno zdecydowanie tak być.

Gość robogosc
Ja mam podobny przypadek z tym ze syn mojej partnerki 14 lat nie spi co noc ale sporadycznie gdy ja np wyjezdzam Chce wtedy spac z mama . mama sie oczywiscie godzi i nie widzi nic w tym zlego , jednak dla mnie to nie jest do kpnca normalne Co o tym sadzicie . sam z tego wyrosnie czy zostanie juz tak Zaznacze ze przed moim pojawieniem sie Syn sypial czeaciej z mama Pozdrawiam

Gość gośćMirruś
matka wie ze on się podnieca że mu stoi i na pewno ja obmacuje za jej zgodą porostu oboje tak chcą synuś długo nie będzie chciał innej kobiety obiektem pożądania zawsze będzie dla niego matka

Gość goscOo
Nie jest to normalne,a jak się odezwiesz kobieta zrobi awanturę. Możesz próbować rozmawiać żoną ale to jak rzucanie grochem o ścianę .Niestety obawiam się ze zaczniesz widzieć pewne wady dziecku co jest winna żony bo jest nadopiekuncza.Krótko mówiąc jesteś czarnej D.Miałem kolegę co spał też długo z mamusia to krzyczał zeby swiecila mu światło bo się bał ciemności.Pewnym momencie mąż tej kobiety nie wytrzymał całej sytuacji postawił się była awantura na całe osiedle a kolega znormalnial po jakiś w tygodniach.Co prawda doroslym zyciu był jak piosence mam 30 lat i dwie lewe ręce bum siala.zI ja tez mam problem ale na kretynizm zon nie ma mocnych trudno skrzywdzi chlopaka ja z nie zamierzam kopac sie koniem tez jestem winen bo nie zrobilem wiecej dzieci z wygody teraz cierpię na inne niewygody

jesteście nienormalni śpi syn bo kocha mamę i jest dobry a mąż leży w innym łóżku bo nie mieszczą się a po z atym

co temu mężowi przeszkadza jak zły mężczyzna to idiota każdy tylko seksy w głowie

gość 2015.03.25 A teraz śpię ze swoim synkiem który kończy w tym roku 6 lat, ale to do czasu kiedy mu nie urządze pokoiku, bez problemu będzie spał sam, ponieważ już spał nie raz i cieszy się że będzie miał swój pokój. Córka tez ze mną spała a teraz śpi w swoim pokoju. Może ten chłopak ma jakieś lęki w nocy i dlatego nie chce sam spać. X MOŻLIWIE TEŻ