Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MisiaBellla

Tipsy, proszę o poradę.

Polecane posty

Gość MisiaBellla

Wiem że było już sporo tego typu tematów, czytałam wiele, ale linki z allegro niestety już nie działają tam, a mi na tym bardzo zależy. Otóż jestem zielona w tych sprawach, ale szybko się uczę, więc postanowiłam kupić sobie zestaw do robienia tipsów. http://allegro.pl/rosaris-lampa-uv-36w-zel-30ml-tipsy-big-lux-i2151486496.html Czy możecie wypowiedzieć się na jego temat, czy aby nie ma tam zbędnych rzeczy, które mi się nie przydadzą? Od razu mówię że jestem zdolna manualnie i niemal oburęczna, więc w tym problemu nie będzie. Natomiast nie znam się na technice robienia tipsów, tyle co wyczytałam z Google a i wiem też że w tym zestawie jest instrukcja obsługi :) Wiem że to nie jest proste, ale mam czas żeby się nauczyć. Kto nie próbuje, nic nie ma ;) Proszę o radę czy ten zestaw jest dobry, a może poradzicie mi inny?

Gość MisiaBellla
hallo, jest tu kto?

Gość barddottka
Mam ochotę napisać dużo złośliwości szczerze mówiąc. Ale się powstrzymam i powiem tylko, że nie znam żadnej dziewczyny, która przełużałaby paznokcie bez profesjonalnego przeszkolenia.

Gość MisiaBellla
A ja znam :) dlatego właśnie piszę. Mojej koleżanki znajoma która raz tylko była u profesjonalistki, podpatrzyła co i jak, resztę zaczerpnęła z google i robiła super pazurki, ona mnie natchnęła, też mam zdolności manualne. Niestety nie mam z nią kontaktu już od jakiegoś czasu, bo zapytałabym ją o poradę. W każdym razie dzięki za opinię, innej się nie spodziewałam. Tylko powinnaś wiedzieć że niektórzy zdają egzaminy z palcem w tyłku a inni repetują latami, to tylko takie delikatne porównanie. Chciałam zapytać się odnośnie tego zestawu, czy nie ma tam zbędnych rzeczy? Proszę o odpowiedź na pytanie.

Gość MisiaBellla
Poproszę o radę!!!

Gość Ania_to ja
Nie wierz w to, że bez kursu nie jestes w stanie zrobić paznokci zelowych/akrylowych...No nie oszukujmy się pula wiadomosci z zakresu przedłuzania wiadomosci nie jest znowu az tak ogromna ;) ;) Wystraczy przyswoić sobie pare rzeczy..2 najwazniejsze zeby nie zrobic sobie krzywdy: nie piowac za bardzo i nie odrywać żelu/akrylu/tipsów. Tyle dla bezpieczeństwa - reszta nieumiejętności spowoduje tylko,że paznokcie nie wyjdą wcale lub nie tak jak bys chciała...Praktyka czyni mistrza i na żadnym kursie, który najwyzej trwa kilka dni nie zdobedziesz tego co uzyskasz praktyką...

Gość Ania_to ja
autorko, przedstawiony przez ciebie zestaw, rzeczywiscie zawiera mnóstwo produktów...Ja na twoim miejscu kupiłabym mniejszy, bez ulepszaczy typu nabłyszczacz, preparat do usuwania skórek...Sprawdź najpierw czy polubisz przedłuzanie paznokci i czy "masz do tego rękę"...Chociaż z durgiej strony, jeżeli ma to Cię wciągnąć to lepeij miec wszystko od razu niż potem dokupywać i niepotzrebnie płacić za przesyłkę...Ja bawiłam się tym przez rok...Bynajmniej na tym nie zaoszczędziłam..Za uzupełnianie płaciłam 50-60 zł a zabawa w domu z pazurami kosztowała mnie średnio 110 zł m,iesięcznie....Tyle tego nakupowałm - zestaw a potem taki żel, taki...

Gość Ania_to ja
No i lepiej wiedziec od znajomej osoby czy np. żele danej firmy dobrze się sprawują...

Gość packard bell
nie przejmuj sie autorko, nie potrzeba zadnego kursu:D ! to jest sciema, jedyne kto na tym zarabia to te panienki ktore daja lipne certyfikaty. Pozniej nawet wstyd taki kurs do CV wpisac. Ja wywalilam na ten kurs prawie 500 zł, zostalam dobrze nauczona ale wiem, ze wystarczy kolezanka ktora dobrze wytlumaczy i tyle.

Gość MisiaBellla
Co do kursów, to pewnie inni potrzebują ich bardziej a inni mniej. Nie twierdzę że od razu wyjdzie mi super, ale mam czas, będę uczyła się na błędach. Koleżanka została wysłana z UP na siłę na kurs kosmetyczny. Uczyli tam malować siebie i innych, ona do dziś nie potrafi zrobić kreski nad okiem eye linerem, a ja zrobię to perfekcyjnie nawet po ciemku. Ale nie o tym chciałam pisać. Ania - Kurcze, mówisz że w tym zestawie jest trochę zbędnych rzeczy jak na początek? Może poszperam na Allegro i wezmę uboższy o te rzeczy co napisałaś. Skórek nie mam w ogóle, więc na pewno mi to niepotrzebne, chyba że nabawię się tych skórek podczas tych eksperymentów :( Chciałam dodać, że chcę wykonywać je póki co tylko na sobie, mam bardzo nieładne paznokcie naturalne i wstyd mi trochę, ale co zrobię, właśnie chcę to zmienić. Ania - pisałaś że nie zaoszczędziłaś na tym! Nie bardzo rozumiem, a uzupełnienia nie można sobie zrobić samej? bo piszesz że płaciłaś za to. Ogólnie twierdzisz że się nie opłaca??? Packard - ja na nieszczęście już nie mam kontaktu z tą koleżanką 'samouczką', a tak jej dobrze szło. Jestem zdana na siebie i na google, ale chcę spróbować. Czytam tylko i chcę opinii czy warto i ciągle nie wiem do końca. Mi nie zależy na szponach, chcę mieć średnio krótkie paznokcie, bo niewygodnie mi w długich, jedynie chcę aby były ładne, bo moje są pokarbowane :-O i potwornie mi się łamią, po prostu potwornie :( Zaraz poszukam czegoś na Allegro, sama już nie wiem jaki zestaw wybrać. Może jest tu ktoś kto jak ja sam zaczynał i poleci jakiś dobry zestaw na początek.

Gość packard bell
Nie musisz kupowac calego zestawu. Lepiej kup wszystko oddzielnie, wyjdzie zdecydowanie taniej.

Gość MisiaBellla
No niestety, tak szukam i szukam i chyba musiałabym osobno wszystko kompletować żeby nie kupować zbędnie niektórych rzeczy, a wiadomo, płacić osobno za każdą przesyłkę mi się nie widzi. Znalazłam taki zestaw, tańszy, nie ma zbędnych ozdób, które mogę sobie kupić sama, może ten jest lepszy? http://allegro.pl/4nails-zestaw-sunny-extreme-lampa-4-zel-300-tipsy-i2152961978.html Boję się tylko, że coś jak jest tańsze, to gorszej jakości, a uczyć się na czymś lipnym, to nie bardzo. Sama już nie wiem jaki wybrać.

Gość MisiaBellla
packard - a koszty przesyłki? Wyjdzie mi wtedy drożej :-(

Gość packard bell
no to kup od jednego sprzedawcy. Na allegro jest bardzo znany sprzedawca, u ktorego kupisz wszystko i zaplacisz za jadna przesylkę. Nie podam nazwy, zeby nie robic reklamy ale jak poszukasz to pewnie go znajdziesz :) sama u niego kupuje.

Gość MisiaBellla
To moi znajomi muszą wiedzieć kto to, bo ciągle coś tam kupują, więc podpytam. Ale do końca nie wiem jeszcze co robić, poczytam jeszcze co muszę bankowo mieć, żeby potem zabierając się za robotę nie okazało się że czegoś mi brakuje. Jeszcze się waham czy kupić może cały zestaw i mieć z głowy. Tylko nie wiem który, poszperam jeszcze.

Gość Ania_to ja
Wiedziałam, że niejasno to napisałam...;) 50 - 60 zł placiłam za uzupełnienie, jak chodziłam do profesjonalistki ;) do salonu, a jak kupiłam własny zetsaw to po podzieleniu kasy którą na to wydałam przez czas robienia pazurów to wszyło mi miesięcznie 110 zł bo ciągle cos nowego kupowałm, terz mam tego pełno, wyschniętego...Nie wytrzymywałm 2 tygodnie, tylko co tydzień zmieniałam pazurki... Teraz jestem na etapie schodzenia z żelu...i w ogóle mnie nie ciągnie, mam obsesję na pukcie lakierów...Jakie teraz są cudne kolory...Wole to niz żele..

Gość Ania_to ja
Co musisz mieć: -lampa - polerki/pilniki -cleaner -primer -żel UV jednofazowy przeźroczysty -żel UV kolor (albo biały french do frencha) -tipsy naturalne i/lun french - pedzeleki -kliej -gilotyna -waciki bezpyłowe -ozdoby Czegoś zapomniałam? To niech ktoś dopisze

Gość MisiaBellla
Aha, juz rozumiem :) Ja co tydzien na pewno nie bede zmieniala, bo nie mam czasu, mam malutkiego szkraba w domu, po prostu chce aby moje paznokcie wygladaly w koncu ladnie. Kiedys mialam ladne i co 2 dni zmienialam kolor, a jakos ostatnio zrobily sie brzydkie. Dzieki za rady co do potrzebnych rzeczy! Nie doczekam sie jak zaczne probowac je robic hihi.

Gość MisiaBellla
Mam pytanie, obejrzałam już sporo filmików. Pisałam już że niektóre z moich paznokci są karbowane, czy żele są w stanie wyrównac płytkę? Domyślam się że tak, ale wolałabym wiedzieć na pewno. Czy da się nimi tak operować że wygładzą płytkę. Rozumiem że mogę ją potem wyrównać blokiem, bądź pilnikiem, jeszcze muszę poczytać. I kolejne pytanie, czy każdy palec muszę osobno wkładać pod lampę??????

Gość MisiaBellla
Znalazłam tańszy zestaw, bez zdaje się zbędnych rzeczy. Tylko kto mi wyjaśni, dlaczego w tym zestawie nie ma tak potrzebnego PRIMERA????????????????????????? Może jest in tu czymś innym zastąpiony o czym nie wiem, proszę o odpowiedź znających się na temacie!!! http://allegro.pl/zestaw-lampa-uv-36w-zele-3x15-tipsy-klej-pilnik-i2178582918.html

Gość MisiaBellla
Kto doradzi??????????

Gość MisiaBellla
cofam, dopiero znalazłam, sorki.

Gość mania b.
Laska, szukaj innych produktów. To co kupisz po najniższych cenach na allegro zrobi ci więcej problemów niż korzyści. Przejrzyj tutaj ofertę - http://sklep.new-nails.com/ Dobre produkty kupisz po bardzo dobrych cenach...