Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no jak?.?

jak zakochac sie na nowo w mężu?

Polecane posty

Gość no jak?.?

j.w.

Gość no jak?.?
tak myslalam , ze sie nie da.

a po co chcesz się w nim na nowo zakochiwać? jak go nie kochasz już to dobry boże nie pomoże :)

Gość no jak?.?
wiem , jak bardzo on mnie kocha. nie chce go zostawiac , bo wiem , ze tym bym go bardzo skrzywdziła.

więc przykro mi to stwierdzić ale będziesz się męczyć do końca życia, bo im dłużej to trwa tym trudniej będzie zrobić coś z tym

Gość no jak?.?
więc wnoskuję , że albo skrzywdzę jego , albo siebie. tak? ale ja mu powiedzieć , że już go nie kocham? po tylu latach bycia razem?

dobrze wnioskujesz jak powiedzieć ? przyznam szczerze, że nie mam pojęcia jak i wcale nie twierdzę, że jest to łatwe zadanie...żeby ktoś był szczęśliwy, kto musi cierpieć, niestety

Gość ambulans
sojrz na niego z innej strony ,zauwaz jego dobre cechy, moze to tylko rutyna, albo przyzwyczajenie, na pewno nie mow mu ze go juz nie kochasz, moze to minie, jak go stracisz,

Gość no jak?.?
nie wiem co mam zrobic , nikt , nigdy tak mnie nie kochał. nie chcę go skrzywdzić, ale jednocześnie będę krzywdziła siebie.

Gość no jak?.?
A co sprawiło, że się w nim zakochałaś? wszystko . kiedyś był innym facetem , teraz przez jakiś czas był tyranem dla mnie i dla dzieci . ale chyba zrozumiał swój błąd , bo się poprawił. najgorsze jest to ,że wiem , że jak od niego odejdę to on sobie nie poradzi. nie widzi poza mną świata.

może spróbuj z nim porozmawiać, niekoniecznie od razu otwarcie - nie wykładaj wszystkich kart, wysonduj co był zrobił w sytuacji gdybyś od niego odeszła

Gość no jak?.?
tak sczerze , to kiedyś mi groził , że zabije mnie i dzieci , potem siebie.to było kilka lat temu . teraz nie chcę nawet pytać .

Gość no to sama
człowiek który kocha był tyranem dla ciebie i dzieci? jezus maryjo, kobieto ty zobacz co piszesz, zostawiłabym takiego bez skrupółów, jeszcze nie raz zrobi wam krzywdę a potem będzie bełkot ze kocha was nad zycie i nie potrafi bez was zyc, ten typ tak ma- zostaw go jak najprędzej

mam koleżankę, którą mąż podobnie traktował i zawsze mówił że sobie coś zrobi jak od niego odejdzie a jak ona się wkurzyła i to zrobiła to 2 miesiące po rozwodzie znalazł sobie nową żonę:) i tak to nie widział świata poza nią :)

Gość no jak?.?
żeby to było takie łatwe... wiem , teraz gadam brednie. powinnam wziąć się w garść i myśleć o dzieciach i o sobie. tylko , że mąż nie pozwolił mi iść do pracy / dzieci za małe, a na opiekunkę nas nie stać/ więc on utrzymuje rodzinę . do tego młodszy syn jest ciężko chory .w sumie dla jego "dobra " jestem z mężem. na rodzinę i znajomych/ znajomych nie mam, bo mąż tak wszystko załatwił ,że każdy się ode mnie odwrócił/ nie mogę liczyć.

wygląda na to, że w Twojej sytuacji to impas

Gość no jak?.?
też tak myślę ,że to sytuacja bez wyjscia. ale zawsze uważałam , że z każdej sytuacji są 3 wyjscia. :(

Gość no jak?.?
czyli mam sytuację bez wyjscia? zaznaczam , że na jesien zamierzam podjąc pracę , bo syn pójdzie do przedszkola. moeże uda mi się usamodzielnić, tylko co to jest na dzisiejsze czasy 1200 zł./o ile uda mi sie znalezc jakąś pracę w mojej miejscowosci ;(