Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weekendowa podróż

Weekendowa podróż pociągiem po Polsce

Polecane posty

Gość weekendowa podróż

Czy ktoś spędza w ten sposób weekendy? Jeżdżąc po kraju pociągami? Jeżeli tak, to jak wam się podoba taka forma spędzania czasu wolnego?

Gość dsdfdfg
o matko bilety coraz droższe a ja mam sobie jeździc :O bez potrzeby nie jeżdzę pociagiem

Gość szz
znając opóźnienia pkp podróż choćby do sąsiedniego miasta trwałaby dluzej niz weekend. a tak serio, mysle ze to fajny pomysł, jeszcze nie próbowałam ale może w lato...

Gość mniej niż zerooooo
możemy się umowic na przyszły weekend :classic_cool:

Gość weekendowa podróż
na linie TLK jest bilet weekendowy i bilet podóżnika, ważny w piątki od 19 do poniedziałku 6rano. Kosztuje 69 zł i upowaznia do jazdy KAŻDYM pociągiem TLK na terenie kraju :) więc drogo nie jest :) kolega mojego chlopaka czesto tak spedza weekedny i my postanowilismy sprobowac :) ale chciałam poznac takze opinie innych :)

moim zdaniem to nie ma sensu, w pociagach jezdzi zakapiorstwo, sa opoznienia, zadna przyjamnosc z takiej podrozy

Gość weekendowa podróż
czym jest "zakapiorstwo"?Nie znam takiego pojęcia i pytam z czystej ciekawości :)

Gość Eeerrr...
Nie bylam nigdy na takiej wycieczce, ale pomysl jest super, zakladajac, ze glownym celem nie jest spedzenie weekendu w pociagu, ale wysiadanie w roznych miejscach i zwiedzanie miast i miasteczek, a potem kontynuowanie podrozy do kolejnego przystanku na liscie miejsc do obejrzenia. Bilet nie jest drogi, do tego tani nocleg w jakims hostelu...fajna "przygoda":)

Gość weekendowa podróż
dokładnie tak to ma wyglądać z pominięciem noclegu, bo nie chcemy tracić czasu na hotel :)

Gość Eeerrr...
Tak, jak mowie brzmi super, bawcie sie dobrze! :)

Gość borus
Spróbowałem tak spędzić weekend w maju. Wyjechaliśmy w sobotę wczesnym rankiem do Kłodzka, kilka godzin na zwiedzanie, potem przejazd malowniczą linią kolejową do Wałbrzycha i nocleg w Jeleniej Górze. Rano wyjazd do Szklarskiej Poręby, kilka godzin po górach; około północy byliśmy w domu. Wycieczka łatwa (jesteśmy dobrze po pięćdziesiątce), ani jednego spóźnienia pociągu - to miłe zaskoczenie. W wagonach zdarzyło się, że była nawet ciepła woda. I raczej czysto. Niestety, po kilku godzinach podróży wc już nie były takie świeże jak na początku ale czy to wina kolei? Ogólnie na tyle fajnie, że planujemy kolejny wyjazd we wrześniu. To zupełnie coś innego, niż podróżowanie samochodem lub autobusem. Polska z okien pociągu wygląda trochę inaczej.

Gość gość
Polecam TANIE PODRÓŻOWANIE. Możesz zaoszczędzić na wielu rzeczach. Po pierwsze, możesz zacząć od Eu. Skorzystaj z tanich linii autobusowych ECOLINES. Ja z nimi jeżdżę i dzięki temu mogę wydawać więcej w miejscach, które odwiedzam. Zaglądnij sobie na ich facebooka, bo mają tam dobre promocje :) https://www.facebook.com/ECOLINES/

Gość rysio pysio
Kurczę pierwsze słyszę o tej firmie a już mi się mega podoba! te tablety w fotelach są dla mnie nowością wygląda to mega fajne ;D Ciekawe jak z ceną biletów do wschodniej Europy..

Gość Wejherowo1
Podróżowanie pociągiem jest świetne! Jeżeli ktoś już wybiera się w taką podróż to mogę polecić Kaszuby. Infrastruktura kolejowa jest tam szeroko rozwinięta. Zachęcam wstąpić do Wejherowa, jest tam wiele atrakcji turystycznych. Warto poznać kulturę tego regionu i wybrać się np. do Muzeum Piśmiennictwa i Muzyki Kaszubsko-Pomorskiej. Więcej atrakcji można zobaczyć na www.wejherowo.pl