Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamila4393

Chrzciny!!!

Polecane posty

Gość kamila4393

Mam problem. Po skrocie napisze o co chodzi. Chce ochrzcic corcie na swieta wielkanocne. Ja jestem zameldowana gdzie indziej i moj maz gdzie indziej, takze mamy dwie odrebne parafie. Zdecydowlaismy ze chcemy orzchcic dziecko w parafii meza bo jestesmy pryzwyczajeni do tego koscioła, jest ladny kosciołek zawsze tam chodzimy na msze. I zaczyna sie problem. Moj proboszcz z mojej parafi nie chce mi wydac pozwolenia zebysmy mogli ochrcic dziecko u meza w parafii, a parafia meza bez tego pozwolenia nie ochrzci. Słyszeliscie o czyms takim kiedy kolwiek..??? Jestem taka zła!!!! Co mam teraz zrobic ...???

Gość VAXIO
daj ksiedzu koperte, u mnie po kopercie to nawet rodzice chrzestni nie musieli pokazywac zadnych papierkow

Gość kamila4393
to juz jest szczyt wszystkiego zeby do koscioła bylo trzeba z koperta chodzic :):), ale jezeli nie znajde innego rozwiazania to chyba tak zrobie :)

Gość VAXIO
ja nie mam slubu koscielnego i dlatego mi dziecka nie chcieli ochrzcic, proponowali slub i chrzciny w 1 ceremonii, ale po kopercie gadka sie zmienila

Gość tekklaaa567
Księża się wyuczyli, ze jak komuś zależy na czymś to w pewnym momencie pęknie i zapłaci i korzystają z tego :) moja znajoma chciała wziąć ślub w ładnym kościele i ksiądz tak długo jej odmawiał i negocjował, że zapłacili za ślub 4500 zł. To chyba dość dużo z tego co się orientuję. Ale proboszcz od razu zauważył, że oni nie wyobrażają sobie ślubu gdzie indziej i że będą gotowi zapłacić sporo :D

Gość kamila4393
ale co mojemu proboszczowi zalezy takie pozwolenie wydac nie rozumiem. Pewnie chodzi o to , ze w drugim kosciele zaplace za chrzciny a nie u niego. Myslałam zeby do kurii zadzwonic i powiedziec jaka sprawa jest. Kiedys moja bratowa z bratem jak brali slub to tez ksiadz nie chciał mojej bratowej wydac jej zaswiadczenia zadzwonili do kurii to w 5 min za darmo wydał zaświadczenie.

Gość kamila4393
zadzwonilam dzisiaj do kurii i zalatwilam sprawe. Z kurii maja mi przyslac pozwolenie :):).