Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kura wolna

ceny jajek!

Polecane posty

Gość Kura wolna

Czy ktoś wie od kiedy hodowcy mają obowiązek wymienić klatki na większe? Skończyły mi się jajka. Chciałam kupić ściółkowe, te co zwykle. Płaciłam za nie 5,39. teraz ( po tygodniu!) cena tych jajek to 8.89. ten sam producent, nowa cena. jak to qrwa możliwe, zeby cena skoczyła w ciągu tygodnia o 3.50 na 10 szt? Czy ten sklep jest taki pojebany czy wy też tak macie koło domu?

Gość no, przeciez
jeszcze niedawno w biedrze jaja byly za 3zł ileś a teraz 4,99. wiec tak podrozaly wlasneie

Gość a ja piję wino
mnie zaskoczyły ceny jajek wczoraj w real,- oni oszaleli...wszystko w górę, tylko pensje stoją;(

Gość Kura wolna
a te z wolnego wybiegu? ściółkowe? zielononóżki? Ja myślałam, ze tylko klatkowe skoczą? jak u Was z cenami jajek? (wyjeżdżałam nie było mnie dwa tyg i tu taki zonk po powrocie)

Gość Kura wolna
a wcześniej byłam u baby w warzywniaku i miała ze wsi( nieznakowane) za 70 groszy i myślałam, ze to drogo. Czy nie wiecie czasami czy te pieczątki da się usunąć? Nie wali w ch..? W smaku jajka są takie jak te z wybiegów i ściółki

Gość a ja piję wino
wszystkie poszły w górę: wolny wybieg, zielononóżka...w ogóle wszystko, kawa rozpuszczalna...masakra:(

Gość Kura wolna
ale 3.50 w ciągu kilku dni?? ja pierd... z 5.39 na 8.89..

Gość Kura wolna
czyli są ludzie, którzy w tym kraju zasuwają godzinę na paczkę jajek! Czy to nie jest totalna kpina? Kraj niewolników!

Gość chujogrom
Na tyle dań które można zrobić z jaj to i tak niska cena.

Gość Kura wolna
jaka niska? Nie jest niska bo taki wzrost jest nienormalny! Mówię o jajkach nie klatkowych- ściółkowe 9 zeta za 10 sztuk. Ogólnie w tym kraju ludzie po studiach zarabiają czasami po 11 zeta za godzinę(jak moja koleżanka) i ma to nie być drogo? Dodatkowo u nas jajka najdroższe w całek Europie

Gość Kura wolna
Mieszkam we Wrocławiu - u Was po ile jajka? Diś byłam w sklepie- klatkowe 6 sztuk po 4.60 i te ściółki za 8.9

Gość fotel
to są normalne jaja.

Gość Donaldinio Tuskinio
a w skupie cena spadła to marża wzrosła biedny płaci więcej bo jest kryzys bogaty zarabia więcej.. bo jest kryzys

Gość bialy bez,,,,
no to wam powiem jakie u mnie ceny,bo tez szoku dostałam i latalam po osiedlu bo myslałam ze tylko jeden sklep se jaja z jajek robi i tak -0 ekologiczne-12 zł ,1 wolny wybieg 8,50 zł, zielononozka -9 klatkowe l-7a m -6,50

Gość Kura wolna
Przeciez ci hodowcy wiedzieli od dawna, jakie będa musieli kupić klatki. na co liczyli? Pazernośc ich gubi- na formacie A4 5 kur.. Zastanawia mnie fakt, dlaczego do choklery skoczyły te ściółkowe i z wolnego wybiegu? mamy najdroższe jajka w Europie

Gość Kura wolna
Czyli trzeba liczyć- jajko za zeta... Wyroby cukiernicze sa teraz masakrycznie drogie - jakie będą ceny za tydzień?

Gość bialy bez,,,,
wszystkie jajka skoczyły nawet te klatkowe i wyobrazcie sobie nawet przepiorki nie wiem dlaczego

Gość jestem kobieta woda ogniem
ja tez prawie zawalu dostalam jak ujrzalam ceny jajek a u mnie w domu jajka ida jak woda :(

Gość Kura wolna
własnie, ciekawe to bardzo.. skoczyły- jasne ale o 3.50 na paczce? Potrzebne mi było dziś dokładnie jedno jajko- w sklepie się tak wkur.. że wyszłam nie kupując nic. @ tyg temu te same jajka 3,5 zeta mniej. Nie chodzi o to, ze wielka cena itp ale to zakrawa na przedwojenną hiperinflację cena sobie rośnie o ponad 50% z dnia na dzień?

Gość bialy bez,,,,
a bo chodowcy wybijaja kury, bo klatek nie maja przystosowanych to i jajek mniej, to trzeba nadgonic na tych z wolnego wybiegu, a jak tam jest naprawde z tym wolnym wybiegiem, to czort ich wie

Gość Kura wolna
I pomyśleć sobie, że w tym warzywniaku kupiłam 5 jajek na próbę. Bo 70 gr wydawało mi się dość drogo. tak na marginesie te klatkowe jajka teraz to nadal te same wymęczone stworzenia produkują w tych samych warunkach tak? Bo klatkowe jajka w porównaniu do chociażby ściółkowych są dla mnie odczuwalnie gorsze. Hodowcy płacą kary- bo nadal nie zmienili klatek?

Gość jajacara
a ja sprzedaje nadwyzki jaj zielnonozek z wolnego wybiegu za 5 zl 10 sztuk, a przepiorkowe - eko 18 sztuk za 6- 7 zlotych... chetni?

Gość fojmfo
zeby to ci jajka podskoczyly na cenie to pol biedy co drugi produkt drozszy o oszukany ilosciowo

Gość jajacara
zadnych kar nie placa. pasza poszlo w gore. no i swieta za pasem, wiec hulaj dusza... a poza tym, jesli ludzie kupuja jaja po takich cenach, widac stac ich na to

Gość Kura wolna
ja wiem tylko tyle, ze kilkakrotnie porównałam jajka klatkowe i te z "lepszego chowu". Są zupełnie inne. konsystencja, smak, zapach. Zółtko w normalnych jajkach jest kruche, natomiast w klatkach gumowate. Dlaczego rząd tego nie dopilnował? teraz my mamy płacić tych chu.. kary. Niech sobie z dopłat zapłacą, doja tą unię przecież!

wszystko zależny czym sa karmione wszędzie jest pasza dla niosek z dodatkiem GMO wiec my sami kupujemy zboże i hodujemy warzywa dla kur a latem dajemy jeszcze pokrzywę dla kur jajka maja wtedy czerwone żółtka

Gość Kura wolna
@jajacara chętnie bym kupiła ale jestem z Wrocławia. Noż kurwamac

Gość Kura wolna
@merkaba moja babcia tak robiła. Pokrzywa dla kurek i piękne żółtka były.