Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nudne te wakacje...

Kto umie ladnie napisać list do dziekana? bardzo proszę o pomoc!

Polecane posty

Gość Nudne te wakacje...

Witam! wczoraj pisałam na forum że jestem w trudnej sytaucji.. nie zdałam egzaminu a jestem na pierwszym roku gdzie nie można dostać warunku... mam zamiar napisac maila w moim i w mojej koleżanki imieniu do Pana prodzeikana... nie mogłyśmy się z nim osobiście spotkać bo jest chory. W poniedzialek składamy podanie w dziekanacie ale mimo to chciałybyśmy mu przedstawić swoją sytuację. Mam nadzieje że ktoś z Was mi pomorze... "Szanowny Panie Dziekanie! Jesteśmy studentkami pierwszego roku kierunku .... na uniwersytecie.... Piszemy do Pana w bardzo delikatnej sprawie a zarazem bardzo prosimy o pomoc i wyrozumiałość w zaistniałej sytuacji." póki co mam tylko tyle... i nie wiem jak ladnie ująć w słowa że bylyśmy dopuszczone tylko do trzeciego terminu egzaminu, że wszystko pozostale mamy zaliczone (i to w większosci na 4) i że nam baaardzo zależy na tym kierunku i nie chcemy tracić roku i że w poniedzialek skadamy w dziekanacie podanie o warunek i mimo że bardzo go prosimy żeby zrobił dla nas wyjątek i dał nam ten warunek Bardzo prosze niech ktoś pomoże bo ja naprawdę nie już jestem bezradna i zmęczona ty całym załatwianiem:(

Gość Nudne te wakacje...
up

Gość honoratkaa
no ale skoro nie ma warunków, to podejrzewam, że to kwestia regulaminu a nie widzimisię dziekana. Więc nie wiem, czy coś wskóracie.

Gość ja wam mowie
wg mnie powinnas napisac ten list za siebie, a kolezanka za siebie

Gość honoratkaa
i nie zaczynałabym od takiego opisu, tylko od zwyczajowej formułki typu "zwracamy się z uprzejmą prośbą o wyrażenie zgody na powtarzanie przedmiotu XXX..." Bo jak traficie na służbistę, to wam jeszcze taki tekst zaszkodzi.

Gość honoratkaa
i na przyszłość- nie pisze się "pomorze" tylko "pomoże" :O jak Tyś się na studia dostała z taką ortografią?

Gość Nudne te wakacje...
z tą ortografią dostałam się na studia techniczne... chce napisac maila przedstawiającego całą sytuację... a w podaniu będzie krótka prośba o warunek

Gość dziś na pomarańczowo
z konkursu świadectw się pewnie dostała :P honoratkaa dobrze pisze, to ma być podanie, a nie żadne listy osobiste. myślicie, że dziekan nie ma nic innego do roboty, jak siedzieć i czytać wylewne maile od studentów? jasne, już widzę, jak go to obchodzi. poza tym regulamin to regulamin, nikt go nie nagnie. a na przyszłość zapamiętaj, że od przedstawiania swojej sytuacji jest właśnie podanie, tam możesz pisać o wszystkim, byle nie dłużej niż na jedną stronę.

Gość sie sie sie sie pyta
piszcie bardziej oficjalnie a nie o 'delikatnych sprawach':o i kazda za siebie a nie we dwie, to nie przedszkole wogole po co mail skoro składacie podanie:o

Gość hgg
każda z was powinna oddzielnie napisać list! Co to za grupowe podanie? bez sensu!

Gość jaadwiga34
już napisałam i wysłalam

Gość hhthehr5
:-D

Gość jaciekrece, u la la
"tylko do trzeciego terminu egzaminu" TYLKO trzeciego? U mnie był egzamin, a potem poprawa. Jeśli jeszcze się nie zdało to albo komis, albo warunek.

Gość zyepp
ja nie umiem