Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

enemy777

wysypka?pomocy!!!!

Polecane posty

na co jestem uczulona? zjadlam dzis papryke i 2 ogorki w occie czy to na to? Uczulenie na ocet?

Gość dsgferger
ej, a powiesz mi co to są te u mnie, o te! tutaj! widzisz?

Gość dsgferger
boze, jaka ty glupia :O

czemu? dalam pytanie,bo wyskoczyly mi krosty czerwone i swedzi mnie twarz. wiec poprostu pytam czy moze byc takie uczulenie na ocet?

Gość dsgferger
jesli myslisz ze podstawie tego co napisalas w pierwszym poscie ktos bedzie w stanie ci napisac na co masz uczulenie, to jestes ekstremalnie glupia. uczulic cie mogl tez kosmetyk, nowy proszek do prania, kot, pies, albo produkt spozywczy spozyty do 7 dni wstecz.

Okej to tak: Pies?-nie mam psa kot?-nie mam kota ostatnio jem bardzo skromnie,zadnych slodyczy,alkochu stawiam na zdrowe odzywianie z duzo porcja warzyw i owocow na deser:D Proszek?-nie wydaje mi sie,wlasnie piore w proszku Jelp! Dzis jadlam i dzis wyskoczylo masakra.

kosmetyk?-NIE BO SIE NIE MALUJE,UZYWAM TYLKO ZELU DO TWARZY WCIAZ TEGO SAMEGO I NIGDY MNIE NIE UCZULAL!

Gość dsgferger
a jak ta wysypka wyglada? jest taka drobniutka, czy raczej zlane placki? wysiekowa? saczy ci sie z niej osocze? mocno czerwona?

Gość dsgferger
"kosmetyk?-NIE BO SIE NIE MALUJE,UZYWAM TYLKO ZELU DO TWARZY WCIAZ TEGO SAMEGO I NIGDY MNIE NIE UCZULAL!" kolejny przyklad ekstremalnej wrecz durnoty :O nie tylko kosmetyki kolorowe uczulaja 😴 niestety takze produkt do teh pory uzywany moze nagle uczulic

mam wysypkę, różowe krostki nie saczace sie! ale sa mocno czerwone i swedzi jak cholera!

dsgferger a to ja wiem w dzisiejszych czasach to wszystko może uczulic! Dziwne to wszystko bo uzywam go ze 3-4 razy w tygodniu przez pol roku i nic sie nie dzialo.

Gość dsgferger
czy masz je rozlane na calej twarzy, w miejscu gdzie byl uzyty kosmetyk tylko, czy ogolnie wszedzie? na szyi ci sie porobilo? gdzies indziej na ciele? swedzi cie skora na ciele zauwazylas moze?

Gość dsgferger
mialam kilka razy tak ze przy kiljuu pierwszych uzyciach wszystko OK a pozniej koncze w zapaleniem skory. tak sie moze dziac. szczegolnie jesli mialas czy masz jakies uczulenia, alergie, wrazliwa skore. tak czy inaczej wskazana wizyta u lekarza, moze byc pierwszego kontaktu, jakis zastrzyk sterydowy, i do tego clemastinum zazwyczaj sie stosuje, ew. xyzal. ale to na recepte. jako, ze nie wiadomo co to moze byc, sugerowalabym scisla diete i zapisywanie co jesz, eliminacja konserwantow, wszystko swiezo robione!!! i kosmetyki z apteki: doraznie masc nagietkowa moze pomoc, boniderm do mycia bo lagodzi, jak nie masz suchej skory to krem mozesz sobie darowac.

Gość mmmmm........
idź do lekarza bo to może być ospa

Gość dsgferger
przy ospie mialaby goraczke i byloby na calym ciele...

Gość dsgferger
no niewazne, tak czy inaczej ja na twoim miejscu, co napisalam wyzej, poszlabym do lekarza, jesli masz jakis weekendowy dyzur to idz od razu