Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiemniewiem__

Pranie - ubrania śmierdzą.. Co zrobić? Czy ocet pomoże?

Polecane posty

Gość niewiemniewiem__

Witajcie. Ubrania po praniu śmierdzą. Wkurza mnie to, bo lubię świeżo pachnące ubrania a nie zalatujące nie wiem czym. To stara, włoska pralka, wynajmuję mieszkanie od jakiegoś czasu. Co zrobić, by nie śmierdziało? Jakiś płyn wlać itd? Może ocet? Tylko czy nie będzie śmierdziało octem?

Gość izi girl
wypierz pralke woda z octem i soda. i nie zostawiaj zamknietych drzwiczek od pralki po praniu, zawsze niech beda lekko uchylone.

Gość idz do lekarza
za niskie temperatury i nie prasowanie odziezy, efekt? bakterie maja super imprezke, to one tak smierdza, polecam czyszczenie automatu specjalnym plynem i dezynfekcja na 90 stopni i zaprzyjazni sie z temp conajmniej 60 stopni, ponizej niej nic nie jest czyste :)

Gość zyepp
poperfumofać

Gość Mska..
a używasz płynu do płukania czy samym proszkiem pierzesz?jak samym proszkiem to sie nie dziw że yebie...

Gość niewiemniewiem__
Używam proszku i płynu. W poprzedniej pralce nie było problemu. Wszystko super prało i pachniało na cały dom. A teraz ta stara pralka i ten smród mnie wnerwia. Właśnie nastawiłam pranie z octem i sodą na 90 stopni (tzn bez ciuchów w środku oczywiście). Zobaczymy, co z tego wyniknie.

Gość dsgferger
sam proszek tez powinien niwelowac zapach. wiem ze w euro mozna kupic takie plyny czyszczace do pralek, puszczasz z takim plynem pranie i pralka czysta.

Gość niewiemniewiem__
Używam proszku i płynu. W poprzedniej pralce nie było problemu. Wszystko super prało i pachniało na cały dom. A teraz ta stara pralka i ten smród mnie wnerwia. Właśnie nastawiłam pranie z octem i sodą na 90 stopni (tzn bez ciuchów w środku oczywiście). Zobaczymy, co z tego wyniknie.

Gość niewiemniewiem__
Pralka już nie śmierdzi, bo też śmierdziała wcześniej. Ale na razie prania robić nie będę. Czasem pojawiają się plamy na ubraniach. Winiłam za to żelazko, jednak czytam w necie, że to wina pralki. Czy robiła Wasza pralka kiedyś plamy na ubraniach i co na to zaradzić?

Gość niewiemniewiem__
I to nie są plamy od przefarbowania.

Gość szklankaaaa wody
to ciezki problem z ta pralka, byla tu juz masa tematow takich o tych plamach, ja polecam wyczyscic filter, kolnierz, szuflady, moze rozkrecici od tylu i przyjrzec sie grzalce, a takze reszcie, gdzies tam moga zalegac resztki wody z prania i fermentowac, jesli jest nierowno ustawiona moga nie wylewac podczas wirowania i pompowania

Gość gość fa
Ja ostatnio piorę w perłami Perlux i jestem mega zadowolona polecam wszystkim