Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pisałam już tutaj....

siostra twierdzi że córka je za mało i pewnie ma anemie albo będzie miała ma 7ms

Polecane posty

witajcie wczoraj z mężem byiśmy u kuzynów. ma 2 chłopców 2 i 1,5 lat... jak rozmawiałyśmy to stwierdziła że moja ćórka je za mało i żebym się nie zdziwiła jak ma albo będzie miała anemię i twierdzi że jej zbyt mało daję do jedzenia może i mało ale staram się to robić po woli bo córka niby ma skazę ale daję jej już normalne bebiko 2 dla zdrowych dzieci już dzisiaj będzie 5 dzień i na szczęście jej nie sypie :) ani nic złego z kupą się nie dzieje i zero innych złych znaków... jadła do tej pory : jarzynowa z kurczakiem warzywa z królikiem warzywa z indykiem i cukinią łosoś z warzywami (słoiczki z bobovity) jabłko banan gruszka śliwka czarna porzeczka na ostatnim szczepieniu miała wtedy 6 miesięcy warzyła 7300 a jak się urodziła to 3420 i siostra twierdzi że to nie dobrze bo nie potroiła wagi czy coś... ? ;/ I dzisiaj je tak o 7:00 mleko 210ml + miarka od mleka kaszki glutenowej 10:00 mleko 180 ml 13:00 obiadek 15:30 śliwka potem gdzieś tak koło 17 mleko 180 ml i potem na spanie znowu 180 ml w nocy już nie je. i siostra wierdzi że zle robię że podaję pod godzinę bo wtedy żołądeczek nie wie kiedy jest głodny i że powinam dawać jej na zawołanie tak tylko że zawołanie to jest równie za 3 godziny ;/ na początku jak wprowadzałam produkty tak robiłam że między mleczkiem dawałam inny posiłek ale nie wyszło... bo nie zjadała całęgo słoiczka albo wgl buzię zaciśnie czy faktycznie zle karmię moje dziecko ? :( najgorzej wystraszyłam się z tą anemią aha i jeszcze móiła że po co bawię się w takie wprowadzanie posiłków daję produkt 5 dni i potem następny słoiczek 5 dni a on adawała od razy dzisiaj np brokuły kurczak kukurydza cukinia a jutro łosoś itd to raczej ja uważam że zle robiła bo teraz właśnie wysypało jej synka tak że aż mu skóra popękała... aj paskudnie to wyglądało no i co ? oczywiście nie wie po czym

a co mówi lekarz na temat wagi dziecka? jeśli chcesz się usokoić to srawdż sobie w tych tabelach co są w książeczce czy wszystko ok. ja mam synka, niedługo będzie miał 8 mcy waży onad 9 kg. i karmie go o konkretnych godzinach. to jest twoje dziecko i ty najleiej wiesz jak wrowadzać posiłki. powiem tak co matka to teoria. a każde dziecko jest inne. ja ostatnio usłyszałam, ze mój synek raczej drobny jest. co mnie troche zszokowało, ale okazuje się że mamy w rodzinie młodsze dziecki które juz mu dorówniują wagą.

Gość jdghgd
Bez przesady, 7300 to normalna waga, i czy czasem nie jest tak że dziecko ma ją podwoić do 6. m-ca a nie potroić? Moja ma 8 m-cy i je podobnie, z tą różnicą że u ciebie jest nawet fajniej, bo moja za nic w świecie nie zje 210ml mleka na raz. Woli zjeść 80, a za godzinę dojeść, a to czasem kłopotliwe :). A do tego prawie wcale nie je owoców bo ich nie znosi, zaciśnie szczękę i już. Czasem tylko udaje mi się tarte jabłko przeforsować. Wydaje mi się, że powinnaś słuchać swoich instynktów, a nie siostry. To nie jest już noworodek, na pewno już zdążyłaś poznać własne dziecko. Może chłopcy siostry są większymi łakomczuchami, nie ma co ładować w córcię na siłę jedzenia.

Gość jdghgd
Dodam jeszcze że moja w dniu skończonych 7 m-cy ważyła 7500, waga urodzeniowa 3200. Czyli właściwie bardzo podobnie do twojej.

Moj synek ma 25 miesiecy !! i tez ma skaze :) je tylko kanapki z masłem roslinnym albo z oliwa z oliwek. Czasem, ale bardzo bardzo mało- szyneczka na to. Albo kanapki z cukrem :O czasem zje jedna paroweczke, uwielbia jajka, wiec je co 3, 4 dni jajecznice mleka zadnego od pól roku na wieczor Sinlac.. zupe czasem zje, z obiadow to miesko lubi w formie kotlecikow ziemniaczki warzywa same czy owoce sama nie tyka i go nie zmusisz. jedynie witaminy z soków Jak bym mniejszy to podobnie- wszystkim pluł a na widok nowych rzeczy wpadal w rozpacz Na bilansie dwulatka mial dobre wyniki - 12 kg wagi, 90 cm wzrotsu.Jest szczuply, drobny ale ile On ma energi :O tez sie martwilam, ze anemia, ze nie urosnie itd. Niektore dzieci to niejadki, i nie da sie je zmusisz do jedznia, choc bys na rzesach wsatawala. Ja juz to zrozumialam i pediatra popiera taka postawe.Uwaza, ze w pewnym momencie dzieckozacznie esc normalniej

Gość Duży obwod
Bardzo dobrze karmisz. Dziecko do 6 m.ca ma podwoić wagę.

Gość aaaaaaaaaaaania
Potwierdzam to, co już inne dziewczyny napisały: dziecko do 6 m.ż. powinno podwoić wagę, potroić powinno do 1 r.ż

Gość a potem wszyscy się dziwią
skąd tyle grubasów... Gdyby twoja córka była głodna to dawałaby znać płaczem, więc nie przejmuj się siostrą, która wręcz pasie swoje dzieci..

Gość mamama27
dziecko dobrze je - miałabym tylko pewne ale do tego bebika - że troche za wcześnie - wg mnie bebiko ha na początek byłoby lepsze - wogóle przy skazie i jej podejrzeniu mleko ha zaleca sie podawać do 2 roku życia

dobrze karmisz dziecko, co z mlekiem to nie wiem... moja ma skazę i parę innych alergii, jak się urodziła ważyła 3600, na pół roku miała 7100, ale nie ma anemii ani nic

dzięi dziewczyny :) pocieszyłyście mnie :) juzna prawdę myślałam że robię coś nie tak. Któraś z was napisała że siostra pasie swoje dzieci i się zgodzę ten starszy to jest malutki i szczupły do swojego wieku ale on ma coś z serduszkiem i wgl pod koniec ciąży nie rósł ale ten drugi to tragedia... grubasek wczoraj o 00:30 on jeszcze z nami siedział i jadł ale mniejsza o to A co do mleka to oczywiście dawałam HA ale mąż się pomylił i kupił zwykłe :) no i postanowiłam zaryzykować... ale na razie tak jak pisąłam nic się nie dzieje i mam nadzieję że nic już się dziać nie będzi ejak myślicie ? to już 5 dzień na normalnym mleczku

Gość nie słuchaj siostry
waga dziecka jest idealna bardzo dobrze karmisz - właśnie należy to robić o określonych godzinach, a każdą nowość wprowadzać po trochu przez parę dni dziecko dostaje mleko, warzywa, owoce i mięso - wszystko jest o.k. pamiętaj o żółtku! i słuchaj własnej intuicji, bo postępujesz idealnie, a nieproszone rady idiotek olewaj ciepłym moczem

tak wiem za 5-6 dni mam zamiar podać żółtko wiem że troszkę za pózno ale.... jak mam podawać tak jak w schemacie ? że co drugi dzień ? pół żołtka ?

Gość Moniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
pół roczne dziecko powinno podwoic wage, potroic powinien roczniak. Nie sluchaj siostry bo na serio gada same bzdury