Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _djd1987

Szycie sukni na odległość. Co o tym myślicie?

Polecane posty

Gość _djd1987

Witajcie, na swój ślub chcę uszyć suknię ślubną (bądź odkupić używaną). Znalazłam świetną ofertę na allegro. Pani ma same pozytywne komentarze. Cena za suknię princessę to ok 600 zł. Zastanawiam się czy zdecydować się na coś takiego... czy może lepiej pójść do krawcowej w mojej miejscowości. Obawiam się tylko, że ta weźmie dużo więcej... Podoba mi się również taka suknia: http://allegro.pl/sliczna-suknia-slubna-jak-z-bajki-model-2011-i2179723591.html#tabsAnchor orientujecie się ile może kosztować jej uszycie? Pozdrawiam :)

musisz pochodzić i popytać, o szycie na odległość nie polecam, ja również będę szyć, moja suknia to koszt 1400 bo jest strojna i ma dużo falban, każda krawcowa ci powie co innego, ja z używanej sukni zrezygnowałam choć też oszczędzam na czym się da, gdy ja znalazłam moją suknię używaną i też była szyta przez krawcową i poszłam właśnie do tej Pani, i szyje mi identyczną ale nową na mnie nie na kogoś, ale to moje zdanie

Gość taka jedna z wrzesnia
ja tez bede szyła suknie na odległość, w moim miescie u krawca koszt szycia na miare to 2000zł ja szyje za 1000zł bodajze w przemyslu, a jestem z pomorza

Gość _djd1987
No ja znalazłam Panią, która ma konto na allegro i szyje suknie w Wielkiej Brytanii. Muszę pochodzić po krawcowych u siebie w Zielonej Górze.. ale coś mi się wydaje, że skonczy się na szyciu na odległość.

Gość ';dfsklghwopera
ja kupilam swoja sukie za granica. jak przyjdzie powiem co i jak. moja suknia wynoiosla mnie mniej niz 600 zl.

Gość _djd1987
No własnie... ja tez znalazlam taką, za którą więcej niż 600 zł nie zapłacę :) Jak tylko otrzymasz swoja suknię podziel się proszę opinią. Pozdrawiam ciepło :)

witajcie dziewczyny, zrobicie jak uważacie, coś wam napiszę, ja też chciałam szyć suknię na odległość,bo cena fajna i suknie piękne na zdjęciach, gdy znalazłam suknię która mi się spodobała napisałam do dziewczyny która tą samą suknię kupiła na allegro, wystawiła komentarz pozytywny, napisałam i czekałam czy mi odpisze, odpisała bardzo szybko wraz ze zdjęciami, tej pięknej sukni obrobionej w fotoszopie i tej która do nie przyszła, o zgrozo efekt okropny, jeżeli chcecie mogę wam te zdjęcia zamieścić, ta dziewczyna mi napisała że chciała zaoszczędzić i wyszło jej dużo więcej bo od razu oddała do krawcowej na przeróbki, na szczęście ja zrezygnowałam, szyję suknię za 1400 już ze wszystkim, bolerkiem, welonem, i nie daleko mnie, oczywiście nie wszystkie suknie muszą być brzydkie, szyte za granicą, tylko was ostrzegam, ostrożnie, ta dziewczyna wybrała sprzedającego z dużą ilością komentarzy i niestety się przejechała

To zalezy od wielu czynnikow. np czy standardowe rozmiary pasuja na ciebie bez problemu i czy generalnie jestes w stanie zrozumiec ze zdjecie w katalogu to modelka ,osiwtlenie, dodatki itp... Ja zamowila suknie z chin uszyta na wzor sukni z katalogu. Zanim d mnie przyszla otrzymalam zdjecie juz gotowej sukni zeby nie narazac sie na koszty zwrotu. Koszt sukni to 500zl + koszt przerobki u krawcowej ok 30zl. I powiem tak. Jedyne czym ta suknia rozni sie od orginalu to spodnica suknie,nie jest warstwowa ,tylko pojedyncza. moge dokupi halke za kolejne 100 zl ale to i tak dopiero 630 zl a nie 2600zl wiec w moim przypadku nie zaluje :) ale jak juz pisalam to kwestia czlowieka i czego sie spodziewa :)

Gość _djd1987
Zamieść proszę te zdjęcia... Ja wiem, że za taką cenę nie mogę się spodziewać cudu.... ale muszę i tak pochodzić po krawcowych i ewentualnie popytać o uszycie. Bardzo podobają mi się suknie o kroju princessa. Orientujecie się ile może kosztować uszycie takowej? Będę też usilnie poszukiwać nawet używanej sukni - może akurat trafi się na coś fajnego :) Mimo wszystko, chyba mnie trochę wystraszyłyście jesli chodzi o kupno na odległość. Ale właśnie po to załozyłam ten topic :) Dziękuję za już udzielone rady :) i już jestem wdzięczna za kolejne ;)

Gość 234vs
ślubniczko to ta dziewczyna skoro nie był zadowolona dlaczego wystawiła komentarz pozytywny. No oczywiście Ty mi nie odpowiesz, bo to nie Ty go wystawiłaś. Nie wiadomo co tą dziewczyną kierowało, ale takie coś wprowadza w błąd potencjalnych kupujących. Skoro widzimy, ze sprzedawca ma multum pozytywow, a sie okazuje, ze klientki wcale zadowolone nie byly. Tym samym sama nie wiem co zrobic, bo ja tez chcialam szyc na odleglosc. Znalazlam na allegro osobe, ktora szyje a raczej pracownie i widze, ze ma komentarze pozytywne tylko czy im ufac? jak mozesz pokaz te zdjecia, bo sama mam dylemat:( a suknia tansza praktycznie o 1000 zl niz na miejscu.

narazie wam zamieszczam meile które ta dziewczyna mi napisała, bo chwile potrwa zdj sie wgrają, Witam jutro porobie zdjecia i wyśle ale szczerze mówiac suknia wymaga wielu poprawek bo jest spartansko wykonczona krzywo obcieta w gorsecie wychodzi podszewka góra od piersi, całe szczescie ze mam w rodzinie krawcowa ktora juz 2 tydzien doprowadza suknie do porzadku, a i posiada długi tren o ktorym nic nie wiedziałam wczesniej od sprzedajacej dostalam zdjecia niby realne sukni ale supelnie sie rozni niz w zeczywistoscie zreszta jutro wysle to sami ocenicie Jak byłam w zakładzie krawieckim nie chcieli sie podjac przeróbki sukni ale tak jak pisalam w poprzednim mailu całe szczeście mam w rodzinie krawcowa która ciagle kombinuje by doprowadzic sukne do porzadku!ja szczerze mówiąc żałuję, że ową suknie zakupiłam, chciałam zaoszczędzić a teraz tego żałuje! pozdrawiam

dziewczyny ja już swoja suknię zadatkowałam dzis, i wiem jaka będzie jak chcecie takie suknie zamawiać, to niech wam prześla real foto, nie producenta, po zdjecia producenta są bardzo przerobione, fotoszop zrobi swoje, jak firma jest uczciwa to zdjecia prawdziwe maja, a jak tylko producenckie to bym nie zaryzykowała,

marilenka co do twego linka, tam jest cena z euro, weszłam w pierwszą suknie, cena prawie 400euro, to 1600zł a za takie pieniadze kupi sie bez ryzyka, a napewno bedą potrzebne jakieś przeróbki, i to też bedzie kosztowało, zrobicie jak uważacie, tylko radzę, bo przechodziłam to,

Ja narazie nie moge wklejic zdj sukni bo jest ukrawcowej,ale postaram sie to zrobic na poczatku kwietnia jesli ten temat przetrwa.

Gość ndddddddddiw
ja takiej suknie nie odwazylabym sie dac nawet krawcowej do uszycia, jest strasznie trudna, pozatym wydaje mi sie ze ta suknia jest za duza na ta dziewczyne, plus ten modej jest dla pan o pelniejszej sylwetce, pieknym biuscie...

Ślubniczka, ładna ta twoja suknia, ale bardzo się różni real foto od tej fotki przerobionej. Nie że gorsza ale mniej wyeksponowana, Ty na pewno dodasz jej dużo uroku i będzie super. Ja mam na kompie całe masy sukien na miarę, tu zostawiam jeden polski link http://sukniejanus.pl/pl/i/SZYCIE-NA-MIARE/26

na całe szczęście to nie moja suknia, ja szyję suknię u doświadczonej krawcowej, nie daleko mnie wole dać 1400zł i wiem co mam,

Gość _djd1987
No kochane, napisałam do Pani, u której chciałabym szyć suknię (na odległość) i ma mi przesłać realne zdjęcia sukien, które mi się podobają :) Zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Gość ;lkjuhyty
oby wyszlo! ja na swoja czekam, jeszcze miesiac.

Gość _djd1987
Tzn. ja sukni jeszcze nie szyję, ale za poradę koleżanki Ślubniczki poprosiłam o realne zdjęcia sukien szytych przez tę Panią. No i własnie jestem w trakcie odbierania tych zdjęć na swoja pocztę :) Muszę przyznać, że wykonane są ładnie ... No i komentarze w stylu: suknia taka sama jak na zdjęciu, chyba mnie mimo wszystko przekonują. No, ale jeszcze będę szukać - może trafi się jakaś fajna okazja :)

dziewczyny zyczę wam aby wasze suknie były piękne, dla mnie za duze ryzyko, ja wczoraj byłam u swojej krawcowej, i mogłam nawet dobrać zdobienie pod biustem, jz w tej cenie, mogłam dotknąć, porównać te same modele tylko inne kolory (srebrny czy złoty) ogólnie dosć dużo z nią rozmawiałam, jak co ma wygladać, od gorset do długości trenu, ale wam zyczę duzo szczęścia,