Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yokuuu

Dieta białkowa 10 dni

Polecane posty

Gość yokuuu

witam, taka ładna pogoda, za chwilę będziemy chodzić w szortach więc postanowiłam, że w tym roku przygotuję się odpowiednio do wiosny. Zaczynam od jutra dietę 10 dniową białkową oto jej zadady i plany jada sie 4 posilki dziennie, przerwa musi byc min 2.5 godziny pomiedzy posilkami. (chociaz ja jadam 3 posilki) posilki wybiera sie samemu z listy podanej nizej. Jada sie tyle by sie nie bylo glodnym a sie nie przejadlo. posilki powinny byc o tych samych porach a ostatni nie pozniej niz o 18stej. dzien 1 3 posiłki węglowodanowe 1 weglowodanowo - bialkowy dzien 2 3 w 1 b dzien 3 2 w 2 b dzien 4 1 w 3 b dzien 5 1 posilek weglowodanowo - bialkowy 3 b dzien 6 1 w 3 b dzien 7 2 w 2 b dzien 8 3 w 1 b dzien 9 3 w 1 w-b mozna pic tylko wode n/gaz ja pije tez kawe ale b/cukru ale z mlekiem nie wiem czy wolno w tej diecie ale ja pije i chudne wiec chyba nie ma to wielkiego znaczenia produkty ktore mozna jesc bialkowe to- mieszane orzechy solone lub nie, salatka z tunczyka jesli z majonezem to bez tluszczowym, pieczona ryba b/panierki, chuda wolowina, chuda szynka, chudy indyk, kurczak bez skory (gotowny lub smazony na oliwie z oliwek , duszony), salatka jajeczna, jajka w kazdej formie, produkty sojowe bez panierki, serek wiejski weglowodany to- swieze morele, pomarancze, brzoskwinie, grejfruty, kiwi, sliwki, gruszki, jablka, zmieszane warzywa (bez ziemniakow) chleb owsiany lub z otrebami, mieszanka salatkowa (pomidor, salata, warzywa bez sosow salatkowych) ja jadam chleb ziarnisty lub graham, i tak np. posilek weglowodanowy to moze byc np. jajecznica (ale bez chleba bo chleb to weglowodan) albo jajecznica z na duszonym kurczaku, mozna sobie samemu wymyslac posilki byle by nie miaszac weglowodanow z bialkami. posilek bialkowy to np. chleb z salata i pomidorem, lub duszone warzywa lekko przyprawione. 3 razy mozna zmieszac weglowodany z bialkami wiec np. mozna zjesc duszona piers z kurczaka z warzywami lub kto woli cos innego. nie wolna jadac nic czego nie ma na liscie oo skonczonej diecie robi sie przerwe np, 1 dzien (lub wiecej jak kto woli) i mozna zaczac ja od nowa. siostra juz schudla 10 kilo a ja narazie 3.5 a jestem teraz w 8 dniu a do tego A6W no i długie codzienne spacery. Dołączy się ktoś co myślice? Chcę zgubić około 5-8 kg.

"posilek bialkowy to np. chleb z salata i pomidorem, lub duszone warzywa lekko przyprawione" tak samo jak to nie jest posiłek białkowy...

Gość dobrze wiedziec
,,posilek weglowodanowy to moze byc np. jajecznica (ale bez chleba bo chleb to weglowodan) albo jajecznica z na duszonym kurczaku, mozna sobie samemu wymyslac posilki byle by nie miaszac weglowodanow z bialkami. posilek bialkowy to np. chleb z salata i pomidorem, lub duszone warzywa lekko przyprawione,, ---------> autorka chyba pomylila siew opisie , powinno byc odwrotnie , jajecznica=bialko, chleb z salata /warzyw=weglowodany