Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kryytykantkaa

bardzo sucha cera w ciazy

Polecane posty

Gość kryytykantkaa

mam b sucha cere w ciazy, mozecie mi polecic jakis krem do twarzy?

Gość a jak Twoja tarczyca?
robiłaś badania TSH i ft4? jeśli nie, to zrób koniecznie

Gość kryytykantkaa
tzn przed ciaza mialam tez sucha cere, ale w ciazy wydaje mis ie ze stala sie jeszcze bardziej sucha. Nie jest to jakas paologiczna suchosc, zeby mi skora platami schodzila, ale chcialaby, poprawic jej stan :) Moze znacie jakies kremy/ maseczki itd?

Gość kryytykantkaa
nie, nie robilam tych badan, po prost najpierw chcialam przetesowac jakis dobry krem

Gość kryytykantkaa
czekam na dalsze propozycje :)

lepiej najpierw sprawdź czy hormony prawidłowo pracują, a potem szukaj kremów to fakt, że w ciąży skóra robi się bardziej sucha, ale nie bierze się to bez powodu dlatego w pierwszej kolejności zrób badania hormonów, bo to i tak bardzo ważne w ciąży, a gdy te wyjdą ok to dopiero wtedy szukaj innych powodów

Gość kryytykantkaa
no nie wiem, dla mnie to troche dziwne, zeby - nie stosujac zadnego kremu - najpierw leciec sie badac.

ale czy rozumiesz, że suchość skóry nie bierze się bez powodu? poza tym poczytaj o złej pracy tarczycy w okresie ciąży i jej wpływie na płód, to może dotrze do Ciebie, że jako ciężarna powinnaś zrobić te badania w pierwszej kolejności, bo tutaj głównie chodzi o zdrowie Twojego dziecka

Gość mama w ciąży
JA robiłam badania tarczycy i wyszły w środku normy a skóra wręcz sypała się ze mnie... Z tym że ja mam zawsze suchą skórę zimą a ciąża pogłębiła ten stan. Trochę pomagało smarowanie ciała na mokro oliwką, picie dużej ilości wody a do twarzy używałam od czasu, do czasu zamiast kremu maseczki różanej Ziaja a na co dzień krem nagietkowy tej samej firmy.

Gość KamilkaZ
Podczas ciąży stosowałam emolienty elodermu żel i balsam są bezpieczne dla przyszłych mam, świetnie nawilżają i regenrują skórę.

Gość gość
KamilkaZ dziś co za żałosny spam... :o