Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maxinee

KOBIETKI CZY TO JEST CIĄŻA?

Polecane posty

Hej poradźcie te parę dni przed sądem ostatecznym. Od tygodnia mam kłucie z lewej strony podbrzusza. 1szy dzień okresu wypadać mi powinien 8go marca (mam 30dniowe, regularne cykle) , zawsze przed okresem puchły mi piersi, robiły się twarde i duże, tymczasem są tylko obolałe. Dodam, że bez zabezpieczenia kochaliśmy się ostatecznie w 7dniu cyklu, potem używaliśmy prezerwatyw - kończenie poza. Do tego wszystkiego nie mam w ogóle ochoty na seks i problemy nastrojowe. Tzn wkurzam się niezmiernie o byle co, albo zbiera mi się na płacz. Potem to mija jest ok, a za chwilę znowu. PMS nigdy u mnie nie występował. Sama niewiem co mam myśleć, przez to też jestem trochę nerwowa bo jeszcze parę dni zanim się dowiem. Jak to było u Was ? Można podejrzewać, że jestem w ciąży? Czy to raczej wykluczone?

dodam jeszcze że dotychczas potrafiłam się obżerać słodkim. Tymczasem nawet nie tknę :/ Może 2 dni temu jak zrobiłam sobie kanapki z nutellą to miałam nudności. Dziwne, bo wcześniej to bym łyżką ją jadła :(

Gość ananaskapa
Nie musi byc wykluczone,może jestes ale ja miałam takie same objawy jak Ty nie będąc w ciązy,kłucie w podbrzuszu az sie wystraszylam pojechalam na pogotowie tam stwierdzili ze to kamienie na nerkach,inny lekarz powiedzial ze to nie nerki i sam nie wie co zas inny ze to problem z pęcherzem no ale nie byla to ciaza,problemy nastrojowe mialam i piersi inaczej reagowały dlatego byłam pewna ze to ciaza ,po czasie zaszłam w ciąże i objawy były takie same.

Gość karolinka Sadecka
Mozliwe wpadlam w ten sam sposob tylko blizej owulacji,gumka byla cala po zdjeciu :O

Gość niecierpliwie się...
Czekam na okres od tygodnia i nic.... Zrobiłam wczoraj test i wyszedł pozytywnie, tylko ta druga kreska była widoczna po kilku minutach i to ledwo co, musiałam sie przypatrzyć. Jutro rano robię kolejny test. Widzę, że nie tylko ja się boję.... Okropne jest to czekanie :(

już byłam w ciąży - nieplanowanej 2lata temu i poroniłam. Zabezpieczaliśmy się bo nie chcemy dzieci na tą chwilę. Chciałabym już czwartek bo takie czekanie i rozmyślanie doprowadza do szału..

Gość niecierpliwie się...
Nie martw się na zapas.... Wiadomo, że wszystko może się zdarzyć. Ja mam już dwójkę dzieci ale teraz nie jesteśmy gotowi. Po peknięciu prezerwatywy w dniach płodnych wzięłam tabletkę 72 godz po, odkąd powinien pojawić się okres czyli od tygodnia mam podobnie jak Ty. Bóle brzucha, piersi są nabrzmiałe i bolą. Co do apetytu to nie widzę zmian ale nastroje zmienne mam. Wiem już jak to jest być w ciąży ale to co dzieje się ze mna teraz nie przypomina mi ciąży sprzed trzech lat. Może to skutek uboczny tabletki, już nie wiem co mysleć. Wolałabym byc na Twoim miejscu :(

może rzeczywiście martwię się na zapas.. a wiadomo podświadomość może płatać figle. Nie pozostaje nic innego jak czekać, oby była @

ból "naciągany" w podbrzuszu męczył mnie całą noc i męczy dalej. Czy przed okresem zdarzało się Wam aby ten ból tak długo trwał? Jeszcze tak nie miałam, nawet niewiem czy mogę wziąć tabletkę na ból :/

Gość dsdddd
zawsze jest tak, że jesteś w ciązy kiedy się tego nie spodziewasz:) więc nie nakręcaj się.. Ja przed ciąża co miesiąc byłam w ciąży, a gdy już naprawdę byłam to na początku nie miałam żadnych objawów

Hej, Zamiast okresu dostałam jedynie brudzenia, okres byl dosłownie przez 2 godziny i nagle wszystko znikło. Okres mam od 3-4 lat regularny, używając plastrów a obecnie krążka. Piersi są delikatnie obolałe, podczas tygodnia gdzie miałam okres bolały jak nigdy gdy miałam mieć okres. podbrzusze czuje jakby bylo takie pełne jakbym miała dostać okresu. Jest mi słabo. Strasznie w ostatnim czasie jestem senna w ciągu dnia i zmęczona mimo, że śpie po 10 godzin i mi mało. Czy to może być ciąża?

mnie zawsze piersi puchły i był to inny ból niż teraz, tak jakbym miała coś w środku i były ociężałe. Teraz jak dotykam piers to bolą jakby ktoś igły wbijał. Podbrzusze bez zmian, dalej boli tylko że mocniej od wczoraj. Dziś to wale idę po Acon Test bo nie mogę przez to spać :/

Gość maxinalnie
test zrobiony - na razie negatyw. Ból nie minął, wczoraj zażyłam tabletkę przeciwbólową i nic nie zadziałała. Albo to ciąża albo mam poważne problemy zdrowotne. Czy PMS może tak oddziaływać żeby bolało tyle dni? Ostatnie dwa dni boli jeszcze mocniej, i ściska mocniej. :( Ciężko mi funkcjonować, mogę jedynie leżeć. Chyba dziś się wybiorę do szpitala.

Gość maxinalnie2222
up

Gość maxinalnie22222222
up

Gość jlkjlkj
up

Gość jlkjlkjkhkh
up

mi się spóźniał 14 dni.. okazało się że mam zapalenie ale już je wyleczyłam.. objawy miałam jak na ciąże.. mimo że dwa testy pokazywały że nie jestem to panikowałam że jednak a może..

ja wczoraj bylam u ginekologa... i po usg moja pani ginekolog ... postawila trzy tezy - 1. ze jestem we wczesnej ciazy 2. jest mozliwosc ciazy pozamacicznej - występuje jakiś płyn czy cos ... 3. mam powazne zaburzenia hormonalne - gdy dostane okresu i teraz czekam :( test ciazowy - 1 kreska... boli mnie podbrzusze... jak na okres :(

Gość niedlapsakielbasa
zrbcie bete hcg z krwi bo to nakrecanie jest bezsensu..

ale czy przy ciąży takie ból jest normalny? Obawiam się co to może być, ginekolodzy nie przyjmują na NFZ u mnie, wizyta 120 zł (o zgrozo) masakra :( taki ból jaki mam, w ogole nie przechodzi męczy mnie cały czas.

Gość redheelsss
Nie było zabezpieczenia, więc szanse są. Ja kalendarzykowi nie ufam w ogóle, także nie ryzykowałabym takich sytuacji. Teraz już za późno ale na przyszłość pamiętaj o tabletkach awaryjnych, lub może po prostu zacznij brać hormony, jeśli prezerwatywy są uciążliwe. Miejmy nadzieje jednak, że tym razem się poszczęści ;)