Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

eines

Problem u niemowlaka...

Polecane posty

Mój 3 tygodniowy synek ma problemy ze zrobieniem kupki... Pręży się strasznie, płacze i ciężko jest go uspokoić. Jest karmiony mlekiem modyfikowanym, bo niestety, ale tydzień po urodzeniu nie miałam już pokarmu, a w szpitalu od początku musiał myć dokarmiany. Pije herbatkę koperkową, ale to również nic nie pomaga... Co mogę zrobić, żeby pomóc maluszkowi??? Nie chcę doprowadzić do ostateczności jaką jest woda+mydło lub oliwka+ termometr...

Gość fgfgf
mozesz jesc zmielony kminek lyzeczke raz dziennie, a poza tym moze nie odpowiednie mleczko ? radzilabym isc do lekarza

Gość mamama27
na początek: dicoflor 30 w kroplach i dużo przepajaj wodą albo herbatką koperkową - jak dziecko odmawia picia to rób np. mleko z 1 miarką mniej raz na kilka karmień po drugie odstaw termometr bo tylko szkodzisz dziecku i potem sam nie bedzie umiał - jak już bardzo go męczy to lepsze są czopki glicerynowe bo rozrzedzają kupkę jak nie minie to zmień mleko ja zmieniłam z bebilonu na gerber

nie wiem czym karmisz, ale mój synek miał tak bo Nan Active, potem się okazałao że dla niego było tam za dużo żelaza, które powodowało zaparcie... są tez czopki glicerynowe dla niemowlat - jak już bedzie bardzo le i bardzo długo się nie załatwi to raz na jakiś czas możesz użyć, byle nie za czesto

Gość motylllllllllka
pzy karmieniu mm powinnas przepajac maluszka zeby nie bylo zaparc. nie pamietam ile na dobe powinien wypic wody, ale powinien. albo sprobuj masować brzuszek i podkurczac mu nozki jak sie prezy, tak przyciagaj je do brzuszka. i pomysl nad zmiana mleka na inne, bo to moze byc przez to.

Gość dfzrgrt
moim zdaniem tu nie o kupkę chodzi, a po prostu zaczęły się kolki... 3 tydzień życia, to właśnie początek kolek...na twoim miejscu nie ryzykowałabym sama kombinowac z pomocą dziecku ...zgłoś sie z maluchem do lekarza...

herbatkę koperkową pije w miarę dużej ilości, ok. 80ml dziennie, w szpitalu był dokarmiany bebilonem, więc takim jest teraz karmiony. z tego co mi wiadomo, jak maluszek "popierduje" to raczej kolka odpada..

Gość hr
poczytaj o dyshezji

Gość hr
dyschezji

Mój maluch na początku też miał zaparcia i do tego kolki :/ Pomagałam mu przyciskaniem nózek do brzuszka,brzuch masowałam ciepłą oliwką i okładałam ogrzaną pieluchą, dużo kładłam go na brzuszku i przepajałam herbatą koperkową lub samą wodą.Gdy jeszcze karmiłam swoim mlekiem z butelki-lekarka na pogotowiu doradziła mi , abym codziennie wypiła sok pomarańczowy-z dwie szkalnki dzienie takiego soku z prawdziwego zdarzenia-nie jakieś siurki pomarańczopodobne-jak tylko zaczęłam pić ten sok-mały automatycznie zaczął się lepiej załatwiać.Kiedy skończyłam karmić swoim mlekiem( 6tygodni)dalej stosowałam metody wymienione powyżej.Co do kolek-stosowałam cuda na kiju-chyba z 7 rodzajów kropelek, tak samo ciepłe okłady,butelki niby zapobiegające kolkom-niesttey musiał przez to przejść.nie pomagało nic,i kolki jak nagle pojawiły się w 3 tygodniu życia tak przeszły w 8.

Kladz go duzo na brzuszku a jak ju robi kupke to przycisnij mu nozki do klatki piersiowej- oczywiscie zgiete. Wyglada to niezbyt ale go o nie boli herbatke moesz sprobowac anyzowa, albo czopki tez pomagaja