Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TaMojaNa

Szanse

Polecane posty

Gość TaMojaNa

Witam. Mam Zapytanie. Nigdy się w tym nie orientuję aż wstyd się przyznać. Mam pytanie. Cykle mam średnio 27 dniowe (ostatnie 3m-ce: 28 dni, 28 dni, 27 dni). Staramy się z mężem o dziecko. Kochaliśmy się w 8,9,13,14 oraz 15 dniu cyklu. Zawsze z końcem we mnie, często gęsto nawet po dwa razy. Z moich "krzywych" obliczeń wynika, iż trafiliśmy w dni najbardziej płodne. Czy ktoś mógłby powiedzieć mi czy z moich obliczeń dobrze wynika ? To na prawdę dla mnie ważne.

Gość TaMojaNa
Dziękuje za odpowiedź, to nasz drugi cykl starań .. w Pierwszym się nie udało bo chyba nie trafiliśmy w dzień.. może tym razem..

Gość mamama27
super zdrowa para w najbardziej płodnym momencie ma 40% szans na ciąże - więc niema reguły - uda sie albo nie

Gość TaMojaNa
To musiała Wam pęknąć lub się zsunąć :)

Wlasnie nie..Byly cale,ani sie nie zsunely,pytalam lekarki mowila,ze na mikro uszkodzenie musielismy trafic,a to byla owulacja :(

Gość TaMojaNa
W takim razie zazdroszcze :) a tak w ogóle.. Irytuje mnie fakt, że dziewczynki w wieku 14-17 lat mniej więcej, które podejmują współżycie i o ciąży nie marzą ani trochę zachodzą 'od tak' a kobiety, które naprawdę chcą mieć maluszka nie mogą zajść :(

Gość w tej chwili ZDROWA PARA
nie ma już 40%, a tylko 25 % szans na poczęcie dziecka

Gość TaMojaNa
Skąd te statystyki? Może jakieś źródło ? :)

Gość dni płodne to nie matma
najlepiej zrobisz jak będziesz obserwować śluz, wygogluj sobie jak powinien wyglądać śluz płodny. ja przy cyklach tej samej długości mam owulację najczęściej 11, 12 dzień, ale to chyba dlatego że mam dosyć długa fazę lutealną bo 16 dni. Większość kobiet ma 12-14 dni są też takie co mają 10 dni. Przy częstym seksie można widzieć sluz płodny zawsze bo pozostałości nasienia wyglądają podobnie.

a jakby ci nie wyszło w tym miesiącu to taka rada. Przy staraniach o dziecko nie liczy się ilość tylko jakość. Jesli kochacie się specjalnie po kilka razy dziennie żeby były większe szanse to wrzućcie na luz. wiele par myśli że im więcej razy tym lepiej a w rzeczywistości szanse się w ten sposób zmniejszają, bo facet na wyprodukowanie nasienia potrzebuje przynajmniej 2, 3 doby, a praktycznie po 2, 3 wytryskach nie ma zdolnych do zapłodnienia plemników.

Tez mialam problem i to nie 2 cykle a ponad rok ;) Robilam badania ja i maz wszystko bylo Ok az wkoncu odpuscilam pokłóciłam się z mężem olałam dzień a później na spontanie i bach jest mały urwisek;)

Gość TaMojaNa
Hehe :) To nie było tak na zasadzie: im więcej tym lepiej.. po prostu bardzo nam sie siebie chciało :) i tak wyszło.

jak się chce to można :) bo przecież nie można wszystkiego układać pod próbę zapłodnienia. Chodzi mi bardziej o to żebyś wiedziała, bo wiele par robi to często na siłę bo dni płodne trzeba jak najwięcej, niektórzy na siłę próbują codziennie normalnie do tej pory nie mieli takiego temperamentu. Kiedyś czytałam że nie ma lepszej metody antykoncepcji niż częsty seks.

Gość TaMojaNa
Może i coś w tym racji jest :) My nie mamy chorobliwej akcji "musimy się kochać bo dziecko". Nasze życie seksualne wygląda tak samo jak wyglądało tylko przestaliśmy się zabezpieczać bo stwierdziliśmy, że dodatkowa para nóżek nie będzie dla nas przeszkodą w życiu :)

Gość Diddle
Cos w tym jest, ze im bardziej sie stara tym gorzej wychodzi.. Mysmy kochali sie w 12 i 13 dniu cyklu. 10 dni przed okresem juz test byl pozytywny ( czułam, że zaciązyłam bardzo wrazliwy mam organizm) :) Wiec czy tylko 25% zdrowa para ma szansy ... Aha to był pierwszy raz jak poszlismy na całość :D Pierwszy i ostatni bo dzieci narazie wiecej nie planujemy :P

Gość TaMojaNa
Diddle to gratuluje :) Te procenty to jakieś suche statystyki nie poparte dowodami naukowymi :) A Ci co to napisali nawet nie potrafili podać źródła więc :)

ja tam w statystykę nie wierzę, jak ktoś mi podaje procenty to spoglądam na to z dużym dystansem. Uczyłam sie statystyki i wiem jak można często manipulować wynikami żeby wyszły tak jak chcemy. Wolę badania i potwierdzenia naukowe.

Gość TaMojaNa
I bardzo dobrze :) Fajnie, że są jeszcze tacy ludzie.. z Wartościami :)