Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ziemniorowakrólowa

Jak zrobić ziemniaki pieczone w piekarniku?

Polecane posty

Gość ziemniorowakrólowa

Niby łatwo - szoruje się ziemniaka, zawija w folię i na około 45 minut do piekarnika. Ale kiedyś jadłam u jakiejśznajomej ziemniaki, które tę skórkę miały taką smaczną i chrupiącą, a nie taką "gumowatą"... jak to zrobić?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość może ..może ...może..
odwija je na ostatnie 10min pieczenia.:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość może ..może ...może..
odwija je na ostatnie 10min pieczenia :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja w nic nie zawijam układam pokrojone ziemniaki na blaszce (dość duże kawałki, małe ziemniaczki piekę w całości), polewam olejem, posypuję ziołami/przyprawami i piekę w 180 st. ok. 40 minut

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość No to może ja napiszę
Ja robie jak Ewa, a jeśli chcę przyspieszyć proces pieczenia, gotuje ziemniaki chwilę, lecz tylko tak, by nadal były twardawe. Ugotowanę do miękkości, a potem pieczone robią się właśnie gumowate i kleiste w środku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ARA196
robię podobnie duże umyte ziemniaki kroję na duże fryty polewam oliwą czosnkową i ziołami najczęściej rozmarynem, mieszam wszystko w misce i układam na folii aluminiowej. temp. 200 st ok. 40 min

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mam sugestie ....
przyspieszyc proces pieczenia mozesz nie gotujac wpierw, tylko przykrywajac na pierwsza polawe pieczenia. mniej roboty.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×