Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 123;)

za pan brat z nocnikiem 2

Polecane posty

Gość 123;)

syn od wrzesnia ma isc do przedszkola a na nocnik i nakladke jest wielkie nie juz mu tłumacyzłam i misiem i ksiazka i pokazywałam i nie nie i nie jest jeden wielki ryk ,jak go przekonac zeby zdarzyc do wrzesnia .Sa mamy co mialy podobny problem

Gość trtr
Aktualnie mamy ten sam problem (ja i córa, 2 lata i 4 miesiące). U nas był ryk i krzyk. Obecnie córa nawet siedzi na nocniku ale wstrzymuje cokolwiek miałaby zrobić, potrafi nawet w ostatnim momencie zatrzymać załatwianie się, i to na długo a załatwić się gdy zejdzie z nocnika. Czytamy książeczki o nocnikach, sadzamy lalki. Nic to nie pomaga.

Wiem, że moja wypowiedż niczego nie wniesie, ale myślę, że nic na siłę. Dziecko sie może zrazić, i będzie jeszcze gorzej. Przed Tobą całe lato, będziesz puszczała bez pampersa, i zdążycie się nauczyć. Pocieszę Cię, że jak już dziecko pojmie, o co w rtym chodzi, to bardzo szybko zapomnicie o pieluchach. I koniecznie jakieś pochwały, po udanej próbie.

Gość mamaDawida
miałam ten sam problem. Z tym że mój synek jest w żłobku, skończył 2,5 roku. Próbowałam różnych sposobów. Najpierw chodził bez pieluchy mało to dawało, potem naklejki w nagrodę za sisiu generalnie mało go to interesowało, Tupcio Chrupcio też nie przyniósł efektu. Generalnie w Żłobku toaleta jest w określonych godzinach i zdarzało się że siedział na nocniku 15 min nic nie zrobił a zaraz po zjeściu z nocniczka brudna pielucha. Więc sobie odpusciłam stwierdziłam że dojrzeje do nocnika. I tak się stało sam z siebie zaczął wołać. Zostaliśmy w domu z powodu infekcji i 4 dni wystarczyły może na razie nie ma się czym jeszcze cieszyć, ale od tygodnia mimo że chodzi w pieluszce ciągle jest sucha, ponieważ synek wola siku. Może to właśnie ten czas

Gość 123:)
Syn ma 2 lata i 3 miesiace:) on moze nawet chodzic w posikanych spodniach i do tego kupe zrobic i jego to niezraza Zuzanna własnie kazdy mni mówi ze wiosna lato i puszcze go bez pampersa tylko kule zeby chcial usiasc wkpncu sam od siebie na nocnik Mama dawida a jak zaczał wołac?? Sii czy cos w tym stylu bo on mi oznajmia po fakcie

Gość punkt widzenia zależy od ...
A mój w życiu nie zrobił siku ani kupy na nocnik. Owszem siadał,ale nigdy nie dał zdjąć pieluchy. Jak miał 2lata zaczął wołać kupa i pojawił się problem co teraz-bo na nakładce też nie chciał siedzieć. I pewnego dnia posadziłam go na kibelku bez niczego. I o to chodziło. Potem (miał gdzieś ze 2lata i 2-3miesiące) sam szedł do łazienki i stawiał sobie pojemnik z proszkiem do prania, stawał na nim i robił siku. Daj mu czas-nic na siłę.

Moze zabierz go ze soba i pokarz ze ty tez kozystasz z kibelka i moze go to zainteresuje u mnie pomoglo

Gość 123;)
111ewa nie raz idzie z nami do toalety i widzi ze sie tam załatwia i wiem ze jest tego swiadomy bo jak sie go pytam gdzie sie siku robi to pokaze