Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mammmamiamniam

kiedy pojawiają się rozstępy?

Polecane posty

Gość mammmamiamniam

Jestem w 35 tc i póki co nie mam rozstępów, mam nadzieję że tak zostanie, ale ciekawa jestem kiedy u Was pojawiły się rozstępy? I czy mogą się pojawić po porodzie? Właśnie obejrzałam kilka zdjęć brzuchów na innym topiku i się przeraziłam...;)

ja jestem po dwóch ciążach nie mam ani jednego rozstępy na brzuchu ,mam za to na jednej piersi ale te pojawiły mi się jeszcze przed pierwszą ciążą a było to 8 lat temu ,moja koleżanka z pracy ma okropne rozstępy na brzuchu fioletowo-czerwone grube ,mimo że jest również 8 lat po porodzie rozstępy są okropne ,nigdy nie używałam nic specjalnego do ciała zwykłe balsamy do suchej skóry bo taką mam.

Mogą się w ogóle nie pojawić. Moja mama urodziła trójkę dzieci i przy żadnym nie zrobiły jej się rozstępy. Ja w 30 tygodniu tez nie mam z tym problemu...

Gość mamciuchna
W 1 ciąży pojawiło mi się kilka rozstępów wysoko na udach i 2 czy 3 na prawej piersi - w 9 miesiącu. Było wtedy dość gorące lato, w ostatnich tygodniach mocno spuchłam i tak mi się wydaje, że wtedy właśnie wyszły rozstępy, bo zauważyłam je dosłownie z dnia na dzień. Teraz jestem w 33 tc i póki co zrobił mi się jeden znów na prawej piersi (tamtych starych już praktycznie nie widać). Czekam cierpliwie czy coś wyjdzie, ale bez paniki. Smaruję się, dbam o skórę i wiem, że nie mam już na to wpływu. Wyjdą to trudno, będę sobie radzić później, teraz myślę tylko o zdrowym dzidziusiu i lekkim porodzie ;)

czyli można z tego wnioskować, że jeżeli nie pojawią się w ciąży to po porodzie również nic nie powinno się dziać?

Gość jantareczka
nie miałam żadnego rozstępu na brzuchu ale gdy zaczelam karmic piersia to po 2-3 tygodniach cycki mam całe zryte rozstępami :/

Gość mama_29
u mnie pojawily sie na kilka dni przed porodem, na boczkach ;) ale prawie nic nie widac.

Gość hckhhgv
eh ja mam na dole na brzuchu pojawiły się też momentalnie 3 tyg przed porodem-okazało się że miałam wielowodzie-a na to nic się nie poradzi niestety.

Gość erhygte
u mnie pojawily sie w ostatniem miesiacu ciazy,a wrecz tuz po porodzie powylazily :( byly czerwono bordowe,a teraz 11 miesiecy po porodzie sa prawie niewidoczne blade ale czuc pod palcami nierownosci

Gość fwfwef
U mnie żadne się nie pojawiły. Obstawiam że u ciebie też już nic nie wyjdzie. Tylko nie rezygnuj z natłuszczania skóry.