Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MŁODOSC ..........

Młodość kończy się po 30 roku życia.

Polecane posty

Gość MŁODOSC ..........

Zaczyna się niewinnie : pierwsza zmarszczka , spuchnięte oczy rano , skóra od 19-20 roku zycia traci włokna kolagenowe , po 25 roku życia zaczyna sie dramat.. skóra ma deficys bilansu kolagenowego. Więcej traci niż jest odbudowywane. Osłabiu ulegają kolagen i elastyna. Zanika podskórna tkanka tłuszczowa , ona ma swoj spory udział w nadawaniu twarzy młodego wyglądu. Spowolnieniu ulega synteza kolagenu , okolo 30-35 roku zycia pojawiają sie problemy z paradontozą ( nie u wszystkich oczywiscie). Po 25r.z miesnie ulegają osłabieniu - w pierwszej kolejnosci są to miesnie twarzy , na początku jest to niewidoczne, staje sie tak po 30stce. Ludzie wmawiają sobie ciągle młody wygląd ,dbanie o siebie ale jak moze byc inaczej? Widzimy sie codziennie w lustrze, niezauwazamy uplywu czasu. Nasz partner/partnerka/mąż/zona etc tez widzi nas codziennie/b .często ,poza tym tak bliska osoba nie sprawi nam przykrosci. Podobnie rodzina i znajomi... rzadko kiedy powiedzą prawde na temat naszego wyglądu ,mlodego wyglądu... Po 30stce zaczyna się jednak najgorsze... KOŚCI ( podpora i fundament dla całego organizmu!)- kosci uzyskują szczytową mase i gęstosc w wieku 17-28 lat ( to indywidualne, przeciętnie okolo 26-28 lat). Po 30stce zaczyna sie dramat.. oczywiscie tego nie widzimy.. Kosci zaczynają tracic swoją mase , wiecej minerałow z nich ''ulatuje'' niz jest wbudowywane. Srednio kosc traci okolo 1-2% masy rocznie. Potem zaczynają sie problemy z kolanami , stawami. Spada wydzielanie hormonow , nie jestesmy juz tak sprawni jak w młodości... Długo by pisać.. nie oszukujcie się ... Młodość konczy sie w okolicach 30stki.

masz dola?? ja mam 30 lat i poprostu nie mysle o takich rzeczach...nie ma sie co martwic. Urodzilismy sie by umrzec.

Gość młodość kończy się ok 19-20 rż
później juz jest przewaga procesów rozkładu nad procesami wzrostu

Gość młoda 40 :)
jak sie zajada smieciami to młodosc konczy sie szybciej niz powinna.

Gość fdffffffffffffff
młodość kończy się ok 19-20 rż - racja !! podstawy biologii

Gość DukanOdZaraz
Dgadzam sie z wypowiedzia powyzej :)

Gość Lody vaniliowe :)
Aaa co wam się tam kończy :) ja mam 35 i ani jednej zmarczszki nie mam bo odżywiam sie zdrowo, nie jem miecha i duze sie ruszam :P

Gość MŁODOSC ..........
Lody vaniliowe - biologii nie oszukasz , na zewnątrz mozesz byc zakonserwowana ale w srodku sie wszystko sypie

ale pleciesz :P To jak wyglądamy to obraz tego co jest w nas w środku :)

Gość MŁODOSC ..........
Gdyby tak bylo to niektorzy by zyli wiecznie. Po 30stce wiecej komorek ginie niz jest ''produkowanych'' , taka jest prawda. Wygląd skory nie ma nic do rzeczy.

taaa, taaa :)

jasne, wygląd skór nie ma nic so rzeczy :) {czesc]

🖐️

Gość babiczkazz
no to ladnie bo to znaczy,ze jestem stare infantylne 39letnie pudło siedzace na kafe dla 20letnich małolatów..

Gość MŁODOSC ..........
Wiem ,ze to okropne... Co drugą kobiete po menopauzie czeka osteoporoza. Po 35 roku zycia spada tempo metabolizmu ,coraz trudniej utrzymac wage...

Gość ide spac
dramat...dramat! nie rozumiem kobiet, jak masz dziecko i meza zazwyczaj w tym wieku to na co ci bycie powabna? cale zycie chcesz kusic facetow i sie podobac? :D przykre ze tylko wokol tego kreci sie twoje zycie. ja cale bogactwo nosze wewnatrz siebie. w mojej glowie i duszy ;) i dlatego zmarszczki nie sa mi straszne, przyzwyczaje sie do nich :D

Gość MŁODOSC ..........
Proboujesz mi powiedziec ,ze zycie konczy sie na męzu i dziecku ? Wspolczuje. Uswiadamiam wam tylko ,zebyscie sie nie oszukiwaly. Ciagle widze na forach '' Mam 40stke jestem zajebista ,wygladam na 10 lat mniej'' Albo mam 30stke i nie chcą mi sprzedac piwa w sklepie :D buhahahaha

Gość mireczkaa
oczywiście, ze całę życie chcę się podobać:) Co z tego, ze mam męza i dziecko? Chcę do końca moich dni być dla nich atrakcyjna. A swoją drogą nigdy się nie zastanawiałam czy po 30 to jeszcze młodość czy jeszcze starość.... Wciąż się czuję młoda- a w ogóle odkąd mam dziecko to już mega młoda. Codzienne spacerki, dotlenienie, kondycja:)

Oj malutką wiedzę posiadasz na ten temat więc rozmowa z Tobą na ten temat nie ma sensu. To tak jak opowidanie przdszkolakowi o tajnikach seksu :) Jak dla mnie to ty sobie możesz nwierzyć w istnienie przszczólki Mai :) nie interesuje mnie to szczerze powiedziwaszy :P:P:P Polecam liznąć odrobinkę informacji na temat organizmu człowieka :)

Gość ide spac
mam 31 lat, nie mam meza i dziecka. Mam partnera. i wierz mi, ze moje zycie nie konczy sie na nim. Mam swoje zainteresowana, bogactwo doswiadczen, podroze, lubie siebie, jestem kochana i lubiana. Mam plany na zycie, pomysly, ciesze sie z drobnych rzeczy. To co najbogatsze mam w glowie, dlatego spadek kolagenu i mniej naciagnita skora nie sa dla mnie koncem swiata. Natomiast moge sobie wyobrazic, ze kobieta ktora dla ktorej glowna karta przetargowa, jedyna wartoscia i zrodlem dobrego samopoczucia jest mlodosc i uroda przezywa melodramat na widok pierwszych zmarszczek. Mlodsze roczniki juz przytupuja, wg twojego swiatopogladu za jakis czas bedziesz przeterminowanym wadliwym produktem, ktory mezczyzni bede omijac wzrokiem. przykre

Gość 000000001122
Mam kolezanke ktora przezywa swoją //starość// a ma dopiero 28 lat. Wzięla slub, ma dziecko, po porodzie zmienilo sie jej cialo, facet ją zostawil bo znudzilo mu sie bycie tatusiem. Ona ciagle narzeka, placze, gada o mlodosci , o operacjach plastycznych ( ma juz dwie za soba) ,ubiera sie jak dziewczynka , w lazience ma laboratorium ,pelno pudelek z jakimis chemikaliami ,surowcami do kosmetykow. Bedzie tylko gorzej :(

Gość lody vaniliowe :)
Autorko życie po 30-stce jest piękne i wtedy dopiero potrafi się doceniać i cieszyć malymi rzeczami :) Tutaj jednak cięzko znaleźć wyrozumiałe osoby bo na tym forum kazdy czeka tylko zeby drugiemu dogryźć. Pozdrowionka :)

To znaczy to było do osoby pod nickiem "ide spac" :)

a do autorki to mogę jeszcze powiedzieć że "samochód nie pojedzie na oleju słonecznikowym"

Gość 000000001122
Poza tym nie rozumiem tego gadania : 30, 40stka = stara rura, rycząca 40stka , najlepiej powinna już kupić trumne i zabukować miejsce na cmenatarzu :D Ludzie żyją coraz dłuzej. Paradonotozie mozna zapobiegac. Osteoporoza? tez mozna zatrzymac jej rozwój , obecnie nawet u nastolatkow wykrywa sie osteo 10-18 lat !! Hormony? Hest hormonalna terpia zastępcza dla kobiet po menopauzie i facetów po andropauzie. kolegan elastya buhaha przeciez jest chirurgia plastyczna, botox ,kwas hilauronowy, kwas polimlekowy ,wypelnianie tłuszczem

Gość 172cm wzrostu
Po trzydziestce- to młodość się-dopiero- zaczyna! Człowiek jest-zazwyczaj-usamodzielniony,ustabilizowany finansowo, często, ma dzieci "odchowane z najgorszej biedy:O... Żyć i nie umierać :D A młodość się kończy różnie: U niektórych po 40, u innych po 30, a jeszcze u innych...po 20-stce...:D

Gość kasia spod ostrody
po 30 to jest najlepszy wiek dla kobiety - i wiem co mówie bo mam po 40 :P juz kazda wie, czego w zyciu chce, ma odchgowane dzieci, moze myslec nie tylko o nich ale o sobie... to najfajnieszy wiek!! i w dodatku ma wziecie i wsród starszych, równolatków i młodszych:D

Gość gfjnb bldfkmdkf
najlepsze lata zycia i tak tracicie na chowanie dzieci , co za roznica :O

Gość Fiona 1980
po 30 przychodzi pewniosci siebie :P

Gość fgrgfgf
gfjnb bldfkmdkf- zalezy co dla ciebie znaczy " najlepsze lata zycia"