Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hexse

jakie witaminy po porodzie zeby włosy i zeby nie wypadały?

Polecane posty

Gość hexse

Witajcie, wiele sie słyszy o wypadajacych włosach, zebach itp itd po porodzie, da sie temu jakos zapobiec, macie jakies sposoby, co mozecie polecic?

Mi po porodzi bardzo wypadały włosy. Poszłam do apteki i tam miła pani poradziła mi tabletki na wzmocnienie włosów i paznokci, naprawdę pomogły ale nie pamiętam jak się nazywają. Idź do apteki i zapytaj po prostu.

Wszystko zależy od organizmu. O zęby trzeba dać, to nie będą wypadać. Ja mam bardzo słabe zęby, ale leczę je całą ciążę i myślę, że nie wypadną. Po pierwszej ciaży, też nie wypadły. A co do włosów, gadałam o tym z fryzjerką i ona mówi, że to normalny objaw, który trwa do 6 miesięcy od porodu i żeby dbać o dietę, można stosować maski itd.

Gość hexse
Odzywiam sie dobrze, poza tym przez cala ciaze zazywam tabletki ELEVIT widzialam ze sa tez takie po po porodzie, czy warto kupowac czy po prostu nie da sie powstrzymac takiego osłabienia po porodzie?

Gość _Envin_
włosy i tak i tak wypadaja garsiacmi i nie masz na to wpływuto kwestia hormonow i koniec. Ale niby czemu żeby maja wypadac to nie wiem? dbasz o nie? co to mleczaki ze maja wypasc? pawidlowe szczotkowanie, nitkowaniei plukanka to obowiązkowe sprawy codziennej higieny.

Gość hexse
no własnie nie wiem czemu maja wypadac... ale wiecie tyle o tym pisza ze sie przestraszylam...;/ mam nadzieje ze mnie to nie trafi, bo wlosy z natury mam cienkie ale duzo..

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyy
Zęby o ile o nie dbasz nie wypadną. A włosy wypadną nie zależnie od tego co i jak będziesz jeść, bo w ciaży były takie piękne i gęste wlaśnie z powodu hormonów, których po ciaży bedziesz miała duuużo mniej. Więc siłą rzeczy wypadną.

Gość hexse
boze co my kobiety musimy przechodzic, nie dosc ze 9 mc w ciazy to potem takie akcje z łysina ;/// masakra

Ale co macie na myśli mówiąc, że zęby poszły? A wypadanie to już w ogóle dla mnie jakaś masakra, do jakiego stanu trzeba je doprowadzić żeby wypadły.

Gość indiaindia
Zaraz na początku jeszcze witaminy ciążowe, potem zbilansowana dieta.