Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kryytykantkaa

w ktorym miesiacu ciazy zeby sie najbardziej psuja?

Polecane posty

Gość kryytykantkaa

czy to sie dzieje dopiero po porodzie?

Gość csca ddcd
u mnie dopiero po porodzie sie popsuly jak masz mozliwosc to idz juz teraz zalecz te najwieksze ubytki, pozniej bedzie juz problem bo nawet znieczulenia nie dostaniesz..

Gość gtrftrewq
mnie się nic popsuło w ciazy ani po... wlosy tez mi nie lecialy garsciami tka jak innym kobietom,a jestem okolo rok po porodzie

Gość cyk myk myk cyk
jestem w 9 i nic mi sie nie psuje.... kochane jedzcie jogurty, dbajcie o zeby itp a do dentysty też w ciąży można chodzić

w żadnym jesli się dba i nie podjada nocą zęby psujące się ot tak sobie to mit ;)

Gość nou
nie psuły mi się wcale. wyleczyłam przed ciążą (z pół roku wcześniej) i potem było ok. kolejny raz poszłam na kontrolę po kilku latach znów w ciąży i dentysta pochwalił że zeby zadbane i zdrowe.

Gość Ojejejuś
Jak się myje i dba, to się nie psują. Mi w ciąży nie popsuł się żaden, ani po. Niektóre kobiety przed ciążą mają zgniłki, a potem mówią, że to po ciąży, bo tak łatwiej wytłumaczyć.

Gość indiaindia
Zęby należy wyleczyć przed ciążą, to nic się nie popsuje.

Gość ..Inez..
Co to za bzdura z tymi zębami. Owszem dzieciak z nas ciągnie wszystko co najlepsze ale bez przesady. Trzeba troche częsciej chodzic na przeglądy, i leczyc jak jest taka potrzeba - bo wbrew pozorom drogie panie w ciązy się zęby leczy a nie czeka az sie przez 9 miesiecy doprowadzi do stanu katastrofy i potem narzekania ze raptem w ciazy sie zęby popsuły. Brednie. Do tego bardzo dokaldna codzienna pielęgnacja: dobra pasta i szczotkowac po kazdnym posilku, nitka 2-3 razy dziennie, płyny do plukania ust i nic tu nie wypadnie. No i koniecznie regulane usuwanie kamienia nazębnego 2 razy w roku.

Gość ..Inez..
indiaindia a czemu leczyc przed ciązą? a w ciązy jak juz sie pojawi dziurka to juz nie leczyc? leczyc leczyc nic sie nie stanie tylko trzeba powiedziec o ciązy jezeli nie jest widoczna wtedy albo zrezygnuje sie ze znieczulenia - mozna wytrzymac zwykle leczenie bez zniecuzlenia albo stomatolog poda inne znieczulenie.