Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oppooppopo

Ile wydać na remont?

Polecane posty

Gość oppooppopo

Planuję nieco odnowić i wyremontować mieszkanie 28m2. Co chcę zrobić na pewno, to kuchnia. Może byćurządzona w Ikei (blaty, szafki, stołki). Do tego oczywiście sprzęty (lodówka, kuchenka). Opcjonalnie (na to sięjeszcze nie zdecydowałam) chcę wywalić ścianę między kuchnią a pokojem (dowiadywałam się i wiem, że można. Kolejna rzecz, wymiana podłóg. Nie chcę drogich (prawdopodobnie nie będę mieszkać tam zbyt długo). Malowanie ścian (to akurat można zrobić samemu, więc ok). Następnie, w zależności od funduszy, chciałabym wyremontować łazienkę, a w sporej wnęce w pokoju zrobić szafę wnękową/garderobę. Priorytetem jednak jest kuchnia + podłogi. Zakładając, że kuchnię zrobię w Ikei, to ile pieniędzy może mnie to wynieść? Ile kosztowałaby robocizna kładzenia podłóg? P.S. mieszkanie jest w Warszawie

Gość puchalkeeeeee
te podłogi to chcesz wymienić w całym mieszkaniu?

Gość oppooppopo
Raczej tak. Jeśli nie będę robić kuchni to oczywiście bez kuchni Jeszcze mam do kupienia meble... trochę tego jest a nie chcę wydać nie wiadomo ile, tylko tak, żeby pomieszkać te 4-5 lat, a potem w dobrym stanie wynająć i już :)

Gość puchalkeeeeee
jak na moje kuchnia to bedzie kolo 10 tys przynajmniej, chociaz z robocizna to nigdy nie wiadomo.

Gość jakcy
Trochę kosztuje... My wstawiliśmy u nas takie schody - http://www.schodyprudlik.pl/site/galeria, dodaliśmy piętro i ponad 200 tysięcy nas to kosztowało. Ale nareszcie mamy odpowiednio wiele powierzchni - o to nam chodziło.