Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakłopotana 91

Pedagogika

Polecane posty

Gość zakłopotana 91

Witam serdecznie! Studiuję pedagogikę, jestem na pierwszym roku, pod koniec tego semestru (letniego) muszę podjąć decyzję w strawie specjalizacji. Jestem niemal pewna że wybiorę Prewencję patologii i zagrożeń społecznych jeżeli ta specjalność nie zostanie otworzona to wybiorę resocjalizację. Nasza uczelnia podjęła współpracę z firmą która zajmuję sie licznymi kursami z tego względu mam możliwość zrobienia sobie kursu np. jeżyka migowego, opiekują wycieczek etc. za 320zł! Jeżeli uda mi sie podjąc pracę wg mojego wykształcenia to będę bardzo szczęśliwa natomiast jakie jeszcze kursy mogą mi się przydać w przyszłości???!! pomóżcie..

Gość fjhgkdg
pedagogika.. resocjalizacyjna - resocjalizacja dziewczyno kończ pierwszy rok i zmieniaj studia bez przyszłości ja tez po reso jestem od at pracuje NIE w zawodzie.... na grom ci migowy to na specjalnej raczej

Gość Majaawi
Pedagogika - to pierwszy krok w kierunku bezrobocia. Skończyłam resocjalizację i po długim okresie poszukiwania pracy znalazłam zatrudnienie jako... sprzątaczka.

Gość Majaawi
wiej z tego kierunku puki jeszcze wcześnie, wszystko inne będzie lepsze

Gość MałaPomarańczowa
zakłopotana, ja nie doradzę wyboru specjalizacji, ale powiem Ci jedno: jesli to jest to co kochasz, to nie czytaj nawet tych wcześniejszych postów. w każdej dziedzinie można zrobić karierę, jeśli się wierzy w siebie i robi to co kocha, jeśli ma się zapał i ambicję. a jeśli idzie się na studia i liczy na kokosy później, pomimo że się jest ofermą życiową i nieogarniętym, to się ląduje na stanowisku sprzątaczki, jak dziewczyna z postu wyżej. pozdrawiam i życzę miłego studiowania :)

Gość sorrrrka,ale
po twoim kierunku jest najwiecej prostytutek, taka sciezka moze bedzie odpowiednia

Gość zakłopotana 91
wasze odradzanie mnie śmieszy, studiuję to co mnie interesuje i gadanie że pedagogika nie daje przyszłości to się grubo mylicie moi drodzy, jeżeli robi się to z chęcią i zamiłowaniem. Komputer można zresetować jak coś będzie nie tak drodzy informatycy, z człowiekiem jest troszkę inaczej, potrzeba lat, chęci i duużo pracy a to mnie bardzo motywuje. To nie jest tak że jestem idiotką, która nie dostała się na inny kierunek, studiuje też germanistykę ale interesuje mnie wychowanie,resocjalizacja i uwierzcie mi, że to nie jest takie hop ;p chyba ze chce się przeskoczyc z roku na rok i nic poza tym. Sprzątaczka??1 no właśnie, odklepałaś studia i widocznie masz tylko papier bo w głowie i sercu nie masz nic ;p wiec sprzątaj... na tyle Cię stać ;p

Gość Słuchaj, pracuję jako nauczy
cielka. Jestem po Akademii Muzycznej, pracuję w szkole muzycznej. Z tego co widzę to bardzo w cenie są wszelkie kursy dotyczące pracy z dziećmi niepełnosprawnymi. Jak najbardziej ten kurs języka migowego, o którym piszesz. Jeśli masz możliwość zrobienia np. uprawnień z oligofrenopedagogiki to jak najbardziej. A co do tego, czy warto być belfrem. Większość narzeka, ale to taka polska mentalność. Ja jestem z zawodu muzykiem, uprawnienia do uczenia mam dzięki 2-letniemu studium pedagogiczemu przy Akademii. Pracuję w 2 szkołach, na zarobki nie narzekam, co prawda jesteśmy wynagradzani jak inni nauczyciele, ale przy dobrej organizacji można pracować na 2 etatach z nadgodzinami. Pracy dużo, ale z fajną, inteligentną młodzieżą, dużo swobody w działaniu (zajęcia indywidualne), ogólnie fajnie.

Gość wererg
zmien kierunek albo ciagnij dwa tez jestem po resocjalizaji i pracuje na produkcji :D

Gość ewelinazlublina
dajcie jej spokoj! jak skonczy studia to przekona sie kto ma racje. no chyba ze bogato wyjdzie za maz albo wygra w totka, to nie bedzie plakac. ok, rozumiem ze ci sie ten kierunek podoba, ale studiuj najpierw to co ma przyszlosc a potem sie zajmij przyjemnosciami. mloda i glupia,

Gość MałaPomarańczowa
matko, jacy Wy zacofani jesteście. jak ja nienawidzę tego pesymizmu i totalnego życiowego nieogarnięcia. jak ma serce do tego co robi to po pedagogice choćby przedszkole otworzy, kasa jest z tego ogromna.

Gość a mnie sie udalo!!!
ja skonczylam studia pedagogiczne magisterskie dawno temu przez kilka lat szukalam pracy w zawodzie ale nie udawalo mi sie (poza zastepstwem rocznym w szkole), dlatego tez lapalam sie tego co bylo (generalnie nie bylo zle bo bylam kilka lat sekretarka) ale codziennie powtarzalm "ja chce pracowac z dziecmi" i ..... u dalo sie znalazlam prace w przedszkolu :) na poczatku jako pomoc skonczylam podyplomowke z przedszkolnej w jestem wychowawca najszczesliwszym pod sloncem:) marzenia sie spelniaja:) powodzenia!🖐️

Gość zakłopotana 91
wererg jeżeli stać Cię tylko na tyle to wybacz ;p siedz dalej na produkcji i użalaj sie nad sobą dalej ;)

Gość augusty
W życiu jest tak że jednego się uczymy a co innego robimy. Studiuję obecnie pedagogikę, dorywczo pracuję z młodzieżą, mam dyplom z ekonomii i w tym zawodzie pracuję od wielu lat. Chcę Ci powiedzieć, że praca z dziećmi i młodzieżą może człowiekowi dać tyle satysfakcji, że widzi się jej sens. W żadnym zawodzie nie płacą kokosów, chyba, że się ma dojścia i znajomości. Praca w biurze, dupogodziny, różni interesanci, skrupulatność i dokładność to blaski i cienie pracy biurowej, postrzeganej jako miłej i przyjemnej. Ucz się tego co Cię pociąga, bo pieniądze szczęścia nie dają, jedynie żyć pomagają.

Gość WSEIiI
Witam! Rozpoczęła się już rekrutacja na wszystkie kierunki studiów oferowane przez Wyższa Szkoła Edukacji Integracyjnej i Intekulturowej w Poznaniu. Wszystkie osoby zainteresowane studiowaniem dietetyki lub pedagogiki specjalnej zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą! Więcej szczegółów pod adresem http://www.wseiii.pl/ Do zobaczenia w WSEIiI! :)

Gość wweeeee
jak ma sie znajomosci to w wiezieniu zlych zarobkow nie maja ale psycha siada mozna dobrze zarobic i piac sie wyzej

Gość bajajka
dla chcącego nic trudnego. w razie czego mozna pomyśleć o jakiejś asekuracji, na przykład w postaci szkoły policealnej. popatrz sobie na biznesszkola.pl - dużo wysiłku w taką naukę nie włożysz, a na pewno nauczysz się czegoś nowego i zdobędziesz dodatkowy papier. w razie problemów z pracą w zawodzie jak znalazł.

zakłopotana 91 to jeszcze głupiutkie dzieciąteczko Skończy te swoje śmieszne studia i zderzy się z rzeczywistością. Uważaj, bo będzie bolało!

A i jeszcze jedno. Sądząc po Twoich tutaj wypowiedziach to Ty nie szanujesz ludzi pracujących fizycznie. Uważasz ich za gorszych? Musisz być bardzo denną osóbką... No cóż. Takie osoby kończą studia. Mają 24-25 lat. Oprócz wyższej szkoły i śmiesznych kursów nie mają nic innego do zaoferowania przyszłemu pracodawcy, a no i jeszcze dwa tygodnie praktyk ;] Codziennie wyrzucam takie CV do kosza.

Czy może mi pomóc? Które kierunek studiów pedagogika jaki jest lepszy? (Wybierz) - Edukacja w środowisku lokalnym - Pedagogika opiekuńczo- socjalna - Pedagogika pracy - Doradztwo zawodowe - Terapia pedagogiczna - Pedagogika resocjalizacyjna z profilaktyką społeczną - Pedagogika szkolna i pedagogika zdolności P.S. Chciałabym studiować w następnym roku w II stopni pedagogika (osobą niesłyszącą). Pomóż mi. Pozdrawiam. Nina

Gość WSEIII
Jeśli podjąłeś już decyzję o tym, że chcesz dalej się rozwijać i kontynuować naukę - nie trać czasu! Wpraw swoje postanowienia w czyny i złóż podanie do Wyższej Szkoły Edukacji Integracyjnej i Interkulturowej w Poznaniu! Zgłoś się do WSEIiI i zapisz się na studia - mamy jeszcze wolne miejsca na kierunku dietetyka oraz pedagogika specjalna! Specjalnie z myślą o maturzystach, którzy czekają jeszcze na wyniki swoich egzaminów dojrzałości, przedłużyliśmy naszą promocję. Każdy, kto do 15.07.2012 r. zapisze się na studia w WSEIiI, będzie zwolniony z opłaty wpisowej! Zapraszamy do WSEIiI!