Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamanaMilena

Mąż chce nazwać nasza córke...

Polecane posty

Gość załamanaMilena

mam termin na 3.04 ale pewnie urodze szybciej bo niedonosze małej waży już 3,600 . Ale nie to istotne mała jak pisze może przyjść na świat nawet za 2 tyg a my w dalszym ciągu spieramy sie o imie tzn ja kontra CAŁA rodzina.Ja jestem jedynczaka on jedynakiem nasi rodzice aż za bardzo sie zżyli i nie uwierzycie jakie imie wybrali dla mojej córki :o Brygida! mi sie to imie w ogóle nie podoba jest twarde cieżkie i nic a nic do mnie nie przemawia! a oni mi wpieraja że wśród julek oliwek majek bedzie wyjątkowa i zdrobnienie jest piękne brydzia :o !!! mojemu mężowi też sie to imie bardzo podoba i nazywa tak już mała ,przecież powinien być jakiś kompromis czuje sie przytłoczona i zestresowana nie mam nikogo po swojej stronie ,nie dosc ze to moje pierwsze dziecko to jeszcze musze z nimi walczyć,mi bardzo podoba się imie Livia,Klara albo Lilianna (Lila) ewentualnie Paula a oni tzn opinie moje mamy i teściowej najmniej mnie interesuja ale mąż nie chce słyszeć o innym i koniec kropka.Wiem że jak dziecko przyjdzie na świat nie bedzie to istotne i wszyscy zapomnimy o konflikcie ale uwierzcie mi ze nie! od kiedy wiem ze bedzie to córka czyli 4,5 mc mówia mi ciagle o tym imieniu nie ma obiadu rodzinnego bez poruszenia tego tematu

Gość a skad wiesz
mam ciotke brygide, suka jakich mało. samo imie jest w sobie brzydkie a kojarządze sie z tą szmatą jest tak wredne i beznadziejne ze wspolczuje. jestes matką dziecka, masz prawo nazwac corke jak chcesz w porozumieniu z mezem. jakis kompromis.

Gość przede wszystkim to
imię dla dziecka wybierasz Ty z mężem. Nie Wasze matki itd. Porozmawiaj z nim na spokojnie i zapytaj czy to imię naprawdę mu się podoba czy może to jest tylko wpływ innych osób.

Gość kasienka 28
No fakt imie niezbyt piekne,tez nie podobaja mi sie takie twarde imiona,mozer zaproponuj mezowi zeby coreczka miala tak na drugie imie(i tak sie go nie uzywa) A pierwsze Ty wymysl takie jakie chcesz.Nie rozumiem rodziny co maja do tego dziadkowie... to juz w ogole dla mnie dziwne jest,to jest Wasze dziecko i Wy jako rodzice decydujecie jakie imie bedzie nosic.Powiedz mezowi stanowczo,ze nie chcesz by mala miala na pierwsze imie Brygida i koniec kropka.

Gość załamanaMilena
właśnie o to chodzi ze jemu to imie sie bardzo podoba i sam na nie wpadł . 2 tyg później mieliśmy obiad rodzinny tzn my teściowie i moi rodzice i przekazaliśmy im wtedy że beda mieć wnuczke i zaczął sie temat imienia chociaż byłam temu przeciwna zeby juz ustalac bo uwazalam ze zmieni mi sie jeszcze 5x ale oni zaczeli debate i on powiedział a co myślicie o Brydzi :o tzn Brygida a moja mama że to piękne imie i nie zna żadnej takiej osobya a teściowa zaczela popierac mój tata był obojętny i popijał kawe za to teść wypalił że miał taka sąsiadke i skradała wszystkim serca i to imie tak dumnie brzmi.Wiec inicjatywa wyszła od męża,moja mama mówiła o Marcelinie na co bym sie przychyliła bo podoba mi sie to imie nawet ale dziś sama o nim słyszeć nie chce

Gość takie tam duperele nic więcej
Okropne imię, nieszczęście dla dziecka bo natychmiast będzie przez wszystkich zapamiętane :(

Moim zdaniem to jest przede wszystkim Twoje dziecko i Ty masz decydujący wpływ na to jak będzie miało na imię. Jak sobie chcą nazywać dziecko niech sobie sami urodzą :p Brygida zgodziłabym sie najwyżej na drugie imię, o ile w ogóle. Najlepiej od razu postaw sprawę jasno - Ty rodzisz dziecko i Ty nadajesz mu imię.

Gość załamanaMilena
taak też sobie myślałam ale jak to twoje dziecko sobie nazwiesz ty kobieto itd ale kiedy przyjdzie zmierzyć sie z najbliższa rodzina która mi gada nad głowa ciagle o niej i nie dociera do tych egoistów że nie podoba mi sie to imie koniec kropka i jestem z tym sama to już nie jest takie proste.Tłumaczyłam mojej mamie że jest mi ciężko pod każdym już względem nawet fizycznym,jest to dla mnie nowa sytuacja a oni mnie stresuja,niech chociaż odstąpia od komentarzy i ciesza sie tym że beda mieć zdrowa wnuczke bo ja może i bym sobie z mężem poradziła gdyby nie to że on takie poparcie ma jak prezydent prawie że i to go trzyma przy zdaniu bo uważa że ja chce jemu na złość zrobić.Zaznaczam że ta ciąża była planowana i bedzie ostatnia,nie chce mieć więcej dzieci z różnych powodów więc nie wyobrażam sobie nazwać jedynego dziecka tak brzydko

Gość przede wszystkim to
Rodzicom i teściom podziękuj za rady. Tyle. Jak teraz dasz sobie wejść na głowę to potem będzie już tylko gorzej. A z mężem rozmawiaj. Przecież on powinien liczyć się z Twoim zdaniem, a nie buntować się jak 15latek. Na pewno musicie iść na kompromis, ale odseparuj Waszych rodziców.

nie wazne czy brygida to ladne czy brzydkie imie, wazne, ze tobie sie ono nie podoba! powiedz mezowi, ze masz takie samo prawo jak on, i nie zgadasz sie i tyle:P napewno dojdziecie do kompromisu :P

Gość imie jak imię, gusta sa rózne
jest wiele znanych Brygid, chocby Brigitte Bardot

Gość kichaaaaa
o ludzie wspołczuje:o ale nie daj sie, ostatecznie wybierz imie jakie Ty chcesz, nie poddaj sie presji, wes sprawy w swoje ręce trzym sie:)

Gość Imię Brygida
kojarzy mi się z rzyganiem

Gość *liliann
Ja mam na imię Lilianna i uważam to za nieszczęście, ale Brygida jeszcze gorzej.

Gość niebieska kołdra
ja mam Maję i mam dupie co inni myślą o tym imieniu :D

Ja nie rozumiem co tu jest do tłumaczenia komukolwiek zostanie nazwane :o Powiedz jasno że jeśli dziecko zostanie nazwane inaczej niz ustalą z Tobą to i tak zmienisz mu imię na takie jak uznasz za stosowne. Bez problemu mozna to zrobić w ciągu chyba dwóch miesięcy od urodzenia. Żeby uwierzyli że mówisz poważnie możesz isć do urzędu i przynieść im przepisy na piśmie. To im uswiadomi że mówisz poważnie. A rządzić sobie nie daj, a juz na pewno nie w takiej sprawie. Żeby jeszcze to imię było ładne albo chociaż polularne :o ale tak spokojnie mozesz powiedzieć że według Ciebie jest ośmieszające dziecko i nie ma takiej opcji żebyś w razie czego nie mogła tego imienia zmienić.

Gość mam koleżankę Brygidę
od zawsze wszyscy mówili do niej "Bryza" :D Bardzo fajna jest i mnie się akurat dobrze kojarzy, mimo, że tzw. twarde imię i teoretycznie nie pasuje do małego dziecka. Jednak istnieją na tym świecie Brygidy, Olgi i inne "twarde" kobity, ktoś im musiał nadać takie imiona jak były dziećmi w tej sytuacji :P

Gość xnika
nie dziwe Ci sie i to Twoja sprawa jak nazwiesz corke. a Lilianna to bardzo piekne imie :)

Gość załamanaMilena
dziękuje wam za rady,nie pozwole nazwać córki tak,wymyśliłam że napisze na liście pare imion i dam ją mężowi i powiem żeby z tej listy coś wybrał ewentualnie dodał coś od siebie prócz oczywiście tej brygidy

Gość Bubuqa
Ja sie tylko zastanawiam co mysleli sobie twoi rodzice, gdy nazwali cie Milena :o

Gość Spryciarz)))))))))))))))))))))
Niech idą na całość i zapiszą Hermenegilda, Brunhilda, Helga a najlepiej to Adolf :D

Gość A co takiego w nim jest ?
Adolf Jan Maria :D

dla mnie nie gorsze niz LIliana, nawet lepsze i mniej pretensjonalne, niz LIvia. A dlaczego rodzina naciska? Moze mileli kogos w rodzinie, lub dobre skojarzenia? Jakis powód chyba jest. Imie dobre, bo nieoklepane i ma odpowiedniki miedzynarodowe. Mozna zdrabniac Brygidka, Brysia.

Bryza Extra !!!! A nie tańszy proszek :D

Gość wannika1
bosze Bridygita ,to katastrofa, a co to ty dzicko 9miesiecy nosilas ,ty bedziesz miala bole ,a nie qrwa on wiec on jak juz moze tylko drugie imie wybrac

Gość kichaaaaa
Adolf Jan Maria :D:D:D:D:D:D:D Lisabet S. dobrze pisze to Ty jestes matką, zmienisz w urzedzie w razie czego:)

a Dziennik Bridget Jones was tak przeraża? Zupelnie nie rozumiem prezrazenia Brygidą.

a jak z dzieciątka wyrośnie babsztyl to wtedy Bryga :D

Gość xnika
i co z tego? ma sie podniecac bo byl film o Brygidzie? :D imie jest okropne dla matki. i ja sie dziwie, ze widzi w tym aż taki problem, ale to z jej rodziną musi byc coś nie tak po prostu.