Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kicia19

nie wiem co robić

Polecane posty

dzisiaj bylam u ginekologa wolny termin jest na 9 marca a ja chcem sie dowiedziec czy jestem w ciąży. Może lepeij pojsc prywatnie ale nie wiem ile to kosztuje i sie zastanawiam czy bede musiala przez cala ciaże chodzić do niego czy bede mogła pojść do przychodni z NFZ

Gość ufka22
a robiłaś badanie krwi?

nie nie robiłam za to się płaci trzeba miec od lekarza papierek?

Gość ejto
To, czy jesteś w ciąży, powie Ci test albo badanie krwi, które możesz wykonać raz dwa, a u ginekologa potwierdzisz tylko , czy faktycznie jest pęcherzyk ciążowy prawidłowo się rozwijający. A do 9 marca nie jest daleko, więc nie rozumiem zniecierpliwienia.

Gość nou
kiedy miałaś ostatni okres i jak długie masz cykle? bo może wyjść tak ze pójdziesz do gina a on nic nie zobaczy bo za wcześnie będzie.

Gość ejto
A ginekologa możesz zmienić w każej chwili, to że pójdziesz do jednego potwierdzić ciążę, nie oznacza, że musisz do niego chodzić, ile Ty masz lat ?

Gość kijciwoko
Zależy od lekarza rodzinnego, jeden da Ci skierowanie na badania krwi a jeden nie. Ja za moje płaciłam. A do gina chodzę prywatnie, u mnie wizyta kosztuje 70zł. A test robiłaś?

Gość op-0-0-=
Kicia, jak chcesz miec 100% potwierdzoną ciąze - idziesz na test beta hcg, płacisz 30 zł i wiesz na czym stoisz. Jeśli własnie minąl Ci termin @ i sie zastanawiasz czy jestes w ciazy, to wizyta u lekarza nie ma sensu. Moze zobaczyc sam pęcherzyk..

Gość nou
no to luz -będzie już zarodek z sercem widoczny. beta hcg robisz w lab. bez skierowania -koszt ok 30zł.

Gość Ja mam 3 mies córkę
a co szkodzi ci poczekac do tego 9go ? przeciez to za kilka dni

Gość nou
też nie wiem co to za problem poczekać te 4 dni skoro i tak już jest 8tc wg OM to te parę dni cię nie zbawi.

Gość ufka22
To jak miałaś 19 stycznia ostatni okres to test już Ci wyjdzie. Kosztuje około 10 zł lub idź na badanie Beta Hcg krwi. A do lekarza pójdziesz potwierdzić

Gość nou
teraz zerknęłam na pierwszy post -a zwyczajny test z moczu robiłaś w ogóle?

nie szkodzi mi ale ona mi powiedziala ze wizyta jest na 9 marca ale na usg musi doktorka dac mi skierowanie i nie wiadomo ile tam bede czekac

Gość kijciwoko
To jak wyszedł Ci negatywny, to może po prostu masz jakieś problemy hormonalne? Zrób test z samego rana, i najważniejsze, z pierwszego porannego moczu ;)

Gość nou
w 8tc to już dawno powinien ci wyjśc nawet po południu test. idź na betę w takim razie bo może to nie ciąża.

Gość op-0-0-=
Jeśli test wyszedl negatywny a wg obliczen to bylby 8tc, to chyba to nie ciąza. Nie mialas zadnych plamien, skapego okresu pod koniec lutego??

Dziewczyny dajcie spokoj ona kilka dni temu pisala ze jest w ciazy i zalila sie na faceta a eraz niby test negatywny:/ ZAL!! juz z 5topikow na ten temat zalozyla.

Gość kijciwoko
Oj, nie zawsze tak jest, czasem po południu może nie wyjść, jeżeli ktoś miał problemy z hormonami przed ciążą. Moja znajoma jak zrobiła po południu to wyszedł jej negatywny, a na drugi dzień rano pozytywny. A była już w 10 tyg. No ale to rzadkość.

Gość nou
no to tym bardziej niech idzie na beta hcg a nie robi kolejne testy z moczu. beta jest najpewniejsza.

Gość kijciwoko
No ja też bym tak zrobiła na jej miejscu. Albo poczekała do tego 9.

Gość noua
ale skoro 9-tego dopiero dostanie skierowanie na usg to i tak nie dowie sie czy to ciąża. no wiem że po badaniu ręczny można podejrzewać ciąże ale usg najpewniejsze jednak

Gość ufka22
a dwa dni dodawałaś post, że już jesteś w ciąży , myślałaś nad imieniem dla syna i nad ślubem w ciąży a teraz coś takiego-jak Ci się nudzi to idź sobie pograj w jakąś grę a nie zawracaj ludziom głowy

Gość noua
jakoś mi umknęły jej wczesniejsze tematy.