Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anonimka113

Plamienie w ciąży

Polecane posty

Gość Anonimka113

Witajcie. Jestem aktualnie w 11 tyg ciąży. Za około trzy tygodnie powinnam mieć pierwsze USG. Dziś gdy byłam w toalecie zauważyłam na papierze śluz w kolorze kawy z mlekiem. Jednak później się to nie powtórzyło. Jestem przerażona co to może oznaczać. Myślicie że powinnam zgłosić się z tym do lekarza?

ja wychodzę z założenia że każde plamienia= wizyta u lekarza. Wolę 3 razy sprawdzić niż potem żałować.

Radzę zadzwonić do gin.to może nic nie znaczyć,ale ja jak tak miałam to musiałam do szpitala iść(tylko u mnie była ciąża zagrożona)

Gość yhyhyyhy
Takie plamienia się zdarzają w ciąży, gorzej gdyby była to żywa krew, wtedy od razu lekarza albo do szpitala! Albo gdy plamienie się powtórzy i będzie obfite. Ale tak to myślę, że nie masz co się bać. Jeżeli plamienie już się nie powtórzy, to po prostu powiedz o nim lekarzowi przy wizycie. Gratuluję i powodzenia ;)

Gość yhyhyyhy
Ilości śladowe śluzu koloru kawy z mlekiem, to raczej nic groźnego, żywa krew to oczywiście, że do lekarza. Ale jeżeli ma Cię to uspokoić, to może faktycznie idź do lekarza, tak jak dziewczyny radzą. Ja raz miałam takie delikatne plamienie w 14 tyg, i wszystko było ok.

Gość natalla18
Ja na twoim miejscu była bym już w drodze na ostry dyżur aby sprawdzić co się dzieje. Ja ponad pół roku temu byłam w 8 tygodniu ciąży i też dostałam lekkiego plamienia podczas załatwiania się, pojechałam na ostry dyżór i niestety okazało się naj gorsze... maleństwo było martwe od około 6 tygodnia ciąży i organizm zaczął się samoistnie oczyszczać, oczywiście zakończyło się łyżeczkowaniem jamy macicy. Ale oczywiście nie musi się dziać nic złego, teraz jestem tak jak ty w 11 tygodniu ciąży a w czwartym tygodniu dostałam plamienia, przerażona pojechałam do szpiala ale na całe szczęście wszystko było dobrze a plamienie było przez wysiłek związany z wydalaniem się. zawsze lepiej sprawdzić i mieć pewność.

Zgłoś się jak najszybciej do lekarza, na izbe lub pogotowie, lub nawet prywatnie do lekarza ja taki miałam i niestety też zwlekałam i co dzidziuś umarł przestał bić serduszko w 8 tyg i nie moge sie z tym pogodzić do teraz a mineło juz pół roku, teraz jestem ponownie w ciąży , a dlaczego nie miałaś jeszcze usg????? W 11 tyg ??? Ja jestem w 5 tyg i juz miałam usg byłam u lekarza , nie chce cie straszyć moze to nic takiego, ale musisz sie gdzies zgłosić ,-powodzenia,i głowa do góry bedzie dobrze !!!

Gość Anonimka113
Dzięki za rady. Nie miałam USG bo mieszkam aktualnie w Anglii i u nich USG robi się później. Jako, że z moim angielskim jest bardzo kiepsko muszę poczekać na męża, który zadzwoni do mojej położnej i się dowie czy mamy biec do szpitala czy czekać. Mam nadzieje, że wszystko będzie w porządku.

o, Miarka była :) I dobrze zrobicie - ja też jestem zdania, żeby takie rzeczy kontrolować. Miałam śladowe plamienie i poleciałam do lekarza - dobrze zrobiłam :) Wszystko było ok, ale dostałam tableteczki, więc uszy do góry :D

Ja bym nie sugerowała się tym co położna powie przez telefon.. ja do lekarza też dzwoniłam i powiedział że to pewnie nic poważnego i żebym następnego dnia przyjechała do niego ale ja wolałam do szpitala pojechać i cale szczęście że zrobiłam po swojemu...