Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama taka jak wy

dziewczyny, czego używacie do zmywarek i gdzie to kupujecie?

Polecane posty

Gość gość
Moze tez przy okazji tutaj odnajdziecie kilka ciekawych i cennych porad dla siebie http://www.finish.pl/ Warto sprawdzić.

Gość gość
Podnoszę ! Przede wszystkim , to co stosujecie do zmywarek zależy od tego jaką wodę macie, tzn. o stopień jej twardości, jednak przekonałam się , że jeśli idzie o zmywarkę, to nie warto oszczędzać. Mam dużą zmywarkę, bo kupiliśmy ją już dość dawno, jak nasze dzieci były jeszcze w domu(czyli jakieś dobre 10 lat temu) i wypróbowałam różne środki . I tak , u mnie sprawdzają się te trzy : 1) Fairy, 2) Finish, 3) Somat. Cena ich jest dość wysoka, ale warte są swojej ceny. Ja zazwyczaj kupuję je jak są w promocji. Jak mam napoczęte pudełko, a widzę ,że gdzieś w sklepie są tabletki do zmywarek w promocji, to kupuję, zawsze mam jedno pudełko w zapasie, a zmywarkę włączam przeważnie co drugi dzień, bo teraz jesteśmy sami z mężem. Dzięki temu,że używam dobrych tabletek, mogę kupić " nie markową" sól, czy nabłyszczacz, chociaż, jeśli te markowe są w promocji, to kupuję markowe :-). Stosuję też odświeżacz (te nie są takie drogie), a do mycia zmywarki stosuję takie kapsułki, które wrzuca się do zmywarki i w czasie mycia naczyń myje się i zmywarka (tu polecam Somat, chociaż ponoć i Finish takie kapsułki wprowadził, bo dotychczas mieli taki płyn, ale wtedy trzeba było włączyć zmywarkę z tym środkiem, ale bez naczyń).

Gość Nataliaa86

Jak byłam w Niemczech i chłopaka to tam miał na mieszkaniu tabletki do zmywarki Herr Klee. Bardzo mi się spodobały bo puszczał nawet ciężki osad z patelni, nie musiałam po zmywarce poprawiać a w przypadku szkła, szklanki były czyste i błyszczące.
W Polsce szukałam ale ciężko kupić, zamawiam przez internet z tąd: euroshop24h.pl/pl/p/Herr-Klee-C.G.-Tabletki-do-zmywarki-Silver-Line-102-szt/2351

Mam nadzieję że pomogłam w wyborze 🙂

Gość Olga

Używam produktów finish. Wszystko mają: sól, nabłyszczacz, tabletki, odświeżacz, nawet płyn czyszczący do samej zmywarki. Czy jak to tam się zwie (Taka jednorazowa butelka którą wkłada się na pustą zmywarkę żeby wyczyścić „maszynę”)

tak mi polecono jak kupowałam zmywarkę, miałam nawet próbki tej firmy. Jak się skończyły to w sumie się nie zastanawiałam nad innymi produktami i kupuje cały czas te same bo jestem zadowolona.

Moje koleżanki chwalą tabletki fairy, i te z lidla ja nigdy nie próbowałam innych to nie wiem. 

Gość Aaa

Ja kupuje finish ale w zelu w butelce. Moge sobie sama dozowac ilosc.