Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama córki ....

Jak długo trwa u was karmienie butelką?

Polecane posty

Gość mama córki ....

Ile trwa posiłek waszego dziecka, karmionego butelką? I czy moge podać po powiedzmy 20 minutach to samo mleko - czasami moje dziecko ma ochote sobie dopić. Interesują mnie szczególnie wypowiedzi mam których dzieci mają kilka tygodni.

Gość posiłek to roznie od 5
do 15 minut, a mleko to nawet do 3 godzin można trzymać i nic się z nim nie dzieje, możesz nawet zapytać pediatry i sam Ci to powie, a te napisy żeby wylewać jak zostanie na każdym opakowaniu sa po to żebyś wylewała i automatycznie kupowała więcej puszek... oczywiście jak w lecie jest 35C to mleko do lodówki, wazne jest to żeby tego mleka nie podgrzewac wielokrotnie więc najlepiej od początku przyzwyczajać dziecko żeby piło w temperaturze pokojowej

Gość mamama27
dziecko powinno pić ok 15 minut - jak pije za szybko albo za wolno to sugeruje się zmienić smoczek

Też się nad tym zastanawiałam :) Mój synek ma właśnie 3,5 tygodnia i też jest niestety na buteleczce. Jeden jego posiłek trwa - w zależności od tego czy jest rozbudzony - wtedy około 10-15 minut, jak jest śpiący to około 20-30 minut. Ja podaję mojemu maluszkowi, jak np. on sobie odbije a potem widzę, że zaczyna się wiercić i pcha rączki do buźki to mu daje. Ja karmię Bebilonem i trzymam mleczko tylko godzinkę.