Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Shineonme

Ciaza w uk pomocy

Polecane posty

Gość Shineonme

Czesc dziewczyny . ! Mam maly problem . Jestem w 2 miesiacu ciazy, jeszcze nie mialam wizyty ani jednej ... pierwsza bede miala dopiero 23.marca ... sprawa jest taka , ze potrzebuje wyjechac do polski na 2-3 miesiace, i nie wiem czy to tak mozna .. a naprawde potrzebuje ;/ . Czy ktoras z Was podrozowala w czasie ciazy na tak dlugi czas?

Gość b.e.a.t.a
Powiem tak: To twoja ciaza i twoja sprawa zeby dopilnowac czy wszystko jest w porzadku, nikt na sile cie nie bedzie ciagal na badania. Po prostu na pierwszej wizycie u poloznej powiedz, w jakich terminach cie nie bedzie, zostaw nr telefonu jakby ktos chcial sie skontaktowac np. w sprawie wynikow badan czy cos. Zakladam, ze korzystasz z uslug NHS? Warto, zebys poszla na pierwsze spotkanie z polozna, potem masz USG ok 13 tygodnia i nastepne, polowkowe ok 20 tygodnia. Spotkan z polozna na cala ciaze masz ok 6-7, jak na ktores nie mozesz sie stawic, po prostu daj im znac.

Ciążę oczywiście możesz prowadzić normalnie,tylko poinformuj położną ,kiedy cię nie będzie,powinna to sobie zanotować gdzieś u siebie i w twojej karcie ciąży,ewentualnie daj jakiś namiar na siebie/dobrą koleżankę i jeśli by dzwonili z przychodni-ktos ich poinformuje że cię nie ma.Ja byłam 2,5 tygodnia poza Uk w tym czasie wypadły mi badania i wizyta-a że miałam bilety dość wcześnie zamówioen, to połozna zapisała że mnie od wtedy do wtedy nie ma i kazała dzwonić zaraz jak wrócę.Jeśli to będą 2-3 miesiące-możesz w Polsce zrobić sobie jakieś badania-i tu pokazać położnej-moja kuznka przleciała do UK dopiero w 20 tygodniu z polskimi wynikami które wzięli pod uwagę.