Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolaaaa999

Co zrobić żeby nie obgryzać paznokci??

Polecane posty

Gość lolaaaa999

tak jak w temacie... mam z tym wielki problem...;/ co na to radzicie?

Gość RączekBezBączek
wyrwać ząbki:classic_cool: nie dziękuj nie trzeba 🖐️

Gość pssss...
moja znajoma założyła sobie akrylowe, na takie poobgryzane, żeby przestać je zjadać i pomogło

Gość tez kiedys obgryzalam
moze zrob sobie sztuczne paznokcie? postaraj sie czyms zajac dlonie np. lup pestki slonecznika, zaloz rekawiczki ;)

w końcu przejdzie. ja przestałam obgryzać w wieku ok. 22 lat sama z siebie. nie da się na siłę zwalczyć tego nałogu... jak to mówią: minie z wiekiem :D sama byłam zdziwiona, że przestałam :d

Gość idz do apteki
chociaz ja raz kup[iłam w rosmanie, ale w aptece bedzie na 100% kup płyn "gorzki pazurek" albo "gorzki paluszek" nie kosztuje nawet 10 zł, tylko koniecznie płyn, nie bezbarwny lakier. Zapewniam cie - niezapomniany smak...

Ja przestałam o września :classic_cool: Siła woli, coś cały czas trzymałam (kasztana) w ręku, zimą zawsze rękawiczki, krem do rąk i teraz wreszcie się nie wstydzę ich pokazywać :)

Gość LadyInWhite
"Gorzki paluszek" w aptece kupić albo w sklepie internetowym, nie jest drogi a skuteczny ;)

ten lakier wcale nie jest skuteczny jeśli ktoś w głębi duszy nie chce przestać obgryzać :o a skoro autorka zadaje takie pytanie to brakuje jej silnej woli i szuka sposób, które nie istnieją!

Gość LadyInWhite
Nie polecam robienia sobie tzw tipsów, ostatnio było o tym w programie "Dr.Oz radzi" i pokazywali zniszczoną płytkę paznokcia po tipsach.

Gość idz do apteki
ten plyn na pewno pomoze... jest naprawde obrzydliwy

Gość LadyInWhite
Wiadomo jak ktoś będzie chciał obgryzać to nie przestanie nawet jak będzie miał posmarowane czymś gorzkim, tu potrzeba silnej woli i naprawdę chęci :)

Gość mam 30 lat i samo
mi nie przeszło:) gorzki lakier tez nie pomógl.. w sumie nie obgryzam ich już z długości ale ścieram z góry co jest jeszcze gorsze bo płytkę paznokciową mam tak zajechaną że są niemal przezroczyste i łatwo się łamią:o

Gość KukaWodna
Trzeba samemu chciec zostawic ten nalog! Moj facet obgryza i zaden plyn nie pomogl:/Okropne ma paluchy....On jest nerwowy i dlatego obgryza.....masakra:/Nie wiem jak mu pomoc...On musi sam zostawic obgryzanie paznokci

Gość incandessence
ja tez cale zycie obgryzalam az pewnego lata jak mialam chyba ze 15 lat zaczelam sie wstydzic tych wiecznie zakrwawionych paznokci ktore mimo ze juz nie bylo czego obgryzalam, plytka byla tak mala ze szok i pewnego lata postanowilam z dnia na dzien ze musze zapuscic bylo bardzo ciezko na sama mysl ze zanim odrosna mina tygodnie ale postanowilam ze pomaluje je lakierem zwyklym jaki mialam pod reka pierwszym lepszym i zamiast obgryzac paznokci bede obgryzac lakier- wiem paskudne ale o dziwo pomoglo, tym sposobem malowalam paznokcie raz dzien przez okolo tydzien a potem coraz wiecej wytrzymywalam i tak zapuscilam... jak zobaczylam pol milimetra paznokcia to cieszylam sie jak dziecko kolezanki sie smialy ze tam nic nie ma ze nic nie uroslo bo to rzeczywiscie nie bylo nic nawet nie wychodzil poza opuszek ale dla mnie byl i od tamtej pory mam zawsze wymalowane paznokcie i nie zdarxzylo mi sie obgryzc, plytka sie pieknie zregenerowala odrosla sa piekne kazda kolezanka tearz chwali moje pazurki bo o nie dbam i mysle ze raczej nie wroce do obgryzania :) troche silnej woli i sie uda wiem przezylam :)