Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mogę Xenne?

środki przeczyszczające vs ciążą - szybkie pytanie

Polecane posty

Gość mogę Xenne?

proszę o odp mamy które miały podobny problem tj. jestem w 25tc. do kilku tygodni mam zaparcia ale ostatnie 4dni to dramat! próbowałam już herbaty z mięty i rumianku, suszonych śliwek, więcej warzyw itp ale nic nie pomaga. wizytę u lekarza mam za 3dni ale nie dam razy tyle czekać :-( czy w drodze wyjątku mogę bez konsultacji z lekarzem zażyć Xenne?

Gość mogę Xenne?
up! serio żadna nie miała takiego problemu?

Gość fdwgdfhgsfgh
nie woln w ciazy brac zadnych (!) srodkow przeczyszczajacych bo moga wywolac skurcze a raczej nie moga tylko wywolaja. nie wiem co ci poradzic - moze wiecej ruchu , picia wody ...

Gość Raz poszłam do apteki
i mówię poproszę coś na przeczyszczenie i test ciążowy.Farmaceutka mi odpowiedziała-Jak test wyjdzie pozytywny to nie pić tej herbaty bo w ciąży zabronione.

Gość mogę Xenne?
ehhh ok. zagryzę zęby i poczekam :-/

PS ja właśnie wywołałam sobie poród zażywając olej rycynowy. Byłam 2tyg po terminie i czekało mnie wywoływanie w szpitalu, więc wolałam tak. Nie możesz teraz ryzykować

hej ja jestem dopiero co prawda w 2 mcu, ale juz mi dokuczaja zaparcia :( lekarka powiedziala, ze jak nie bedzie skutkowalo jedzenie otrebow, musli i suszonych sliwek, to moge kupic w aptece czopki glicerynowe i one powinny pomoc, takze to jest dozwolone, wiec i ty sprobuj

Gość mogę Xenne?
oczywiście dobro dziecka najważniejsze! po przeczytaniu Waszych opinii teraz nawet tych "niewinnych" czopków glicerynowych bez konsultacji z gin bała bym się użyć!

czopki glicerynowe możesz, tylko nie przesadzaj. Mi moja lekarka pozwoliła od czasu do czasu. Jak leżałam w 11tc w szpitalu to też mi dali bo nie mogłam się załatwić

Gość cynamonowe lulu
kobieto,jedz kiwi-3kiwi zjedzone wieczorem zalatwiaja sprawe na 100 procent:) z warzyw unikaj jak ognia marchewki-bardzo nasila zaparcia!

Mialam ogromne problemy z zaparciami w ciazy. Pomogl mi syrop duphalac (albo lactulosum, to to samo), ale pity 1-2 lyzki stolowe + 3 razy dziennie. Jest bezpieczny i pity w malych dawkach 3 razy dziennie ureguluje prace jelit. Nie polecam duzej dawki rano (tak jak na opakowaniu), bo wywolasz tylko bole brzucha. Aha, trzeba pic przez kilka dni dla pelnego efektu - czyli regularnej pracy jelita.

Gość mogę Xenne?
kiwi na pewno spróbuje! a do syropu to jest przeczyszczający specyfik? co z wspomnianymi wcześniej skurczami? tj nie miałaś czy on ich po prostu nie wywołuje?

Duphalac syrop nim dla ciezarnych na zaparcia. Zadne xenny tylko ten syrop. Z reszta przeczytaj ulotke xenny.

Gość nestea..........
może zrob sobie taki wywar/kompot z suszonych śliwek. i dużo się ruszaj.

Po syropie nie mialam skurczy, ale tak jak pisalam, nie duza dawka na raz i potem nic, bo wlasnie od tego sa skurcze, tylko male dawki regularnie. Nie przesadzaj z otrebami. Ja od nich dostalam mega kolki jelitowej i trafilam na pogotowie z twardniejacym brzuchem. Sporo ruchu typu spacery, plynow i syropek. Wszelkie ziolowe specyfiki sa niewskazane.