Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

monika4355

otyłość

Polecane posty

prosze ratunku!!!!!! mam zaraz 19 lat, 159cm wzrostu i wagi ponad 70 kg. juz nie daje sobie z tym rady. w ciągu 4 miesięcy przytyłam 12 kg. to chyba nie jest normalne... mam bardzo zle mysli, boje sie ze moge stracic nazeczonego (w sumie to mu nie przeszkadza ale za to mi bardzo). czy któraś z was zna jakomś dobrą, skuteczną dietę??? bardzo prosze o pomoc.

Gość a moze masz jakies
problemy hormonalne ? duzo jadlas przez ten okres ? czy te kg pojawily sie od tak bez konkretnej przyczyny ?

no właśnie myśle że nie jadłam więcej niż zawsze. nie wiem czy mam problemy z hormonami. ja powoli a raczej już coraz szybciej sie załamuje

po pierwsze to nie otylosc, tylko nadwaga. a po drugie: mysle ze moze powinnas zbadac tarczyce. oprocz szybkiego przybrania na wadze objawami tez sa m.in uczucie zmeczenia, nieregularny okres. poczytaj o tym.

ale mi nawet się nie powiększyła szyja, chyba że przy tarczycy nie koniecznie musi. czuje sie czasami zmęczona. czasami jestem nerwowa bez powodu. a jeśli to by była tarczyca to można przy niej schudnąć???

jest nadczynnosc i niedoczynnosc tarczycy. Pierwsza spadek wagi, druga- przybranie na wadze. mysle ze warto isc po skierowanie i zrobic sobie badania. jesli by sie okazalo ze masz niedoczynnosc, to podadza Ci leki po korych powinnas wrocic do normy. Ja tez bardzo szybko przybralam na wadze, zmeczona bylam, nieregularny okres itp, zrobilam badania ale nic nie wyszlo. Po prostu od stresu.ale tarczyca jest prawdopodobna.

Gość moniko, sprawdx
tarczyce, badanie krwi tsh, jeśli przytyłaś znacznie a nie objadałaś sie to prawdopodobne ze masz niedoczynnoęć, ja mam, strasznie trudno schudnać, od zaraz przestań jeśc słodycze, węglowodany tłuszcze,

przede wszystkim idz do lekarza. ja sama waze 80kg wiec wiem o co chodzi. zrezygnuj ze slodyczy i pieczywa.przezuc sie na warzywa. ruszaj sie - silownia, aerobik, itp.ja tak robie i mam nadzieje ze pomoze.

dziękuje za pomoc, napewno pójde do lekarza a póżniej napisz tutaj co mi lekarz powiedział.