Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość udalo sie

nie dacie wiary co zrobilem ...

Polecane posty

Gość udalo sie

... 0,5 kg maki przennej 0.5 kg maki zytniej. szklanka mleka. drozdze ciepla woda. lyzka soli lyzka cukru i upieklem chleb..... kurwa jest pyszny. nie kupuje juz pieczywa. narazie kupuje skladniki w sklepie.... ale zaopatrze sie w make prosto od rolnika. dodam pestki czy to dyni czy slonecznika...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kafeteryjny prawiczek
zrobiłeś zakwas czy jak? :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość udalo sie
do cieplego mleka wrzucilem drozdze i to posalo i postalo.... - czy to jest zakwas ?>

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ///kociara///
Ile bochenków Tobie wyszło?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość udalo sie
no i jeszcze dozucilem tam cukier.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość udalo sie
16

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość udalo sie
zrobilem 1 blache bo nie wiedzialem czego sie spodziewac a szkoda wyrzucac bo jak wyrzucac to jak najmniej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fdsdad
chleb z cukrem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość udalo sie
zamoczyc ... synek ... jakbys zobacyl jak wyglada moja maniurka to przy trzepaniu urwał bys se wajche.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jestem kobieta woda ogniem
dobra gadaj krok po kroku jak zes to uczynil? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość udalo sie
melko + drozdze + pol lyski cukru .... chyba tak ma byc zeby działalo ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość udalo sie
pisze krok po kroku .. uwaga.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jestem kobieta woda ogniem
no dawaj malenki :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość już juz już
no i sie spuscilem:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość udalo sie
podaje przepis na dwa bocheniki.ja ujebałem wszystko na polowe bo balem sie ze cos spierdole i szkoda wyjebac. trzeba: 50 dag maki zytniej 50 dag maki przennej 1 szklanka mleka 4 dag drozdzy 1/5 litra cieplej wody 1 lyzka soli 1 lyzka cuktu. wyjda dwie blachy takie waskie podłuzne. - do cieplego mleka wrzucamy drozdze i lyzke cukru leza tam z 30 min w cieplym miejscu. - dwa rodzaje maki mieszamy ze soba. wlewamy mleko, dosypujemy sol, dolewamy ciepla wode. i mieszmay ... mieszamy. ... mieszmay tak z 10 min. porządnie. - zostawiamy to w misce na okolo 30 min (im dluzej tym lepiej wieksze urosnie) bierzemy blache smarujemy ja margaryna i wrzucamy tam ta papke z maki i niech se tam polezy kolejne 30 min. mamy rozjarany piekarnik do 250 stopni i wkladamy tam na max godzine bez otwierania. i tyle. aha zawsze jak zostawiamy zeby uroslo to ptzykrywamy sciereczka, nie wiem czy pomaga taqk robilem. moim zdaniem bo to moj pierwszy wypiek godzina to zadlugo, albo powinna bys mniejsza temp. ale nie bede sie medrkowal bo laik jestem al chlebek jest kozacki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość udalo sie
a teraz gabrysia zmykam jebnac w ciasna szparke moja maniurke a ty dalej wyciskaj.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ale co.. poszedles ruchac chcleb? ze niby zostawiles sobie tam dzurke na twojego korniszonka? ty zboku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość volutpat_justo_at
Ależ proszę teraz to wysunąć do kontenera!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×