Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dodffzvsh

egzamin kwalifikacyjny - PUP - doradca zawodowy

Polecane posty

Gość dodffzvsh

Witam, w piątek mam egzamin kwalifikacyjny w związku z kandydaturą na stanowisko doradca zawodowy stażysta. Czego się mogę spodziewać? ja takie egzaminy zazwyczaj wyglądają? Są to rozmowy czy testy? W jakim stopniu wymaga się znajomości ustaw, które w ofercie zostały określone jako wymagania dodatkowe?

Gość daruj sobie
tam zarobisz grosze. Zresztą wogóle zarobki doradcy zawodowego są śmieszne. Niedługo jak zawody zostaną deregulowane to nie będą potrzebne żadne uprawnienia,egzaminy i studia

Gość daruj sobie
aby zostać doradcą zawodoym-zapomniałam dopisać.

Gość atena27777777
Byłam kiedyś w PUP na teście kwalifikacyjnym były pytania z ustawy promocji zatrudnienia, ale oczywiście stanowisko było już obstawione. Powodzenia.

Gość dodffzvsh
A pytania były bardzo szczegółowe??

Gość atena2777777
Był tesy na którym były pytania jednokrotnego wyboru, oraz pytania otwarte np . dodatek aktywizacyjny, ubezpieczenia społeczne z czego finansowane, decyzja administracyjna, najniższa krajowa, kto przyznaje zasiłek pracujacym zagranicą, szkolenia komu przysługują, renta czy przysługuje zasiłek, odwołanie od 1 instancji do kogo, kto odpowiada za PUP, na jaki okres pozbawia się statusu bezrobotnego itp. Troszkę chaotycznie ale szczegółowych pytań nie pamietam tylko pobieżnie.