Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Makrelowa Pani

Co zrobić z makreli?

Polecane posty

Gość Makrelowa Pani

Mam w domu makrelę i zwykle jem ją po prostu palcami, nigdy niczego z niej nie robiłam, nawet pasty. Macie jakieś pomysły jak mogę ją spożytkować?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość loppkkllppyy
Ta mi wygląda na smaczną. Pasta z bryndzy i wędzonej ryby Składniki: 20 dkg bryndzy 20 dkg wędzonej ryby / makrela/ 1 łyżka oleju 1 łyżka łagodnej musztardy mielona papryka, sól i pieprz do smaku . Sposób przyrządzenia: Z ryby usunąć skórę, odfiletować , obrać z ości i razem z bryndzą zemleć w maszynce. W miseczce utrzeć, masę z sera i ryby, dodać olej i musztardę, doprawić do smaku papryką i jak potrzeba solą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja zazwyczaj robie tak- gotuje kilka jajek na twardo, kroje je w kostke, do tego cebula tez pokrojona w kostke,dodaje troszke oliwy/oleju wszystko razem mieszam i gotowe jest wiele wariacji na ten temat,mozna dodac korniszony, kukurydze, kiedys tez u kogos jadlam z kapusta pekinska i czerwona papryka+cebula, zamiast oliwy mozna dac lyzke majonezu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jajka, makrela, ogorek kiszony, majonez, cebulka, pieprz (sól nie jest potrzebna, jeżeli ryba jest słona) - zrobić pastę i na kanapki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja z makreli oprócz klasycznych kapek robię z niej pastę. Jajka na twardo + cebula+ogórek kiszony/konserwowy + szczypiorek+majonez+musztarda+pieprz/sól do smaku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mama sugestie ....
zjesc z plasterkami lub kawalkami ogorka swiezego i acovado, na kanapce lub w formie salatki z duzych kawalkow. mozna przybrac szczypiorem lub kolendra. do tego sol i pieprz, mozna skropic lekko cytryna.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×