Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaTTTTT

Czy wasze roczne dzieci też tak mało jedzą?

Polecane posty

Gość jaTTTTT

Zje 3,4 kęsy/łyżeczki i wspina sie w krzesełku do karmienia, nie chce więcej jeść....

Gość jaTTTTT
????????

moja córeczka ma 20 miesięcy i jest chuda jak szczypiorek ... a sprubój maluszka zainteresowac czymś jakąs zabawką gazteą to pomaga nawet nie wie ze je... :):) już kilka spsobów przetestowałam... a najbardziej uwielbia zupe pomidorową u rosół i to tez często jej gotuje i wcina ale jak jest coś innego to ja twoje malutkie kilka łyzek i **** nic .... i wtedy atakuje gazetkami i obojętnie czym żeby tylko zjadła

moja córeczka ma 20 miesięcy i jest chuda jak szczypiorek ... a sprubój maluszka zainteresowac czymś jakąs zabawką gazteą to pomaga nawet nie wie ze je... :):) już kilka spsobów przetestowałam... a najbardziej uwielbia zupe pomidorową u rosół i to tez często jej gotuje i wcina ale jak jest coś innego to ja twoje malutkie kilka łyzek i **** nic .... i wtedy atakuje gazetkami i obojętnie czym żeby tylko zjadła

Mój ma 13 miesiecy ale apetyt od urodzenia mu dopisywal, zje całą miseczkę zupy i drugie danie, uff. W razie kryzysu" zawsze można go czymś zainteresować, ale czasami jak nei ma ochoty to odpuszczam, nic na siłę (ale tylko dlatego że prawie zawsze zjada ładnie wszystko i nie mamy problemów z wagą, zdrowiem itd)

Gość jaTTTTT
anita, no u mnie też pomidorowa i rosół królują, mięsko omija szerokim łukiem, czasem trochę jajecznicy... staram się urozmaicać mu posiłki dostaje na deseczce krzesełka ugotowane kolorowe , posmakuje i wypluwa..

Też nie ma problemów ze zdrowiem moja córcią tylko ... nie wiem już sama ma tylko 6 ząbków i nadal czekam nie raz myśle ze może przez ząbkowanie tak mało je a dużo pije soczków herbatek .,...a tu nic nowego w buzi tyle sami ile było:( ... a może twoj synek ząbkuje???

Też nie ma problemów ze zdrowiem moja córcią tylko ... nie wiem już sama ma tylko 6 ząbków i nadal czekam nie raz myśle ze może przez ząbkowanie tak mało je a dużo pije soczków herbatek .,...a tu nic nowego w buzi tyle sami ile było:( ... a może twoj synek ząbkuje??

moj stwierdzil ostatnio ze albo je sam albo nie je wcale;/ jak chce go nakarmic to jest krzyk ryk i bicie. Wiec je sam . część łyżeczka , czesc widelcem a czesc ręką . Wiec w sumie nie wiem ile zjada ale chyba się najada bo jak juz nie chce to mi płacze zeby go wyjąć . Mięso jest złe wg niego i nie je , daje psu ;/ Najbardziej lubi jajka , serki i ziemniaki . Jeśli nie zje dania głownego czy sniadania to nie ma chrupkow / biszkoptow. Jak jest głodny w miedzy czasie dostaje owoc ;) i nie je śniadania , je o 24 ostatni raz i dopiero o 12 obiad , sniadaniem sie bawi i wyrzuca czasem zje łyżeczkę . Ale on zawsze mało jadł .

Gość mamama27
mój jada wszystko co widzi.. jak nie siedząc w krzesełku to sam przychodzi i stoi obok mnie i talerza albo przychodzi jak już zje puszczaj bajki jak karmisz - teletubisie sa do tego rewelacyjne - ja puszczałam zwłaszcza jak synek jadał nutramigen bo tego nie chciał się chwycić to przemycałam w kaszce na bajce a teraz je wszystko z bajką czy bez - ważne żeby polubił smaki i konsystencje

Gość koczzkodan
Wg mnie w obecnych czasach bardzo latwo o nadwage bo zarcie jet latwo dostepne. dlatego nie rozumiem napychania dzieci przekupywania jakimis sztuczkami bajkami itp. Moja.corka dostaje swoja.porcje i jak zje to.zje,jak nie zje to nie i juz. nie ma zreszta tak zeby nic nie zjadla zawsze przynajmniej skubnie. Uwazam,ze dziecko samo najlepiej wie,czy jest glodne,czy nie. A jak nie doje,bo jest zajete czym innym,to nadrobi przy kolejnym posilku. zeby umrzec z glodu,potrzeba chyba miesiaca,pare godzin to za malo

Gość moja zjada dużo
rano zrobiłam mleko modyfikowane ale nie wypiła. Na śniadanie dostała kanapkę z masłem i wędliną i zjadła całą popiła herbatą. Na obiad żurek z ziemniakami zjadła sporo. Wypiła sok marchewkowo- jablkowy. Teraz śpi a jak wstanie to dostanie deserek owocowy z twarożkiem i na kolacje mleko modyfikowane.