Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koalinkaa

Skapy okres przyczyny

Polecane posty

Gość koalinkaa

Mam w tym miesiącu kolejną skąpą miesiączkę, w tamtym miesiącu byłam chora na anginę brałam antybiotyk i myśłałam że stąd taka skąpa miesiączka, ale w tym jest to samo. @ w tamtym miesiącu trwał 6 dni tyle ze 1 dnia to było krwawienie a pozostałe to takie plamienia(czerwone). Co prócz ciązy moze byc przyczyna skapej miesiączki?

Gość nou
"Skąpe miesiączki najczęściej spowodowane są zaburzeniami hormonalnymi, związanymi z niewydolnością jajników, zmianami w obrębie jamy macicy po przebytych stanach zapalnych, operacjach czy zabiegach wyłyżeczkowania jamy macicy, a także na skutek chorób ogólnoustrojowych, takich jak nadczynność tarczycy. Brak miesiączki może być wywołany zaburzeniami odżywiania (np. anoreksją). W przypadku stosowania doustnej antykoncepcji hormonalnej lub wkładek wewnątrzmacicznych miesiączki są również skąpe. Wszystkie niewyjaśnione zaburzenia miesiączkowania wymagają konsultacji lekarskiej. W celu zastosowania skutecznego leczenia konieczna jest diagnostyka, wykonanie USG oraz badań hormonalnych. Zależnie od przyczyny, stosuje się różne metody leczenia."

Gość koalinkaa
w tamtym miesiącu chorowałam na anginę, usg kontrolne miałam robione w listopadzie niczego niepokojacego nie było , ciązę raczej wykluczam

Gość koalinkaa
i w ostatnim czasie sie nie ochudzałam

Gość nou
usg nie wykaże zaburzeń hormonalnych

Gość koalinkaa
wiem że zaburzen hormonalnt=ych nie wykaże ale zrosty czy inne nieprawidłości tak, tez mam przypuszczenia ze to zaburzenia hormonalne, wiem ze musze pojsc do lekarza

Gość koalinkaa
boje sie tylko ze to prolaktyne mam za wysoka, poczytalam troche i sporo objawow do mnie pasuje

Gość nou
no to masz już trop