Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agata b.......

Z jakiego powodu mieliście cesarkę?

Polecane posty

Gość agata b.......

Za życzenie czy z typowo innego?

Gość No ja miałam z wygody
Uważam, że mozna rodzić bez bólu. Polecam

Gość suchy chleb
z przyczyn zdrowotnych dziecka: zagrażająca zamartwica,po tym jak były skurcze,a rozwarcia brak,momo,ze wody płodowe odeszły mi na 5 h przed porodem

Gość muyszka83
po 10 h naturalnego porodu stwierdzili niewspółmierność

Gość adamella
Nie mogli wywołać porodu naturalnego:D

Gość suchy chleb
No ja miałam z wygody Uważam, że mozna rodzić bez bólu. Polecam po pierwsze: cc to nie jest poród,a mechaniczne zakończenie ciązy tudzież wyjęcie dziecka z ustroju matki po drugie,nie wiem jak mozna polecac cc ze względu na wygode to zadna wygoda chodzic z obolałym brzuchem i cewnikiem:P

Gość mi_zielone
Z cewnikiem sie nie chodzi, widac, ze nie masz pojecia :)

Gość suchy chleb
mi_zielone Z cewnikiem sie nie chodzi, widac, ze nie masz pojecia Jasne,widac,ze ty masz pojęcie ja chodziłam 2 doby z cewnikiem po cc

ja żadnego cewnika nie miałam do chodzenia, ale obolały brzuch i owszem, ale czy po sn nie jest sie też obolałym?

Gość erhbb
cesarka ze wzgledu na ciaze blizniacza i wysokie cisnienie

Gość mi_zielone
suchy chleb, moze pielegniarki o tobie zapomnialy, nie rozumiem po co ci byl cewnik, skoro moglas dojsc do lazienki.

Gość mi_zielone
p.s. cesarke mialam z powodu posladkowego ulozenia dziecka.

z powodu spadku tętna dziecku i zagrażającej mu zamartwicy a to po podaniu mi oksytocyny .

Gość suchy chleb
mi_zielone suchy chleb, moze pielegniarki o tobie zapomnialy, nie rozumiem po co ci byl cewnik, skoro moglas dojsc do lazienki. własnie nie mogłam sie w ogóle ruszac,lezałam plackiem na sali pooperacyjnej dobe,potem mnie przeniesli na ogólną i dopiero tam zdjęli cewnik i kazali powoli wstawac ja cc nie wspominam miło(a raczej okresu "po") miałam wrazenie,ze brzuch mi pęknie i wszystko sie wyleje pierwsze dziecko rodziłam sn i wspominam całą akcję b.miło.

Gość adamella
cc -mechaniczne zakończenie ciązy:D Dobre:D Ja cc wspominam super i gdybym miala wybierac wybralabym ponownie.Jak dla mnie nie bolało bardziej niz przy okresie.A cewnik wyjeli mi jak tylko mogłam wstać do lazienki - po 12 godzinach.

Gość 14lipca2011
oo u mnie też, rozwarcie na 2 palce a juz 12 godzinny porod, i grozaca zamartwica. Z dwojga złego wybrałabym cesarke.

Gość mi_zielone
>suchy chleb Jasne,widac,ze ty masz pojęcie ja chodziłam 2 doby z cewnikiem po cc< sama tak napisalas. Wspolczuje doznan, ja czulam sie dobrze, myslalam ze bedzie gorzej. Nie ma co uogolniac.

Gość Mamalesia
He, he mechaniczne zakończenie ciąży :D z powodów zdrowotnych. Mi cewnik wyjęli po dobie - ale chodzi mi o cewnik w kręgosłupie, przez który miałam podane zzo, bo taki celem oddawania moczu wyjęli rano i kazali chodzić z tym drugim w plecach - cc miałam o 18.

Gość U mnie makrosomia
płodu, pierwsze dziecko sn też duże i ja wybrałabym ponownie sn - gdyby to był tylko mój wybór i nie zagrażałoby dziecku.

Gość ketreleczka
ja mialam cc bobyly skurcze ale dziecko było za wysoko. wcale nie schodizlo w dół

Gość nawet nie wiesz jak
cc z powodu hipotrofii płodu i dodatkowo usunięcie torbieli jajnika

Gość larysa26
co?????cewnik plecach???o jaaaaaa:))))pierwsze słysze!!hahahahahah,ja nic takiego nie miałam!a cewnik ten od siusiania to wyjęli mi jakieś parę godzin po cc,no może pod wieczór a miałam o 8.00 rano.Ogólnie cc jest super,ból potem do zniesienia i dają środki więc ok!!nigdy w życiu bym nie rodziła sn.A propo pytania to moja córcia była pośladkowo ułożona i dlatego:))

Gość kontroooooolka
poprzeczne ułozenie płodu... W moim przypadku to była tragedia, drugie dziecko rodziłam sn i zdecydowanie lepiej się czułam niż po cc.

Gość Nigdy nie zdecydowałabym
się na cesarkę z wygody. Ja rodziłam sn, bez żadnego znieczulenia. Poród i późniejszą opiekę wspominam dobrze. B. szybko doszłam do siebie.

Gość Ja miałam cc
Z powodu prawie całkowitego zaniku tętna synka.Rozwarcie miałam na 8 cm a zero skurczy.Pojechałam na oddział i po ktg już mnie cięli.Wszystko bardzo szybko się potoczyło od momentu odczytania wyniku ktg.Wszyscy przerażeni.

cc na życzenie- ale po porodzie okazało się , że i tak bym nie urodziła naturalnie bo dziecko było duże 4300g i ułożenie dziecka potylicowe tylne (lekarz który prowadził mi ciąże nic mi o tym nie powiedział i nigdzie nie napisał:/) takie porody naturalne w większości przebiegają z wieloma komplikacjami i urazami u dziecka tak więc dobrą miałam intuicję i w sumie już na początku porodu pogadałam z lekarzem i położną i zrobili cc

Gość NIezapominajka zółta:p
ha ha ha larysa nie miała cewnika w plecach! to co znieczulenie ogólne miałaś, czy na żywca cię cieli? jeeeezu współczuję dziewczyno...głupoty...