Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agata b.......

Z jakiego powodu mieliście cesarkę?

Polecane posty

Gość Ja miałam cc
Drugie dziecko jak tylko będę mogła chcę urodzić sn.

Gość NIezapominajka zółta:p
przepraszam, bo mnie rozbawiło i nie napisałam:) wskazaniem było przodujące łożysko, ale gdyby nie to to i tak pewnie bym miała cc, bo synek ważył prawie 4500 :) a ja mam bardzo wąską miednicę.

Gość co wy żrecie
że wasze dzieci po prawie 5 kilo ważą ? wspolczuje takich wielkoludow

ja mam porównanie bo pierwszą córcię urodziłam siłami natury i chociaż nie wspominam tego źle, to przy trzecim dziecku zdecydowałabym się na cc- właśnie z wygody!! wątpię , żeby córka która przyszła na świat przez cc kiedyś mnie za to znienawidziła:P

Gość po 15 godzinach
męczarni stwierdzili w końcu "brak postępu porodu i duża waga płodu-4700g" tak mam na wypisie ze szpitala napisane:)

Gość kontroooooolka
nic szczególnego nie jemy. Moj miał 4400 a w ciązy przybrałam zaledwie 6 kg. A żresz to może ty w domu.

Miałam cukrzycę ciążową i nie żarłam, bo w ciąży przytyłam 9 kg. A dzieci matek z cukrzycą często są duże, teraz syn ma rok i waży 10 kg i mierzy 84cm. Więc trochę kultury trollu.

Gość a kto tu pisze o
o znienawidzeniu przez dziecko ?? masz coś z głową czy jak ?? nie każa chce byc operowana z rzekomej wygody, dla mnie to głupota. Jak są wskazania medyczne to oczywiście, ale z wygody bym pod nóż nie poszła. Pierwsze dziecko rodziłam z mężem SN wspominam b. dobrze, drugie cesarka niestety znacznie dłużej dochodzilam do siebie, niemiło wspominam.

i nie masz mi czego współczuć, bo synek jest wspaniały!!!!

Gość psiowaa
Kurde ,czy tylko ja miałam narkozę? To było najgorsze przeżycie w moim życiu.

Gość po 15 godzinach
oczywiście jak im mówiłam,że mała już w 29tyg. ciąży ważyła 2900g to się tylko uśmiali i usłyszałam "taka szczupła i takie duże dziecko?" ale miny im zbledły gdy ja wyciągnęli a tu taki kloc:D

Gość co wy żrecie
jasssne takie kity to sobie w okno wciskaj, tłusta macioro. :) a takie grube bachory wcale nie są ładne, nie przypominaja niemowląt tylko tłuste świnki ze świecącym ryjkiem. pewnie zakrywalas kocem we wozku tłustego potworka.

ja miałam narkozę, ale podczas operacji, a podczas porodu miałam znieczulenie w kręgosłup. ale wiem jakim bólem jest znieczulenie ogólne - mdłości, problemy żołądkowe, respirator, a w zasadzie najgorzej wspominam wyplucie go i wymioty. brrrrr.

Gość Ja miałam cc
A powiedzcie mi jak było na sali u was?U nas po lewej stronie było takie coś(nie pamiętam co to z tych emocji) że wszystko się odbijało co oni robią!

Gość kontroooooolka
Powiedz dziecinko w jakiej patologii wyrosłaś? W blokowisku? Tata i mama pili pewnie. Wiesz w normlanych domach uzywa się normalnego słownictwa... Ale tak to jest jak państwo dofinansowuje patologię to i na internet stać... Matko...

lijonka - to było do co wy żrecie - napisał/napisała, że współczuje mi wielkoluda. co wy żrecie - ty to masz chyba jakieś kompleksy lub problemy ze sobą...

Gość co wy żrecie
patologią to jesteś ty, że tak bachora zapasłas. zaraz ci żyłka w dupsku pęknie więc uwazaj :D

bo JA lepiej zniosłam ból przy cc, więc JA zdecydowałabym się na to znowu. no bo jeżeli nie chodzi tu o dziecko, to niby dla czego miałabym zrezygnować z wygody??

Gość psiowaa
Właśnie teraz się zastanawiam,dlaczego?ja miałam narkozę,czyżby było juz za pózno na znieczulenie:(

Gość Ja miałam cc
Uważaj żeby tobie nie pękła!Dziecko drogie nudzi ci się bardzo prawda?

Gość kontroooooolka
patologia to cię wypluła i w takiej patologii żyjesz. Z gimgównem nie będę rozmawiać bo szkoda mojego czasu. Patologiczne dziecko...

Gość kontroooooolka
Pełną narkozę zazwyczaj podają jak jest mało czasu na zrobienie znieczulenia w kręgosłup.

co wy żrecie zapaść to można świnię tucząc ją paszą, dziecka się nie pasie... :O akurat to jakiej wielkości będzie dziecko w momencie porodu nie bardzo da się przewidzieć, ani nie da się kontrolować - trochę elementarnej wiedzy z dziedziny anatomii i medycyny by się przydało.

Gość a kto tu pisze o
No właśnie TY. ale nie każda kobieta to zniesie tak wspaniale. Ja bym 100 razy wolała rodzic sn niz raz cesarke. Takie jest moje porównaniu. Dlatego zadziwia mnie namawianie na cesarke bo wygoda.... zależy dla kogo. Taka moda widac teraz nastala.

NIezapominajka zółta:p- ja też pisałam do niej:) co wy żrecie-jak byś miała choć troszkę pojęcia o tym co piszesz to byś wiedziała , ze kobiety otyłe zazwyczaj rodzą mniejsze dzieci i przynajmniej ja nie wiem jak można spaść bachora w brzuchu...

Gość Ja miałam cc
A ja w takim razie czemu nie miałam ogólnego?Mały miał prawie zerowe tętno ale dali mi w kręgosłup.

Gość co wy żrecie
oj oj jaka bulwersacja. patologia jest twoja tłusta świnka w wozku panimajet ??? :D prawda w oczy kole

Gość co wy żrecie
taaa otyłe rodzą małe dzieci ty chyba z dębu spadlas albo masz przestarzałe informacje