Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agata b.......

Z jakiego powodu mieliście cesarkę?

Polecane posty

Gość Ja miałam cc
Aha-nie piszcie do tej dzieciarni bo to się tylko nakręca jeszcze bardziej:)

Gość psiowaa
wściekła ...Ja zaczęłam sie wybudzać pod koniec zabiegu i nic nie mogłam zrobić,czułam jak mi coś wkręcali,szarpali,brrrr

ale ja nikogo nie namawiam!! ja tylko piszę własne wrażenia!! niech każdy rodzi jak chce i nic nikomu do tego

Gość co wy żrecie
jak sie tłuścioch zdenerwowal, skoczyło ciśnienie co tłuściuoszku :)

Gość kontroooooolka
Ja lepiej wspominam sn. Po wczesnym połogu wstałam z łóżka, pod prysznic i do łóżka wyspać się. A po cc, okropnie. Z resztą blizna do tej pory mam wrażenie że mnie ciągnie;-/ pomimo 5 lat. Ale każdy robi to co lubi.

"To mit, że duże dzieci rodzą kobiety, które sporo przytyły w ciąży. Często jest wręcz przeciwnie." "Nadwaga w ciąży właściwie nie ma dobrych stron. Wprawdzie zdarza się, że zbyt pulchne mamy rodzą dorodne, duże dzieci, często jednak nadwaga, paradoksalnie, sprzyja urodzeniu dziecka o niskiej masie urodzeniowej, gdyż towarzyszy jej nadciśnienie" info ze strony poradnikzdrowie.pl

pysia to współczuje :( mnie wybudzał mąż pół h po zabiegu, wstałam po 6 godzinach, wieczorem pod prysznic a rano na zwykłą sale z maluchem. Jedynie to strasznie chciało mi się pić po wybudzaniu a nie mogłam i spać :( ale ogólne nie wspominam żle.

Gość maartikka
ułożenie twarzyczkowe, gdybym miała wybór to i tak wybrałabym cc,

psiowa ....ja też miałam ogólne nie było czasu na zzo ,pisałam wcześniej w innym topiku jak położna mnie pod rękę złapała i biegła ze mną przez korytarz pełen odwiedzających a ja z cewnikiem założonym o który o mało się nie zabiłam ,ale potem to było nie fajnie ,kiedy już na sali wybudzały mnie położne a ja zamulona zapytałam co z dzieckiem a ta zdziwiona do mnie ....jak to nie powiedzieli pani ....,przez ułamek sekundy coś najgorszego mi przez myśl przeleciało .

brak rozwarcia i jak można mówi ze cc to porod bez bólu.. po boli potwornie i to przez parę ładnych dni :(

Gość świeża bułka z makiem
Dziewczyny a powiedzcie mi, czy w 27 tygodniu ciąży dziecko ułożone na chwilę obecną miednicowo ma szansę przekręcić się główką w doł do końca ciąży , czy już dziś wiadomo że ciąża zakończy się cc?

może się obrócić ,spokojnie ma jeszcze dużo czasu .

Gość maartikka
spokojnie jeszcze się obróci

Gość świeża bułka z makiem
Bo odnoszę wrażenie że moja kuzynka kończyła medycynę ;) sama mam dziecko, które w moim brzuchu grubo po 30 tygodniu było ułożone poprzecznie, i jednak ustawiło się do wyjścia normalnie, a ona wręcz na mnie nakrzyczała że ona będzie miała cc ze względu ułożenia miednicowego ;) ale dobra, widocznie jestem zbyt głupia na rozmowy z nią :) tłumaczyłam, ze nie ma się co martwić bo dziecko ma jeszcze dużo czasu do prawidłowego ustawienia się.

Gość hehe a może MECHANICZNE
ODDZIELENIE DZIECKA OD MATKI?:D macie jeszcze jakieś fajne propozycje?:D:D:D

Gość 27 tc cto jeszcze małe dziecko
spokojnie ma jeszcze mnóstwo czasu by się obrócić;) dzieciaki potrafią obrócić się i w 36 tc choć rzadko, ale jednak;)

Gość kurde fantastyczne :)
niewspómierność porodowa\brak postępu porodu... ale teraz jak bym miała mieć drugie dziecko to tylko cc :)

Gość fwerfwer
Przyczyna? Jak u niektórych. Za wolno postępujące rozwarcie, spadek tętna płodu, zagrożenie zamartwicą. Cesarka - po 10 godzinach od odejścia wód.

Gość moja córka
14 godzin na porodówce ..dziecko nie schodziło w dól i z braku postępu porodu cc.Gdybym miała rodzic po raz drugi zdecydowanie wybrałabym cc.

Gość fwerfwer
Ano, ja się nastawiałam na poród naturalny. Tylko taki brałam pod uwagę. A teraz, po doświadczeniach, i ja ponownie wybrałabym cc.

Gość mam2m
Pierwsza dzidzia cc na życzenie i druga mimo że po 7 latach mogło byc sn to tez cc .Dla mnie poprostu super - ból tylko kilka godzin w dniu cc a kolejne dni własciwie z niewielkimi dolegliwosciami pewnie po sn byłoby podobnie .

Gość loliiitt
do mam2 a z jakiego powodu zrobili Ci druga cc

Gość mam2m
Wg lekarza pierwsze cc można uznac za wskazanie aby kolejne porody również były zakończone cc a w związku z tym że zasugerowałam lekarzowi fakt że chce aby moja dzidzia tak przyszła na świat więc DOSZLISMY do porozumienia w tej kwestii i mój szkrab ma już pół roku.

Gość loliiitt
ja mialam 1 cc z powodu polozenia posladkowego, 2 raz tez chce miec, ale nie wiem, czy nie zmusza mnie do sn...

Cesarka nieplanowana. Zanik tętna u dziecka, w 30 sekund przenieśli mnie na salę operacyjną. Zniosłam ją bardzo dobrze.