Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamerka int

skóra na główce pomocy

Polecane posty

Gość kamerka int

u mojego miesieczniaka dzis zauwazyłam na brwiach , czole i linni włosów łuszczaca sie skóre,jak zmoczyłam zeby to usunąć to zaczeło sie wiecej mazac, jakby pokryte były te miejsca mazią. czy to ciemieniucha??? jak to zwalczac?

Gość no co ty gadasz:D
google nie gryzie

Gość kamerka int
dobra dobra... pytam bo wszedzie pisze, ze to zólta skorupa, a tu białe, jakby łupiez,

Gość kamerka int
uppp

Gość Mamana102
Ciemieniucha. Na poczatek spróbuj oliwka na pół godziny przed kąpielą+ szczoteczką miękką sczesywac łuski.

Gość kamerka int
ale to jest jak sucha sypiaca sie skóra

Gość kamerka int
iii??

Gość magrog
Ciemieniucha jest zupelnie sucha i nic z niej nie wycieka. Jak moj syn mial ciemieniuche to smarowalam mu glowe zwykla oliwka godzine przed myciem a pozniej po umyciu wyczesywalam. Jednak radzilabym Ci pojsc do dermatologa. Przynajmniej bedziesz miala pewnosc co to jest. W aptece mozna tez kupic bez recepty specjalne olejki na bardzo sucha skore.

Gość magrog
A moze to nie ciemieniucha tylko lojotokowe zapalenie skory?? W takim przypadki dermatolog wypisze Ci preparaty i po kilku tygodniach problem zniknie.

Moja córka też tak miała . Lekarz kazał smarować oliwką . Nie pomogło wręcz pogorszyło bo zaczęło wychodzić na czoło . Córka drapała się strasznie wyrywając przy tym włosy . Wszyscy dookoła mówili , że to ciemieniucha . Czekałam . W końcu zabrałam dziecko do dermatologa . Co się okazało ? Łojotokowe zapalenie skóry . Pory mojego dziecka były kompletnie zapchane . Lekarz powiedział , żeby kompletnie odstawić oliwkę gdyż to zapycha pory dziecka i w ogóle nie wie jak ludzie mogą tego używać do natłuszczania skóry głowy dziecka . Poleciła myć głowę pianką Atopin lub szamponem rumiankowym a do ciałka używać jakiegoś delikatnego aptecznego balsamu . Przepisała maści robione . Po tej piance moje dziecko nawet ciemieniuchy nie miało .