Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zabijesie;(

Gdzie idzie dusza po samobojstwie?

Polecane posty

Gość zabijesie;(

PROSZĘ żeby osoby ktore cos wiedza na ten temat odpowiedzialy

Gość Trudny Wybor
w du.pę.

Gość idą do
wyrok to czyściec lub piekło

Gość a Ty gdzie sobie taką
IDŹ POROZMAWIAJ Z KSIĘDZEM--ON CI WYJAŚNI NAJPEŁNIEJ TĘ KWESTIĘ.

Gość zaftran
do piekla-samobojstwem przerywasz jakakolwiek wiez z Bogiem nie warto czysciec jest niebiblijnym wymyslem kosciola katolickiego, wiec tak naprawde nie istnieje

Gość idą do
temat wiele razy poruszany, jeśli jesteś osobą wierząca to musisz zdawać sobie sprawę, że to zabójstwo tak jak aborcja czy zabicie innej osoby no i czy popełniony świadomie a z tego co widzę to jesteś świadomą osobą więc raczej do piekła, jest wiele świadectw na youtube osób które popełniły samobójstwo ale wróciły aby powiedzieć co tam jest po drugiej stronie, nie widziały one miłego świetlistego tunelu ale ohydną otchłań to oznacza, że lekarze są w błędzie mówiąc iż miłe doznania to wynik substancji produkowanej przez mózg w czasie śmierci bo nie wszyscy wrócili z miłymi wspomnieniami

Gość Trampolinkaa
To zależy od religii bo albo czyściec albo powrót na ziemie raz jeszcze i przerabianie tych samych problemów ponownie... jaka z tego lekcja.. Za cholere nie warto już lepiej zebrać siły teraz i przezwyciężyć kryzys ! :) powodzenia!

Gość zabijesie;(
co ty mowisz? w czysccu na wieczne potepienie? czysciec to nie pieklo!! Jezu jak mozna pomoc takiej duszy ?:(

Gość twoja mmmm
Są różne terie na ten temat: -Hinduizm uznaje że istnieje reinkarnacja (czyli człowiek w zależności od tego jak żył może zmieniać swoją postać w następnym życiu jako "rekin, foka, ptak,lis, człowiek...) -Chcrześcijaństwo uznaje podział na czyściec, raj, piekło -Muzułmanizm uznaje że jest raj i każdy mężczyzna ma tam mnóstwo kobiet. -Jefowy czekają na swojego zbawiciela i na zmartwychwstanie i sąd sprawiedliwy -Kryszna wierzy w podział wszechświata na strefy. Ktoś kto żyje źle idzie do niższej strefy a ktoś kto zyje dobrze idzie do wyższej strefy. Im wyższa strefa tym dusza jest bliżej Boga , a im niższa tym się od Boga oddala

rozpatrujesz w tak nieodwracalny sposób rozwiązać swoje problemy ?

Gość idą do
czyściec to nie wymysł, np św Faustyna miała kontakt z wieloma duszami czśccowymi które cierpią tam męki podobne do piekielnych aby odpokutować, każdy kto żałuje za złe uczynki to może nie pójść na wieczne potępienie bo Bóg jest miłosierny a dana nam wolna wola przez Niego traktowana jest jak świętość

Gość oeiwoieww
po prostu rodzisz się na nowo, w innym wcieleniu, tak mi się wydaje

-Chcrześcijaństwo uznaje podział na czyściec, raj, piekło nie chrześcijaństwo tylko koścó łkatolicki

Gość zabijesie;(
nie chce,pytam bo moj kolega popelnil samobojstwo dzisiaj...

Gość oeiwoieww
a ile miał lat, z jakiego powodu?

no to nie pocieszę cię niestety . smutna sprawa , jedyna nadzieja jeśli tak to można określić ,ze moze był psychicznie chory . Jeśli podjął tą decyzje jako dojrzały człowiek - to niestaty , już jest w piekle .

Gość idą do
to zamów mszę za niego, dobrze jest w intencji takiej osoby przyjąć Komunię Św.

Gość idą do
Jezus powiedział Faustynie tak, że choćby nasze grzechy były ciemne jak szkarłat to niech się taka dusza nie boi zbliżyć do mnie, mówił także, żebyśmy nie sądzili więc idź i przyjmij za niego Komunię jeśli to był Twój przyjaciel, pamiętaj, że nim kto będzie potępiony musi być osądzony

ja chciałem popełnić samobójstwo ale przyśnił mi się dziecka 1,5 roku kture sie utopiło w oczku wodnym i powiedziało ze pójdę do piekła jak to zrobię i pokazało mi własny pogrzeb zobaczyłem kolegów rodzine w sumie durzo ludzi było na moim pogrzebie i dlatego żyje dzisiaj

Gość twoja mmmm
Gdzie idzie dusza po samobójstwie? ja myślę w tenj sposób: istnieją 2 matriały budulcowe: Materia i Niemateria Człowiek składa się z nich. Materia to ciało, organy, krew, kości... Niemateria to dusza ludzka W momenicei poczęcia materia i niemateria łączą się z sobą. W momencie śmierci rozdzielają na 2osobne buduce. Mareria się rozkłada do postaci prochu Niemateria ponownie łączy się z materią w chwili poczęcia istoty żywej

Gość different***
Piszecie tu tylko o różnych religiach co i jak, a autor sie pyta pewnie co się dzieje ale tak na serio,więc prawda,jest taka,że nigdzie nie idzie człowiek umiera i tyle,wszystko kończy się dla niego wraz ze śmiercią,potem nic niema.

Gość a co np z takim czyms
zostaje zgwalcona kobieta, bardzo cierpi, nie potrafi poradzic zobie z bolem jakim jej zadano, popelnia samobojstwo, bo mysli, ze tam bedzie jej lepiej i nie bedzie czuc bolu, Bog widzac, ze tak bardzo cierpiala ma ziemi ma ja skazac do piekla na jeszcze wieksze cierpienie?

Gość idą do
my sami się skazujemy przed Bogiem a nie On nas, dał nam prawo którego mamy przestrzegać i powiedział co będzie jeśli nie będziemy tego robić, gdyby ludzie przestrzegali 10 przykazań nie byłoby zła na świecie

Żadnej Faustynie - powiedział wszystkim - 17) Zaprawiajcie się w dobrem! Troszczcie się o sprawiedliwość, wspomagajcie uciśnionego, oddajcie słuszność sierocie, w obronie wdowy stawajcie! (18) Chodźcie i spór ze Mną wiedźcie! - mówi Pan. Choćby wasze grzechy były jak szkarłat, jak śnieg wybieleją; choćby czerwone jak purpura, staną się jak wełna. (Ks. Izajasza 1:17-18, Biblia Tysiąclecia)

Gość bez ograniczeń
a do mnie przyszedł we śnie zmarły coś nie do uwierzenia miałam kontakt z umarłym

Gość zabijesie;(
opowiedz o tym kontAKCIE myslicie ze msza i komunia cos dadza??? mial slaba psychike w koncu nie wytrzymal...nie moge odzalowac,ze nic nie chcial mowic.. ;( stracilismy wspanialego czlowieka..nie chce zeby mu tam bylo zle,bo na to nie zasluguje!

Gość idą do
a co np z takim czyms zostaje zgwalcona kobieta, bardzo cierpi, nie potrafi poradzic zobie z bolem jakim jej zadano, popelnia samobojstwo, bo mysli, ze tam bedzie jej lepiej i nie bedzie czuc bolu, Bog widzac, ze tak bardzo cierpiala ma ziemi ma ja skazac do piekla na jeszcze wieksze cierpienie? tak jak napisałem nie sądźmy za Boga, nikt nie powiedział że taka osoba na pewno idzie do piekła no ale na niebo nie zasłużyła więc może być czyściec jej miejscem i dla tego Jezus kazał wręcz modlić sie za takie osoby i wynagradzać aby szybciej trafiły do Niego

ludzie lubią myśleć ,zę jeszcze mogą zrobić cos dla umarłego , ale to kłamstwo . Nic nie mozęsz zrobićdla człoweika , który jest martwy , dlatego tak ważne jest ,zęby wykorzystać swoja szansę na zbawienie , na wiarę wtedy kiedy żyjesz .

Gość idą do
przeczytaj dzienniczek Faustyny a dowiesz sie co i jak Jej mówił co do Komunii to oczywiście że da ale pamiętaj czas jest krótki i spiesz się