Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zabijesie;(

Gdzie idzie dusza po samobojstwie?

Polecane posty

Biblia mówi o tym ,ze wielu z nas , z ludzi ędzie osądzonych nie na podtawie naszej wiary , ale ze względu na Zakon i postawę swojego serca . A to znaczy ,ze Bóg każa taka sytuację rozpatruje indywidualnie .

Gość zaftran
a wiecie ze nie kazdy idzie do piekla po smierci?

Gość idą do
Jezus jak był przybity do krzyża rzekł do żałującego łotra który całe życie kradł " Za prawdę powiadam Ci, jeszcze dziś będziesz ze Mną w Raju" ten człowiek spełnił dwa warunki 1 nawrócił się przed śmiercią i żałował za grzechy 2 zrobił to w ostatniej godzinie swego życia jeszcze tu na ziemi

Gość zaftran
to dlaczego to zrobil???

oidą do - ale przede wszystkim uwierzył , że Jezus jest Bogiem .

Gość zabijesie;(
nie wiem,byl skryty bardzo, ostatnio cos do jakiejs dziewczyny czul, ona go prawdopodobnie nie chciala ale nie wiem czy to moze miec wplyw jakis

smutna sprawa i naprawde współczuję rodzicom tego chłopaka .

Gość zaftran
Boze moj to okropne :( pamietam jak moja kolezanka z klasy zatrula sie ulatniajacym sie gazem w lazience :( nie dozyla 18stki na ktora tak bardzo czekala jej mama po jej smierci wpadla w depresje, zmienila sie nie do poznania

Gość zabijesie;(
a co jesli przeklal Boga w tej ostatniej godzinie?? ;(

Gość zaftran
strasznie bezsensowna smierc :( cos musialo go gnebic jakies sprawy albo mysli

no bo to największa tragedia dla rodzica - pochować swoje dziecko i to jeszcze u progu życia .

Gość zabijesie;(
najgorsze ze mial wybor,,mogl zyc a teraz co? jego rodzice na 100% sie zalamali ,nie wyobrazam sobie tego wszystkiego... w zyciu bym nie przypuszczala ze on cos takiego sobie zrobi...NIGDY..

Gość młody...:)
BÓG jest nieskonczenie miłosierny ale nie odpowiada aw wolny wybór człowieka i nie może narzucic mu swojej miłosci jesli człowiek jej nie chce

Gość idą do
miałem to na myśli gdy napisałem, że się nawrócił zostawił nam także ratunek w postaci spowiedzi i komunii, wielu pyta kiedy Jezus ustanowił spowiedź więc odpowiadam i rzekł do Apostołów Weźcie Ducha Świętego, komu odpuścicie grzech są im odpuszczone a komu zatrzymacie są zatrzymane wiem ludzie nie lubią się przyznawać do win a już nie wierzący to podważać będą wszystko bo tak jest wygodnie żyć w świadomości że nie ma odpowiedzialności za to co robimy " hulaj dusza piekła nie ma "

Gość zabijesie;(
szkoda tej kolezanki :( najgorsze gdy umiera mlody czlowiek.. to tak strasznie boli..

Gość zaftran
wierz w Milosierdzie Boze i zrob to, co uwazasz w tym kierunku by mu pomoc idz na msze w jego intencji-jesli czujesz ze powinnas

Gość idą do
koniecznie komunia !!!!!!!!

... ZAWSZE jest nadzieja ...

Gość zabijesie;(
i co jeszcze moge zrobic? ale czy jemu pomoze dostac sie do nieba? tak wiele osob wstydzi sie jezusa,nie wierzy w niego..czy jedna osoba cos zdziala??

Gość idą do
jeszcze nie rozumiesz, że możesz więcej niż Ci się wydaje przyjmując komunię wynagradzającą? Jezus powiedział, że akty miłosierdzia nie pójdą w zapomnienie i będą świadczyć na Twoim sądzie, ja Ci napisałem i już wiesz co możesz i nie powiesz w tym dniu " nie wiedziałam "

owszem czasmi jedna osoba może wiecej niz cały kosciół ludzi ... wiara wielkości ziarnka gorczycy góry przenosi ... wiec szczera modlitwa napewno pomoże ...

Gość zabijesie;(
Wiem,dzieki, przyjmę ale czy sama komunia JEMU pomoze? ja chce zeby on byl zbawiony,zeby sie tam nie meczyl...!

nie chce mi sie powtarzać w kółko tego samego ale , .... Ten chłopak nie żyje . Nic i nikt nie jest wstanie mu pomóc . W niczym . chcesz pomóc ? Idź do jego rodziców , im mozesz pomóc .

Gość zabijesie;(
ale ja musze jemu pomoc ;( nie wyobrazam sobie ze on cierpi byc moze jeszcze bardziej niz tutaj ;( to naiwne byc moze ale gdyby chcial powiedziec cokolwiek nie doszloby do tego!!

mamy teraz czas wielkiego postu .. postanowień i wyrzeczeń ... ofiaruj Bogu swoje postanowienie w intencji twojego kolegi ...

chciać mozesz i to jest chwalebne , niesty niczego już nie zmieni .

Gość idą do
możesz, nie wiem czy jesteś wierząca czy nie ale na pewno nie zaszkodzisz mu, jeśli nie wierzysz to choć podejdź tak do tego tylko spowiedź i komunia kto nie spożywa Mego Ciała i nie pije Mojej krwi nie będzie miał życia w sobie kto to powiedział, zaufaj i uwierz nie mi ale słowom które Jezus dał Faustynie, możesz poczytać dzienniczek jeśli chcesz, jest dostępny w internecie

kolega , z całym szacunkiem nie żyje i nic mu nie omoże . A ona , autroka żyje i to nad sobą powinna pomyśleć ,żeby któregoś dnia nie spotakć kolegi w piekle .

Gość agnichcha:)
allium-nie zgodze sie z Toba.... Mozna pomagac zmarlym. Niektore dusze moga prosic omodlitwe przychodzac do danej osoby we snie.... sama tego doswiadczylam i wiem ze to pomoglo.... To byl moj dziadek, Snilmi sie 2 razy i prosil o modlitwe....Dzis wiem ze jest w niebie:) Takze autorko -mozesz zrobic wiecej niz ci sie wydaje....:)

Gość lkjhtretykl,mnb
pomoze modlitwa i msza swieta>pomoze bo wiem.