Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kruselka

szlak mnie trafi z przedszkolem

Polecane posty

Gość kruselka

kuzwa zlozylam podania do 3 przedszkoli corka ma 3 latka. I w ostatnim dyrektorka zwrocila uwage na miejsce zameldowania ze jest inne niz miejsce pobytu .Mowi mi ze dzieci z innych miast nie sa przyjmowane do przedszkoli . Nie no co za bezsens mam dom w budowie nie odebrany zero szans na meldunek w miescie X pracuje razem z mezem w miescie X a ona mi mowi ze jej nie przyjma bo mamy meldunek w miescie Y .!!!!! co za kraj cholera.

Gość to nie ma znaczenia
mozesz byc zameldowana w gdansku a mieszkać w krakowie i ci dziecko muszą do krakowa przyjąć. Liczy sie miejsce zamieszkania a nie zameldowania. Dyrektorka chyba nie doczytala albo źle ją zrozumialaś. Przedszkole najblizsze miejsca zamieszkania dziecka! Nie zameldowania.

ja mam meldunek na Łódź a mieszkam w Świnoujściu dziecko bez problemu przyjęte

Gość kruselka
wiesz wrocilam sie do innego przedszkola i druga dyrektorka mowi mi ze niby tak jest w tym miesicie. Ze niby pieniedzy nie dostaja za dzieci z innych miast. Oczywiscie moga przyjac ale to znowu zmniejsza jej szanse.

Gość kruselka
to tez mowie jej co za bezsens przeciez ile rodzin wyjezdza ze swoich miast. Nie wiem co oni zas wymyslili w tych MYSŁOWICACH .

Gość kruselka
ktos dal linka tu linka do rekrutacji i pisze tam tak do rekrutacji przystępują dzieci mające stałe miejsce zamieszkania na terenie Wrocławia, które: nie korzystają z usług żadnego przedszkola chcą zmienić dotychczasowe, publiczne przedszkole dzieci mające stałe miejsce zamieszkania poza Wrocławiem będą przyjmowane na wolne miejsca tylko w przypadku zaspokojenia potrzeb mieszkańców Wrocławia od września 2009 r. Czyli owszem moga przyjac ale jak beda miejsca i wszystkie chetne dzieci z wrocka beda przjete.

Przecież to bzdura z tym meldunkiem. Nie ma już obowiązku meldunkowego więc samo miejsce zameldowanie o niczym nie świadczy

Gość DOKROPELKI03
W dniu 24 września 2010 r. Sejm Rzeczypospolitej Polskiej uchwalił nową ustawę o ewidencji ludności, opublikowaną w Dz.U. Nr 217, poz. 1427, która wejdzie w życie zgodnie z Ustawą o zmianie ustawy o ewidencji ludności Dz.U z 2011 Nr. 288 poz. 1689 - 1 stycznia 2013 r. Ustawa przewiduje zniesienie obowiązku meldunkowego z dniem 1 stycznia 2014 r.

Gość kruselka
no mowie wam jestem wsciekła bo i tak wiem ze mam male szanse na przyjecie bo podobno maja duzo 5 i 6 latków i malo zostalo miejsc dla maluchów a tu jeszcze kuzwa meldunek wymyslili. Oprócz przedszkola gdzie mozna uzyskac informacje o warunkach przyjecia dziecka do przedszkola?

Dziwne, bo są już ludzie, którzy maja normalnie dowody bez adresu zameldowania. Chyba niemogliby ich miec gdyby byl obowiazek bycia gdzies zameldowanym...

Gość MisiaKasiaBela
W Kuratorium.

Gość MisiaKasiaBela
Wydział czy Biuro Edukacji.

Gość kruselka
szukam w myslowicach ale tam nie ma kuratorium wiec w katowicach zaraz zobacze.

owszem ważne jest miejsce zamieszkania, ALE : musisz być zgłoszona w urzędzie skarbowym w tym mieście w którym mieszkasz ! Tzn. musisz płacić podatki w mieście zamieszkania. Dużo ludzi jest zameldowanych w mieście Y , mieszka w mieście X , ale zeznanie podatkowe wysyła do miasta Y tam gdzie jest meldunek.

Gość eeeeemily
no jak w Mysłowicach to już mnie nie dziwi,władze w tym mieście są porypane, sama tam mieszkałam 21 lat :) Za przedszkola odpowiadaja gminy, więc myśle ,że możesz zapytać w urzędzie miasta co i jak w odpowiednim wydziale.