Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość khjkxlaaa

co dziś zjadły wasze dwuletnie dzieci?

Polecane posty

Gość khjkxlaaa

Tyle jest tematów ,,ile zjadły niemowlęta" a to przecież starsze dzieci są niejadkami,takie od 2+

Gość Annniiaa
7.00 150ml mleka z manną 9:00 jajko na miękko 10.30 pół parówki z keczupem i ćwierć kromki chleba z masłem 12.00 kiwi 15.30 zupa około 210ml pomidorowa z makaronem i śmietaną 16.00 ćwierć placka kartoflanego 18.30 danonek 19.00 ćwierć kromki chlebka z masłem szynką i dwucentymetrowy pasek papryki pomarańczowej Około 21 wypije jeszcze około 200ml kaszy z mlekiem

Gość r23r24r
10:00 240 ml mleka pełnotłustego z kaszką mleczno-ryżową 13:00 pół banana 14:00 kanapkaz białego pieczywa z masłem, jajkiem na twardo i szczypiorkiem 18:00 jogurt Jogobella 19:00 ziemniaki, mięso wołowe, BEZ surówki (niedużo) 22:00 [spróbuję dać gruszkę] 23:30 mleko z miodem, jakieś 240 ml

Gość Poznani
8.00- mleczna zupa 300ml 10.00- kawałek chlebka lub bułki z wędliną serkiem lub rybką 12.00-zupa 290ml 16.00 drugie danie 17.00- owoce 18.30- kolacja 22.30- mleko zagęszczone z butli 240ml

Gość mama dwojeczki
Synek 2,5 roku: Sniadanie: kromka ciemnego chlebka z maslem, serkiem smietankowym i wedlinka, do picia pitny jogurt 10.00 jablko 12.30 maly rogalik francuski z ciemnego cistasta i buleczke tez ciemna z sezamem i makiem, z maslem i wedlinka, serek homogeniozowny bananowy, kubek mleka 15.00 banan i sok warzywno-owocowy z buraczkiem czerwonym i marchewka 17.00 obiad: pire ziemniaczane z maslem i mlekiem (mojej roboty, cala rodzinka je uwielbia :) ), kotlet mielony i fasolka szparagowa 19.00 jogurt i 1 chlebek waza W miedzyczasie pil wode.

Gość r23r24r
Przydatny ten temat... Dziewczyny, a dodawajcie czy dziecko dostaje jakieś suplementy diety, OK? Moja córka dostaje teraz Omegamed. Wcześniej dawałam tran Moeller, łyżeczkę dziennie i to działało świetnie ale nie pilnowałam żeby rzeczywiście każdego dnia podać. A Omegamed jest prosty w zażywaniu (wciskam zawartość kapsułki prosto do ust dziecku).

8. 2 kanapki z łososiem, 1 jajko na miękko, szklanka soku 11. pół dużego jabłka 13.30 talerz zupy pomidorowej z ryżem 15. bitki z kaszą gryczaną + surówka z ogórka kiszonego 18. jogurt grecki (pół małego kubeczka) z orzechami włoskimi i miodem 20.30 kasza manna na mleku zwykle na śniadanie zjada jakąś zupę mleczną, owsiankę itp ale wczoraj zaczęliśmy łososia i trzeba było dojeść :)

Gość r23r24r
Zwróćcie uwagę o której moje dziecko zjada pierwszy posiłek. :D Nie zdarza się praktycznie żeby się obudziło wcześniej, i do tego chciało wstać.

Gość mama dwojeczki
r23r24r - nie ma sie co dziwic skoro o 22.00 je jeszcze gruszke, a o 23.30 pije kaszke :) Moj chodzi spac o 19.30 i wstaje o 7.00. :)

Gość mama dwojeczki
Przepraszam, mleko z miodem, a nie kaszke ;)

Gość aniaaaaaaaaaaaaaaa
6.00 210 ml mleka 9.00 obiadek ze słoiczka (!!! wiem, wiem, ale uparła się i już) 11.00 kanapka z kotletem mielonym 16.00 kilka łyżek rosołu z makaronem, marchewką i skrzydełko z kurczaka 19.00 210 ml kaszki wczoraj 6.00 210 ml mleka 9.00 jogurt naturalny, pół kanapki z zółtym serem 13.00 rosół z makaronem, marchewką i skrzydełko z kurczaka 16.00 jabłko 19.00 210 ml kaszki dodatkowo ok. 22.00 pije 210 ml mleka

Gość r23r24r
Nie, nie! Moje akurat kaszki już nie pije tylko mleko posłodzone miodem, tak jako napój. Ale fakt że rytmu dnia nie udaje mi się córce zmienić. Nawet przy zmianie czasu mała nie daje się przytrzymać przy wcześniejszej godzinie.

7:00 kubek kakao i pół kromki chleba z serem żółtym 10.00 ciasteczko miś 12:30 kapuśniak z dokładką 13:30 jak przyprowadziłyśmy starszą z przedszkola serek w kubeczku w ramach deseru po obiedzie 16:00 banan 18:00 kluski śląskie ze śmietaną i jabłko

Gość dsja
7:30 210 ml kaszy łyżeczką na gęsto 8:30 trochę rodzynek, pestki dyni, orzeski pini (ilości niewielkie) 11:30 pomidorówka 14:30 obiad(dziś nie posmakował gulasz więc odrobina ryżu z ogórkiem kiszonym) 17:rogalik mały 19-180 ml kaszy łyżeczką na gęsto. Będzie spała do rana.

Gość dsja
Errata:) Pomidorówki zjadła kilka łyżek i zagryzła bananem i kiwi.

Gość dorisdoris...
do r23r24r dziecko je gruszke o 22?? pojebalo cie? i dlaczego w ogole jada tak pozno? ja pierdole, kobieto nie masz zielonego pojecia o zywieniu malego dziecka nie wstaje wczesniej? to niech zacznie! kogo ty wychowasz?LENIWEGO TŁUSCIOCHA CO SPI DO POLUDNIA I ZRE DO POLNOCY!!!

Gość mama dwojeczki
No wlasnie ja tez chcialam sie zapytac tylko troche deliktaniej...dlaczego ty dajesz dziecku gruszke o 22.00?? Nie mozesz dac jej po poludniu czy rano jakos np. godzinke, 2 po sniadaniu?

Gość strasznie odżywiacie
te swoje dzieci :-O jakieś sztuczne i pełne chemii badziewia serwujecie im od małego, a potem dziwne, że choroby, alergie i inne problemy ze śluzówką :-O ehhh danonki, jogurt pitny, jogobella, kotlet z chlebem białym w dodatku dla 2 letniego dziecka :-O aż mi żal waszych dzieci

przeczytałam wszystko i faktycznie mi też ta gruszka o 22 rzuciła się w oczy. Gruszka może powodować wzdęcia, zresztą owoców nie podaje się na noc! A potem jeszcze wypije wg jadłospisu mleko i sraczka gotowa. Powinnaś jej owoce podawać za dnia, a wieczorem jesli już to samo mleko.

Gość do r23r24r
twoje dziecko jada obiad o 19? a o 14-w porze obiadu -je sniadanie? o litosci,wez sie ogarnij bo tak głupiego menu jak twojego dziecka to dawno tu nie widzialam!

Gość julubella
strasznie odżywiacie - chyba nie przeczytałaś wszystkich postów bo nie każdy jadłospis jest zły

No akurat chleb biały jest bardziej zalecany do 4 roku życia, bo jest bardziej lekkostrawny a pieczywo ciemne okazjonalnie.

Gość mama dwojeczki
strasznie odżywiacie - e tam, przesadzasz :) Ten jogurt pitny sama lubie, jest swietny! Zawsze woze go do PL jak jade (mieszkam za granica). Moje dzieci nie maja zadnej alergii, nie choruja ani zadnych innych cyrkow nie mamy z nimi, wiec u nas jest ok :)

Gość mama dwojeczki
strasznie odżywiacie - e tam, przesadzasz :) Ten jogurt pitny sama lubie, jest swietny! Zawsze woze go do PL jak jade (mieszkam za granica). Moje dzieci nie maja zadnej alergii, nie choruja ani zadnych innych cyrkow nie mamy z nimi, wiec u nas jest ok :)

Gość mama dwojeczki
fux_ja - moze w PL. Tutaj nie i ja mieszkajac tu juz 12 lat zyje tak, jak tu sie zyje i wychowuje dzieci tak, jak tu siw wychowuje :)

Gość no ja tez jak czytam
to troche sie dziwie jak jedza niektore dzieci. moje dziecko nie je duzo ale staram sie za to zeby to bylo zdrowe. zero slodyczy. za to duzo warzyw, dwie porcje owocow dziennie, ryby 2-3 razy w tygodniu nie daje danonkow i innego gowienka. no ale kazdy karmi jak uwaza

wszytskie przeczytałam i tylko ten z łososiem był dobry

Gość mama dwojeczki
My w ogole jemy bardzo malo bialego chleba, wlasciwie wcale, ale tu jest bardzo duzy wybor chlebow: razowce roznego rodzaju, ciemne roznego roadzaju, dyniowe, kukurydziane i rozne, rozne inne, takze bialego w zasadzie nie jadamy.

nie mówię o ciemnym, ale o chlebie razowym na zakwasie a nie na drożdżach. Chleb razowy to nie jest chleb ciemny