Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jo-------anna

Dobrze, źle?

Polecane posty

Gość Jo-------anna

Nigdy nie jadałam zdrowo, teraz bardzo się staram, czasem ze średnim skutkiem. Czy wg Was zjadłam odpowiednio? 14 tc. - dwie połówki bułki (niestety białej, bo tylko taka mi wchodzi) z masłem, wędliną i żółtą papryką, - pierś z kurczaka, ziemniaki, rzodkiewki ze szczypiorkiem w jogurcie nat. - jabłko - pół banana - kiwi -marchewkę - 2 kawałki chałki z masłem i konfiturą - płatki na mleku

Gość adfnalnflanvalunrel
ja jestem w 15 tyg i tez staram sie jesc zdrowo i rowniez z roznym skutkiem :) staram sie przynajmniej raz dziennie zjesc jakis owoc lub warzywo. ostatnio jakies soczki ze wszystkiego co sie da ;) troszke tych owocow tam mialas i mleko kurczak .. chyba wszystko ok:) tez zalezy od osoby, wagi poczatkowej. przez pierwsze 2 miesiace a nawet 2-3 to nic nie moglam jesc bo mi non stop niedobrze bylo teraz nadrabiac zaczynam

Gość Jo-------anna
Kurcze, właśnie ja nigdy nie jadłam ani regularnie,ani zdrowo. Nie lubie owoców, nie lubię warzyw. Coś tam się staram jeść, ale raczej w siebie wmuszam.

Gość adfnalnflanvalunrel
ja tez tak mam .. czasami nawet sie martwie czy przez to moje niedojadanie w pierwszym trymestrze nie zaszkodzilam jakos.. staralam sie ale nie zawsze mi wchodzilo.. zwlaszcza to zdrowe.. bo czasem zjem cos takiego jak pizza , zapiekanka czy slodycze

Gość adfnalnflanvalunrel
ale min jeden owoc dziennie staram sie zawsze zjesc

Gość mamaaliiheli
Pewnie, ze zdrowe odzywianie jest wazne i dla dziecka i dla Ciebie, ale nie ma co popodac w paranoję Moje zdanie: dwie połówki bułki (niestety białej, bo tylko taka mi wchodzi) z masłem, wędliną i żółtą papryką, - PIECZYWO NAJLEPIEJ PEŁNOZIARNISTE, WĘDLIN UNIKAĆ, CHYBA ŻE Z PEWNEGO ŹRÓDŁA, WIĘCEJ WARZYW NA KANAPCE - NAJLEPIEJ SEZONOWYCJ, ŚWIEŻYCH - pierś z kurczaka, ziemniaki, rzodkiewki ze szczypiorkiem w jogurcie nat. - UWAGA NA NOWALIJKI, STRASZNA CHEMIA, ZAMIAST ZIEMNIAKOW LEPSZY BYLBY RYZ NATURALNY, MAKARON RAZOWY - WĘGLOWODANY ZŁOŻONE - jabłko - pół banana - kiwi -marchewkę - 2 kawałki chałki z masłem i konfiturą - ZNÓW NIE NAJLEPSZY WYBÓR PIECZYWA, BEZ KONFITURY MOŻNA SIĘ ŚMIAŁO OBYĆ, WYMIENIONE WYŻEJ OWOCE MOŻNA POTRAKTOWAĆ JAKO SŁODYCZE, TU PRZYDAŁOBY SIĘ COŚ BARDZIEJ WARTOŚCIOWEGO - NP. SAŁATKA WARZYWNA Z SEREM MOZARELLA LUB JAKĄŚ RYBKĄ, JAJKIEM - płatki na mleku - ZALEŻY JAKIE PŁATKI, CZY ORGANICZNE CZY NIE (TE OGÓLNIE DOSTĘPNE W MARKETACH TO SAM CUKIER I CHEMIA), MOGĄ BYĆ Z DODATKIEM EKOLOGICZNYCH SUSZONYCH OWOCÓW, PESTEK - ZAMIAST MLEKA (MAM NADZIEJĘ, ŻE NIE UHT) LEPSZY JOGURT NATURALNY (SKŁAD: MLEKO + ŻYWE KULTURY BAKTERII) Zdrówka!

Gość kwietniowe_idy
pięć posiłków, wyeliminuj białe pieczywo, nie podjadaj między posiłkami

Gość mamaaliiheli
generalnie: więcej węglowodanów żlożonych, chudego białka, warzyw, mniej zapychaczy i przetworzonego - pamiętaj o piciu wody mineralnej ok. 1.5 l

Gość metus_dui_posuere
Ale proszę natychmiast k***y to wykasować do śmieci!