Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olkaaaaa;)

Tabletki jednofazowe, na pewno działaja?

Polecane posty

Gość Olkaaaaa;)

Witam dosatałam dzisiaj recepte na Harmonet brała któaś z was? Trochę się boję ponieważ są one jednofazowe czy to znaczy ze gorsze od dwufazowych ? mogą nie zadziałac? Skąd mogę wiedzieć czy będę chroniona? istnieje taka możliwośc ze nie będą mnie chornic???? Mam 19 lat i dopiero zaczynam współzycie;) Proszę pomóżcie

Gość Ja w przelocie XV
Tabletki jednofazowe są obecnie najpowszechniej stosowanymi tabletkami, a Ty pytasz czy działają? :o Skoro tak bardzo chcesz wiedzieć czym się różnią tabletki jedno-, dwu- i trójfazowe to poszukaj w google i poczytaj. A najlepiej zapytaj lekarza, z pewnością z chęcią odpowie. :classic_cool: "dosatałam dzisiaj recepte na Harmonet brała któaś z was?" Tak. "Trochę się boję ponieważ są one jednofazowe czy to znaczy ze gorsze od dwufazowych ?" Są lepsze. "mogą nie zadziałac?" Teoretycznie przy skrupulatnym stosowaniu są skuteczne w 99,8-99,9%. "Skąd mogę wiedzieć czy będę chroniona?" Na głupie pytanie nie znam odpowiedzi. "istnieje taka możliwośc ze nie będą mnie chornic???" Jeśli nie będziesz ich odpowiednio stosować to istnieje.

Gość niebieskozielona
To że są jednofazowe to znaczy że każda pigułka ma taki sam skład, przy dwu i trójfazowych nie można pomylić kolejności pigułek a przy tych nie ma to znaczenia. Mam wrażenie że pomyliłaś z jednofazowe z jednoskładnikowymi dlatego masz obawy więc poczytaj o jednych i drugich dokładnie. Czy moga nie zadziałać? Pewnie mogą w końcu jakiś tam niewielki odsetek zachodzi w ciążę ale nic nie jest na 100 % skuteczne poza brakiem seksu. Skąd masz wiedzieć że zadziałały? Tego nikt nie wie, ani żadna dziewczyna stosująca, ani lekarz przepisujący i nie da się tego sprawdzać.