Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość artystyczna dusza

Kto pomoże ?? potrzebuję tytułu i w głowie pustka

Polecane posty

Gość artystyczna dusza

Hej, może ktoś z Was ma jakiś pomysł? Potrzebuję tytułu do mojego bloga, który bedzie zawierał moje prace - rękodzieło - tworzę biżuterię, oraz maluję i tworzę figurki z masy solnej. Nie wiem jaki nadać tytuł, żeby był taki no wiecie...oryginalny i artystyczne :D wszystkie pomysly mile widziane:) pomóżcie pilsss :)

Gość pabbbblooo84
moze nie orginalne ale np twoje imie pseudo i moj swiat

Gość szz
a może : codzienny handmade domowa galeria Artystycznej Duszy (tu twoje pseudo) kolorowy świat Artystycznej Duszy (tu twoje pseudo) farbką na szkle wiem wiem,cienkie te moje pomysły o tej porze ;) gdybym jednak pomogła, mozesz mi pomoc rejestrujac sie na http://shinybox.pl/?ref=f0d2d94 gdzie zbieram 20 osob zeby dostać kosmetyki :)

Gość tutio
Jesteś artystką i nie jesteś na tyle kreatywna by sobie wymyslić nazwę bloga?

Gość artystyczna dusza
wolałabym coś jednak bardziej oryginalnego :( takich tytułow typu w moim świecie itd. jest pełno, a ja chciałabym żeby to był tytuł ktory nie bedzie się powtarzał. Z takich które mi sie spodobały u innych blogowiczek to np. : "sztuka niepoważna" albo "szuflada duszy" sama próbuję wymyślić cos takiego, ale jakoś brak mi z rana wyobraźni :(

Gość artystyczna dusza
heheh...wiedziałam że znajdzie sie też tego typu komentarz, że artystka a nie ma pomysłu na głupi tytuł :D no może to paradoksalne faktycznie, ale jakoś siedze i siedze i nic mi do głowy nie przychodzi :P

Gość Ups..........
Mnie podoba się pomysł na tytuł który zaproponowała szczesciara na zawsze - "rEcznie malowane, duszą ozdabiane"

Gość artystyczna dusza
mnie tez sie szczerze mówiąc bardzo spodobał tytuł który zaproponowała szczęściara na zawsze i chyba faktycznie tak zatytułuję mojego bloga. Problem jeszcze w tym ze potrzebuje nazwy - takiej krotszej troche, max 2 moze 3 wyrazy, ktora ma byc w adresie strony tzn. : www.nazwa.blogspot.com. Niedawno zaczęłam prowadzic bloga, ale z braku czasu mało pisałam i ogólnie jest taki niedopracowany...teraz chciałabym bardziej rozbudować, zadbać o lepszy wygląd, tytuł, wiecej treści itd. Jeśli ktoś ma jakiekolwiek pomysly to prosze piszcie :):) A oto link do mojego obecnego bloga : http://anielice.blox.pl/html

Gość artystyczna dusza
Widzę że nikt z rana nie ma za dużo pomysłow :(

Gość Nataliaaaaaa000
Może ,, Anielska dusza" ? skoro Twoje figurki przedstawiają aniołki. Albo "Anielskie odbicie", ,,Uskrzydlona dusza"

Gość artystyczna dusza
uskrzydlona dusza - to może być fajne... :) dzięki, pomyślę nad tym :) ja jeszcze myślałam żeby może cos ze słowem fabryka... tylko co? fabryka aniołów to takie za proste troche... hmm..:(

Gość kvdrib
Fabryka skrzydlatych zwiastunow Uskrzydlona fabryka Fabryka z piórem anioła Fabryka aniołow to mi się kojarzy z kliniką aborcyjna :-(

Gość Kniope
"manufaktura" ,i dodaj sobie jakiś przymiotnik typu "uskrzydlona" czy " anielska" . Może też być "Nieziemska Manufaktura"

Gość Kniope
Weszłam na blog. Anioły przepiękne. Jakie farby stosujesz do ich utwardzenia? lakierujesz je pożniej i w jaki sposób utrwalasz. Pytam, bo sama robie różne rzeczy z masy solnej , do tej pory wypiekałam w piekarniku i stosowałam złoty kontur ( skrzydła, falbany itp, robiłam też masowo-solne twarze, ale Twój pomysł z pomalowaniem buzki jest zdecydowanie lepszy i daje bez porównania piekniejszy efekt, zgapię tez uzycie wstążki kolorowej jeśli pozwolisz.

Gość artystyczna dusza
dziękuję kniope :) Aniołki maluje farbami akrylowymi - są wg mnie najlepsze - kiedys malowałam plakatówkami ale efekty były niezbyt zadowalające. Lakieruje je na koniec zwykłym lakierem akrylowym uniwersalnym - kupisz taki w kazdym sklepie budowlanym z farbami i lakierami. Co do utwardzania to też suszę w piekarniku. Oczywiście możesz zgapić pomysł ze wstążka i ogolnie jeśli chcesz się inspirować moimi pracami to nie mam nic przeciwko, wręcz jest mi bardzo miło ;) Ja za to chetnie skorzystam z Twojego pomysłu na tytuł bloga :D Anielska manufaktura to strzał w dziesiątkę :):):) super super super, dzięki :):) Jeszcze musze sie tylko zapoznac jak to tam sie poruszać na tym blogspocie bo na razie to dla mnie czarna magia. A Ty prowadzisz jakiegoś bloga, można gdzies obejrzec Twoje prace?

Gość Kniope
Nie, ja raczej dla siebie i dla znajomych. Trochę minęłam się z powołaniem , ale jakiś tam talent pozostał :-) Robię jeszcze takie różniaste rzeczy z modeliny, kupuję taką w kostkach, po utwardzeniu pięknie zachowuje kolor, maluję butelki itp. Chętnie podpatrzę bloga, bo idą święta , a ja już myślę nad dekoracjami -tych do domu i oj akiś świątecznych drobiazgach, które można podarować. Odnośnie aniołków mam jeszcze pytanie; zdarza Ci się, że ciemnieją, tzn palą się na koncach? Być może to kwestia tego, że moje były za cienkie, albo w zbyt wysokiej temperaturze je piekłam . A! I skorzystam z Twojego przepisu na masę solną . :-) Ciesze się, że mogłam pomoc i że nazwa Ci sie podoba. Pozdrawiam serdecznie!

Gość artystyczna dusza
Kniope - ja suszę w temperaturze ok 70-80 stopni i raczej nie podkręcam piekarnika tylko tak przez kilka godzin aniołki sobie tam leżą. Kilka razy podkręciłam temperaturę ale doszłąm do wniosku że nie warto, figurki pękały i się przypalały tak jak piszesz. Wolę wiec troche dłuzej poczekać i nie przesadzać z temperaturą. Niedługo wkleję na bloga wielkanocne ozdoby z masy solnej - może juz na nowego jesli uda mi sie go jakos rozgryźć :D Na razie jest tylko tytuł i szablon:) W razie czego podaję adres na razie pustego bloga: anielskamanufaktura.blogspot.com Mam nadzieję ze niedlugo zaczne go zapełniać:)

Gość Kniope
No to już się nie mogę doczekać. Moja trzyletnia corka podgapiła przed chwilą twoje aniołki i jest zachwycona, myślała, że to lalki :-) Obiecałam , że jej taką lalkę- aniołka zrobię. A jeszcze jedno pytanie, wybacz jeśli Cię męczę. jak robisz te kwiatuszki? Chodzi mi o te większe. to jest rodzaj jakiejś wodnej naklejki. Bo te maleńkie robisz pędzelkiem? A i zauwazyłam, że jedna z Anielic miała koronkę na sukieneczce, czym ją przyklejałaś? No i się zrobiło kolejne pytanie :-) Przepraszam,że tak Cię nimi męczę. Nastepne pytania będę zadawała na blogu. Bardzo się cieszę, że nazwa się podoba. A kiecki Anielic jak z prawdziwej tkaniny! jeszcze raz pozdrawiam :-)!

Gość artystyczna dusza
Kwiatuszki te większe kolorowe naklejałam techniką decuopage tylko troche uproszczoną :) Zamiast kleju użyłam zwykłego białka jajka :) Gdybys chciała to mogę ci dokładniej opisać jak sie to robi, ale juz nie teraz, bo musze wyjsc;) Co do koronki, to przykleiłam ją klejem cyjanopan, bo akurat tylko taki miałam pod ręką ;) Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to pisz śmiało, zaglądnę tutaj jutro rano to na wszystko odpowiem:) Pozdrawiam i zyczę miłego popołudnia i wieczorku :) PS. moja córeczka też uwielbia masę solną:)