Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olciaaaaaaaa91

Yasminelle

Polecane posty

Gość Olciaaaaaaaa91

Cześć dziewczyny. Mam takie pytanie do was i bardzo prosze was o pomoc:) Mianowicie zdecydowałam się na tabletki antykoncepcyjne i moimi pierwszymi jakie przepisał mi ginekolog to Yasminelle . Teraz mam tydzień odstawienia w którym powinnam dostać okres,ale tego okresem nie można nazwać bo to są malutkie plamienia brozowe-czerwone z małymi zakrzepami krwi ,które mam już jakieś 3 dni i w sumie miałam takie objawy jak przed okresem. Nie wiem czy coś jest nie tak czy po prostu mój organizm dopiero się przestawia i to jest właśnie mój okres? Bardzo prosze was o pomoc. Napiszcie czy miałyście też tak na początku brania tabletek. Z góry bardzo wam wszystkim dziękuje :)

To normalne.czasem jest tak,że krwawienia na początku wogóle nie ma.Bądz też plami się w środku cyklu brania tabsów.Nie przejmuj się to całkiem normalne.Ja miałam podobnie a brałam Yasmin.Przyzwyczaj się do tego,że przy tabletkach okresy są BARDZO skąpe.

Gość Olciaaaaaaaa91
Bardzo Ci dziękuje za pomoc :) Pozdrawiam :)

Gość Olciaaaaaaaa91
Dzewczyny mam jeszcze jedno pytanie. Czy miałyście jakieś "skutki uboczne" ?? Bo ja płacze bez powodu, jestem strasznie nerwowa. Nie mam na nic ochoty. Czuje się zały czas zmęczona, leniwa, ospała. Jak mam coś zrobić to zbieram się pare dni i zaczyna mnie to denerwować. Oprócz tego cały czas musze nosić wkładke bo mam plamienia w prawdzie małe. Czasem po wzięciu tabletki mam nudności. No i oczywiście urosły mi pierści,ale to chyba zalicze do plusów. Czy to normalne (przypominam,że wzięłam dopiero pierwszy blister) czy może mam źle dobrane tabletki ?? Czy to mi sie unormuje ??

Gość kolorowa11
ja brałąm Yasminelle jakiś niecały rok, przerwałam z powodu podwyższonego altu i astu co prawdopodobnie jest spowodowane braniem tych tabletek.. gdy powtórzę badania będzie całkowity obraz czy powodem są tabletki... ale na początku tez miałam wahania nastroju tzn, płacz :D nawet jak czytałam jakiś wiersz to juz ze wzruszenia chciało mi się płakać :D plamienie też miałam podczas pierwszego opakowania... mdłości nie miałam ale tez mi się troche piersi podniosły i cera poprawiła :) jeśli nie miną te objawy do 3 mieisiecy to należy zmienic tabletki .